自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 missthree 的帖子

多謝意見~新年快樂~

別墅

多謝各位意見
咁希望大家在公共交通工具上見到人飲食/剪指甲會出聲勸阻,真係經常見到巴士上有乘客飲食,但從來無聽過有人正義企出來勸阻

侯爵府

Leslieman 發表於 18-2-21 20:49
多謝各位意見
咁希望大家在公共交通工具上見到人飲食/剪指甲會出聲勸阻,真係經常見到巴士上有乘客飲食,但 ...

唔勸阻唔代表要幫佢出頭喎!
攪清楚是2件事,不能混為一談!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

多謝各位意見
咁希望大家在公共交通工具上見到人飲食/剪指甲會出聲勸阻,真係經常見到巴士上有乘客飲食,但從來無聽過有人正義企出來勸阻

不准飲食係公共交通工具上係條例, 司機有權出聲話個女乘客, 同要其他乘客出聲勸阻係兩回事!
司機出聲已經係好合理既行為, 唔好歪理當道理係到要人點做, 你有無勸阻?

唔好係到搬龍門

男爵府

多謝各位意見
咁希望大家在公共交通工具上見到人飲食/剪指甲會出聲勸阻,真係經常見到巴士上有乘客飲食,但 ...
我夠從未聽過有人會認為小巴飲可樂係岩

公爵府

selfish

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我個女 K.2都知道車箱上不準人飲食Woo, 你仲想要幫口?

大宅

michelin888 發表於 18-2-18 08:03
真係倒瀉咗係咪你幫個司機抺先?你想為個犯規嘅人出頭,根本多餘

珍珠宮

vlnz 發表於 18-2-22 04:10
唔勸阻唔代表要幫佢出頭喎!
攪清楚是2件事,不能混為一談!
認同

瑪瑙宮

回覆樓主:

如果要食藥飲水。相信大家就算坐乜野車都會體諒。水都易抹。但其他有味飲品。人地抹都煩啦。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

減齡達人勳章

michelin888 發表於 18-2-18 08:03
真係倒瀉咗係咪你幫個司機抺先?你想為個犯規嘅人出頭,根本多餘

同解

首頁

尾頁

跳至