親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

弘大吃牛骨湯,我推介呢間. 我覺得好飲過另外一間神仙。

弘大 24hr 星天地雪濃湯(별천지설농탕)

珍珠宮

daisy17772 發表於 18-2-19 09:29
thanks. 開頭攪一輪,boots 又唔啱,要換,ㄡ多人,無位,最用體力

是否寫了 size 太細? 我在 elysian 有相同經歷,似乎韓國你寫幾多,佢就俾幾大你

但在外國 vivald park counter,我寫實數,就啱著

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-2-19 10:07
是否寫了 size 太細? 我在 elysian 有相同經歷,似乎韓國你寫幾多,佢就俾幾大你

但在外國 vivald park ...

不是啊! 我是度過的。 我以前不嬲 都係租肥型款,即係有啲啫嗰隻鞋款。佢第一次俾我係型D款,再換俾我既大0.5 cm, 但濶款, 咁就啱曬。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝你的詳細分享

子爵府

small22 發表於 18-2-19 02:22
樓主:
謝謝您詳細報導 資料好有用

我無買 帶隊個位幫我拍咭入場 之後出入就 拎阿仔張咭入場

子爵府

daisy17772 發表於 18-2-18 12:25

我一家去過韓國4次滑雪,都係去龍平, 因為冬季奧運會, 今 ...

謝謝分享 好長細呀 我今次係跟兩天團去 係香港 book 定 請問如果自已去 係咪上 agoad 個 d 自己 book 房 再睇埋 shuttlebus 位置 之後到雪場自己去買飛 就得啦?請問你地自已黎 自己買門票要幾錢 想知會差幾錢?
Thanks

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我今日入住 Oak Condo, 好舊....

都係 Alpensia 企理d

珍珠宮

yp26 發表於 18-2-20 16:51
謝謝分享 好長細呀 我今次係跟兩天團去 係香港 book 定 請問如果自已去 係咪上 agoad 個 d 自己 book 房 ...

旺季唔似有放房俾 agoda, 應該要直接問 resort

我 1大2細 ,3套用具,2套登山證,4.5 小時134300won, 如買 6~8小時,只貴少少,只係我唔夠早去到啫

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

我入住maple, ok 企理,乾淨

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 18-2-20 16:56

我住maple suite, 我屋企人住 oak suite. maple 大D, 傳統韓式房, 窗簾係透光, 房門係slide, 透光的。

oak suite, 我屋企人每晚加22000won per nite, upgrade咗向雪場方向, 咁就係 新房, 門係西式, 窗簾係有blind, 唔夠光.

侯爵府

畀面勳章

maymamayma 發表於 18-2-20 18:00

我都係. 不過我就好唔習慣佢啲窗簾唔遮光囉,跟住房內也看到出面廳D光。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

maymamayma 發表於 18-2-20 18:00

我唔記得之前訂 maple or cherry, 但個 package 改咗, 所以要住番 Oak, 唔可以 upgrade 改住其它酒店

水晶宮

daisy17772 發表於 18-2-20 18:01
我住maple suite, 我屋企人住 oak suite. maple 大D, 傳統韓式房, 窗簾係透光, 房門係slide, 透光的。
...

我唔知道可以加錢 ugrade 住 renew building

老公勁彈間房, 尤其廁所, 不過好彩住兩晚, 早出晚歸

大宅

我間房係咁,應該係新裝修

水晶宮

alhkwok 發表於 18-2-20 18:18

我走出去搵執房亞珠媽, 見到你哋嗰邊間房真係靚好多, 我嗰邊道房門係鐵, 好似迷你倉咁

男爵府

youhello507 發表於 18-2-20 17:36

想問登山證可以share 用嗎?我4人已買4套,看可否分兩天用,因有二個小朋友不知道會玩多久。

侯爵府

畀面勳章

alhkwok 發表於 18-2-20 18:18

yes ah. same color tone and style. did you request newly refurnished room?

男爵府

回覆樓主

請問Ocean world 更衣室有無毛巾比沖涼用架?

有溫泉浸嗎?需另付費浸溫泉嗎?

水晶宮

你既房間係參加滑雪團分配, 定自己訂房?
天空之城, 快樂之地

大宅

我想問下走既時候係咪要尊登12:40pm去落車處報名?一日其實有幾多班車出明洞?如果我打算last day玩snowyland吾通要報到完先上去玩?

首頁
12345...16

尾頁

跳至