親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

侯爵府

畀面勳章

small22 發表於 18-2-20 21:13
請問Ocean world 更衣室有無毛巾比沖涼用架?

有溫泉浸嗎?需另付費浸溫泉嗎?

I saw a new policy published recently at hotels. towels can be rented for a fee or else you bring your own.

侯爵府

畀面勳章

maymamayma 發表於 18-2-20 21:38
我想問下走既時候係咪要尊登12:40pm去落車處報名?一日其實有幾多班車出明洞?如果我打算last day玩snowyla ...

originally shuttle schedules are arranged from daemyung to myeongdong, hongik. on my departure day, I arrived at the shuttle bus point. buses were organized separately for myeongdong, hongik. so it took us only 1.5 hrs to hongik. I guess they flexibly arranged shuttle buses, depending on occupancy. for me, I didn't go register at noon time.

珍珠宮

BATIKA 發表於 18-2-20 20:08
想問登山證可以share 用嗎?我4人已買4套,看可否分兩天用,因有二個小朋友不知道會玩多久。 ...

是用 ic 卡入,share 是有可能的

侯爵府

畀面勳章

yp26 發表於 18-2-20 16:46
我無買 帶隊個位幫我拍咭入場 之後出入就 拎阿仔張咭入場
...

係喎。

侯爵府

畀面勳章

BATIKA 發表於 18-2-20 20:08
想問登山證可以share 用嗎?我4人已買4套,看可否分兩天用,因有二個小朋友不知道會玩多久。 ...

如响counter 買,只可買即日,唔可以買定。唔知你package 係dim.

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-2-20 23:47
張證咁樣的,正路要掛在身,有時工作人員都唔睇的,share 是有可能的

我嗰張係膠咭,唔同你張證。你係自己响daemyung counter 買嗎?

珍珠宮

daisy17772 發表於 18-2-21 00:33
我嗰張係膠咭,唔同你張證。你係自己响daemyung counter 買嗎?

sorry,發緊夢,send 了另一雪場證

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-2-21 08:51
sorry,發緊夢,send 了另一雪場證

oh ha ha. yeah remembered you went to elysian too!

子爵府

daisy17772 發表於 18-2-21 09:33
oh ha ha. yeah remembered you went to elysian too!

因為太開心啦

大宅

daisy17772 發表於 18-2-20 20:54
yes ah. same color tone and style. did you request newly refurnished room?

我冇request,我唔知有新舊翼,agent俾張voucher寫咗係新翼果邊我先知

珍珠宮

回覆樓主

haha, 玩到乜都唔記得

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PCCW2319 發表於 18-2-20 21:15
你既房間係參加滑雪團分配, 定自己訂房?

買 package, 包兩晚酒店, 兩日 ski clothing + 吊車 + 2 hours ski lesson

子爵府

多謝你分享, 好詳細
我E 家 plan 緊今年X'mas 去韓國滑雪, 完全無 idea !
我完全唔識滑, 老公識snowboard, 兩個小朋友識溜冰 !
我e 家諗緊, 我 book 滑雪場d resort 好d or book 共他地方酒店, 坐shuttle bus 去滑雪場好 ?
請問你係住滑雪場 resort ? 住邊間 ? thx !

侯爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 18-2-21 16:24
haha, 玩到乜都唔記得

開心米好囉!

btw, 你係米呢嚟緊6月一去福岡? 唔知我有冇記錯呢?

珍珠宮

daisy17772 發表於 18-2-21 18:24
開心米好囉!

btw, 你係米呢嚟緊6月一去福岡? 唔知我有冇記錯呢?

d 細路開心d 囉 成個行程都係玩

唔係呀,不過我復活再去北海道滑雪

大宅

回覆樓主

我今年剛同朋友去完konjiiam resort,場細細,啱初學者。正plan緊19年去大明。
請問去玩雪兜,一定要坐䌫車?上到去有冇其他野玩?其實我好怕坐cable car,上雪山純為小朋友同老公,睇到原來要上左山先去到,我呢尐負責影相同陪玩嘅,有尐淆底
請問如果小朋友想玩下雪,掉下雪球,是否都要買pass? 要租gear 嗎?我地響konjiiam買左1hr cable card諗住純入場畀細尐嘅小朋友掂下雪(其中一個雪場教練教咁做)都被人趕返出去,話入去一定要有gear喎

珍珠宮

回覆樓主:

又不會跌落嚟,冇咩好怕

圖中是 elysian 雪場的付費區,有免費區,一個小山仔,小斜坡

大明是一定要上山,入場要付費,門口寫明要 gear 先可以進場

珍珠宮

daisy17772 發表於 18-2-18 12:56

shuttle 落車後, 要盡快去main ski house買lift, gear ren ...
大明附近有冇租 gear 的鋪頭 ? 如果可以一次過租幾日就好啦 ... 另外, 酒店有冇提供放 gear 的地方 ?
教練見我地埋怨 high 1 冇野食又冇野行 ... 推薦我地下次去大明

珍珠宮

回覆樓主:

所謂附近租 gear 都幾km 遠,要揸車先得囉

high one 是近太白市,太白應該多嘢玩喎

珍珠宮

youhello507 發表於 18-3-8 16:48
所謂附近租 gear 都幾km 遠,要揸車先得囉

high one 是近太白市,太白應該多嘢玩喎
我地主要活動範圍係雪場入面, 住就係 hill condo, 食野得一間類似 food court (見貼門口張紙得幾行野) 的冇幫襯過 ... valley condo 同 mountain condo 可能因為有 ski house 好小小, 但都選擇唔多 ... 走時同包車 ee 傾開, 佢話本地人去 high 1 係預左自己買野係房煮, 難怪我住 4 晚 dinner 時 d 鋪都冷清清
我地 lunch 有出去食, 外邊確係多選擇的, 但 dinner 已攰唔想出去食

舊年係龍平租 gear, 佢車我地返去, 走果日 d gear 放係酒店, 影返張卡俾佢自己黎拎, 好方便

首頁
12345...16

尾頁

跳至