美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

請問有冇jm用過Filorga尼個法國牌子嘅skin care, 好唔好用?有咩好用?識睇成份嘅jm覺得尼個牌子得嗎?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

無用過,我見英國馬莎有得賣,價錢都OK,見佢一枝cream賣55英鎊,試上手質感都唔錯,味道亦幾好聞,但效果就唔知

或者你上網睇下網評,我見D評分平均都有4粒星

https://www.google.co.uk/search? ... iw=1024&bih=743

珍珠宮

山吹 發表於 18-2-18 15:34
請問有冇jm用過Filoiga尼個法國牌子嘅skin care, 好唔好用?有咩好用?識睇成份嘅jm覺得尼個牌子得嗎? ...

係咪指filorga?

男爵府

山吹 發表於 18-2-18 15:34
請問有冇jm用過Filoiga尼個法國牌子嘅skin care, 好唔好用?有咩好用?識睇成份嘅jm覺得尼個牌子得嗎? ...

我用過佢隻meso mask, 好似叫十全大補面膜,敷完都幾有光澤,成份有vitamins A, B,E ,....

用過filler eye cream 同 optim eyes cream 前者有多種肽,針對眼紋,質地都唔錯,後者簿身啲,都有幾種肽,可去眼浮腫, 但我覺得filler eye cream比較適合自己,搽完眼週皮膚緊緻啲。

佢地有counter有時有travel set賣,以travel set來講份量算幾多, 同時價錢又唔貴,你可以試下買唔買到去試佢products。

子爵府

2024年龍年勳章

greentea000 發表於 18-2-18 23:18
係咪指filorga?

唔好意思,打錯字,係filorga至啱,你有冇用過吖?我知你對護膚甚有研究,仲有冇其他jm都用過上黎分享吓吖

珍珠宮

回覆樓主:

呢個優惠今日最後一日,但係完全未用過都唔建議一次買咁多。

子爵府

2024年龍年勳章

greentea000 發表於 18-2-19 14:30
呢個優惠今日最後一日,但係完全未用過都唔建議一次買咁多。
佢主打NCTF, 你知道尼個成份好唔好㗎?

珍珠宮

山吹 發表於 18-2-19 10:29
唔好意思,打錯字,係filorga至啱,你有冇用過吖?我知你對護膚甚有研究,仲有冇其他jm都用過上黎分享吓吖 ...

我用左幾個$199套裝先買正装,因為呢個牌子鍾意十全大補酒形式,成份勁多勁複雜,未必係好着數,分分鐘出事都未定。

貨裝買左
1.pigment perfect
成份比較簡單,主打aa2g同b3。未用。
2.meso+ serum
成份好多好複雜,有香料。網評對頸紋有效果,我用左3星期,未見效。

珍珠宮

山吹 發表於 18-2-19 14:38
佢主打NCTF, 你知道尼個成份好唔好㗎?

本身佢個NCTF係一個有53個成份既專利注射劑,就咁搽係皮膚上有無相同效果就要自己思考啦!

首頁

尾頁

跳至