懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人43歲再生?

複式洋房

回覆樓主:

C6話要多個,阿仔中二已甩身,怕年紀大顧唔到

侯爵府

忽必裂 發表於 18-2-18 23:27

老實講我就黎生,今年40歲,我係第4胎
身體真係好辛苦,如果唔係必要我覺得要諗清楚
而且高齡會易有血糖問題
如果有係懷孕期更加辛苦
我就係中左血糖問題

男爵府

我42 剛生完第二胎,陀得比第一胎辛苦小小,但順產復完得快,出院即日已同大仔冲涼。
當然仔趁嫩生好,但到了我們這年紀也仍可繼擁有得來不易的禮物,好好珍惜吧。

EstrellaDamm    發表於 18-2-19 10:28

別墅

忽必裂 發表於 18-2-18 23:27
我大囡都讀中學,呢胎係意外,不過都很高興,雖然孩子最好趁嫩生,但我就絕對應付唔到兩個年齡相近的小孩,一想到同時照顧兩個小孩起居飲食、學業等等,我會發瘋的。。。現在反而慶幸一心一意湊大了大囡,顧及到佢每個成長階段的需要。依家佢大個了還可以幫忙照顧細的呢!最緊要佢地兩個年齡有一段距離,唔會有爭執家嘈屋閉的事情發生。。

男爵府

回覆樓主

如果唔係必須,我唔會,當然如果要,咪set個時間比自己,唔得就算

複式洋房

早排我同我先生都有討論過呢個問題
我先生已45歲,我都擔心我地冇精力再湊BB

複式洋房

回覆樓主:

C6再傾過,列明利弊
經濟可以養多個,佢想試1年,唔成功作吧,自己唔想,冇心冇力,姐姐完約唔再請工人,怕照顧唔到

複式洋房

回覆 忽必裂 的帖子

冇工人會好辛苦
我先生都打算試一年自然,若唔得就做IVF
現在先調理返身體
大仔快11歲,話唔反對我再有BB,不過唔會幫我湊

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

要湊既點都有辦法, d 人幾廿歲湊孫都係咁頂硬上. 但你唔想生, 點解仲要生?

首頁

尾頁

跳至