0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

Bb25日人仔~食3安奶~一般3-4個鐘1餐~但最近成日食完唔肯訓…眼光光~個咀係度搵食咁~試過俾多安奶佢飲~但飲完都唔肯訓…仲好似未夠飽咁…想俾佢食但又驚食得太多…仲要成日夜晚先係咁…搞到無教好訓~唔知大家有無試過呢?

男爵府

KOEY120 發表於 18-2-18 22:20
Bb25日人仔~食3安奶~一般3-4個鐘1餐~但最近成日食完唔肯訓…眼光光~個咀係度搵食咁~試過俾多安奶佢飲~但飲 ...

佢無喊由佢得唔得?

別墅

vvevv 發表於 18-2-18 23:10
佢無喊由佢得唔得?

佢有時會扭下喊下~有時就不停打開口搵野食~
成晚望住佢又吾敢再俾奶驚,佢食滯左(emoji)

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁系因為佢既作息時間亂咗吖,你試下日頭咪俾佢訓太多喇

複式洋房

KOEY120 發表於 18-2-18 22:20
Bb25日人仔~食3安奶~一般3-4個鐘1餐~但最近成日食完唔肯訓…眼光光~個咀係度搵食咁~試過俾多安奶佢飲~但飲 ...

我仔仔都係咁,諗住再俾佢食但又唔啜奶嘴,要埋身俾佢啜半個鐘先肯訓,而且好醒訓,要扭抱一擺落床就喊

洋房

GODing 發表於 18-2-20 18:26
我仔仔都係咁,諗住再俾佢食但又唔啜奶嘴,要埋身俾佢啜半個鐘先肯訓,而且好醒訓,要扭抱一擺落床就喊
...

我B女都係咁,我要加奶比佢,佢食到飽就會瞓。B女現在27人仔,飲緊100ml,3個鐘一餐。夜晚都會扭,再加一安比佢,睇吓飲幾多。問過醫生,食奶量係
阿B體重(kg) 每kg重食5 安 ,以24小時計,未滿月BB奶量上限係32安(24hrs)
可以有2-3安走棧位,總知唔好超32安。
我B女而家重10磅,飲緊28安(24hrs)

別墅

...

我個囝 27日大 又係咁 夜晚好扭 日頭就好好訓

別墅

WRWR 發表於 18-3-4 07:09
我B女都係咁,我要加奶比佢,佢食到飽就會瞓。B女現在27人仔,飲緊100ml,3個鐘一餐。夜晚都會扭,再加一安 ...

我個囝接近4kg,每四個鐘飲4安半,但係依一兩日唔係好夠食想加多半安比佢又好似太多 佢有時價完過兩三個鐘會嘔返小小奶出嚟

複式洋房

...

我都係呀一埋身就唔喊,放低落床就喊!成晚無得瞓~但係日頭唔會咁㗎~佢而家得10日人仔食緊90ml/3小時~都好似唔夠食!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至