懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

情人節今天11w 在返工時早上去厠所時突然流出大量鮮血 立即去最近既急症室廣華 去到醫生幫我照超聲波bb重有心跳 這一刻我已哭成淚人 醫生話留院觀察 我當然話好 我第一胎什麼都不識 相信係醫院會好過係屋企 上到病房再檢查用鴨咀再超聲波都說無事 但血沒有停已濕了幾包巾當中有血塊 心想停血就無事bb還有心跳 再問醫生有無藥可食 但得到既答案係無 靠自己再流血bb就沒了 絕望到一個點 只能訓床祈求血快點停 過了一晚 到早上血小了但沒停 醫生話可以出院了 再問可否幫我照多次bb還有心跳嗎 醫生無情地說琴日已經照左不會再照 如果再留血請你回威院 因爲我係威院生 只係工作地點近廣華 所以無想太多就入了廣華
出院後心還是不安 再立即去私家再照 可惜bb已經沒心跳了 我與先生相擁 喊到已看不清回家的路 一片空白 回到家冷靜地沖涼 再去威院急症室 同姑娘講返成件事 醫生再幫我照超聲波 醫生再同我講bb有小小心跳 當一刻我以爲天俾多次機會我同bb 再留院 上到病房 再見病房醫生 再照多次 我不斷求上天俾返心跳bb 但可惜現實係無情 再一次確定沒閃閃沒心跳聲 點解點解要俾希望我再一次無情地傷害我 最後醫生建議塞藥 回到家感覺有很多血湧出黎 望一望m巾很多血我見到我bb 有手仔 小小的身體 這一刻我崩潰了 為什麼會這樣 我肚無痛 突然流血 明明有心跳 我無能為力 只能由心跳白白變到沒了 我做錯什麼
新年其間沒法拎組織回院 因為要一至五
不敢再看bb 新年間一開電視就恭喜你恭喜你
很諷刺 很討厭開電視 收到每個信息都是恭喜新年 後想出走一下 很累 很害怕不敢再想 我會能再有健康小寶寶嗎

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

回覆 baby20180214 的帖子

明白妳的感受,這並不是妳的錯,大哭一場,然後收拾心情,揾過中醫調理身體,小天使會再臨妳身邊。

複式洋房

baby20180214 發表於 18-2-19 10:12
情人節今天11w 在返工時早上去厠所時突然流出大量鮮血 立即去最近既急症室廣華 去到醫生幫我照超聲波bb重有 ...

好明白你感受!一定要好好調理好身體,有健康嘅身體bb就會返黎!

我都等緊結果,一直流啡中,星期三覆診!整個新年都唔好受!唔敢去拜年!

子爵府

回覆樓主

唔會太難過,要積極d,快d養返好身體,bb一定等機會盡快返黎搵媽媽,認定左你係佢媽媽,佢就一定會跟返你

別墅

做左人父母,我就感受到無左個寶貝有幾痛。你一定要堅強,振作,好多人會支持你的!做啲令自己開心的事,準備好身體,去迎接下一個小天使。

大宅

感受到你既心情,呢到有好多過來人,包括我。只有發生過呢d 事先會明白呢重感受。
但前面既路都繼續要行,當自己小病一場,想喊就喊,多同身邊人傾訴,唔好自己亂諗野,坐好小月。
小天使佢好乖嘅~知道自己今次係帶漏野,所以暫時離開一陣媽咪,上天亦會好好照顧住小天使先。不久將來,小天使會帶齊晒所帶野返黎搵媽咪!

別墅

baby20180214 發表於 18-2-19 10:12
情人節今天11w 在返工時早上去厠所時突然流出大量鮮血 立即去最近既急症室廣華 去到醫生幫我照超聲波bb重有 ...

要振作呀! 明白會好傷心,但憂能傷人, 而家最重要係養好身體! 我上年又係同你一樣,無痛無徵兆下小天使走了,當時好傷心,但要往前望呀,最緊要令身體復原,身體好自然會可以再有bb, 我就快生啦,如果不是慣性小產,其實每個case都係獨立的!傷心過後要重新出發!祝福你!
如果你有咩想問可以pm我呀

大宅

回覆樓主

希望你好好休養,安撫好心情

大宅

回覆樓主

睇到喊
你要小心身體 好好休養 已發生的 不要問究竟
事實很無情 12周前未穩定 很多因素
(我曾經經歷過 調整心態好重要 不要鑽牛角尖)
好好調理身體 你同老公的bb會健康出現

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

保重身體多休養調理,小天使會好快再回來的

複式洋房

回覆樓主:

我也經歷過10weeks左右失去了我的小天使,當時每日在家以淚洗面,做什麼也失去動力,還一度以為自己冇可能再有bb

但我不容許自己傷心太耐,因為醫生同我講12weeks內,每5名孕婦便有1名小產,所以不要太自責

ps.我今年4月小x,來了1次M,小天使又回來了,現在已8個多月

好好休息,當時我小x後,找中醫調理下會好好多

複式洋房

回覆樓主:

加油媽媽,bb今次只係帶唔齊野咋,好快會再返黎揾你,坐好小月好重要,下次bb一定痴實你!我就係無坐好小月搞到身體差,成日病,吹少少風就頭痛!記得唔好洗頭好容易有頭風!要休息多d!

複式洋房

fioncu 發表於 18-2-19 17:48
加油媽媽,bb今次只係帶唔齊野咋,好快會再返黎揾你,坐好小月好重要,下次bb一定痴實你!我就係無坐好小月 ...

希望bb下次會安全回來

複式洋房

小確幸 發表於 18-2-19 17:05
我也經歷過10weeks左右失去了我的小天使,當時每日在家以淚洗面,做什麼也失去動力,還一度以為自己冇可能 ...

可以介紹我中醫嗎

複式洋房

Cannonak 發表於 18-2-19 12:14
要振作呀! 明白會好傷心,但憂能傷人, 而家最重要係養好身體! 我上年又係同你一樣,無痛無徵兆下小天使 ...

謝謝你,請問你幾耐再試下一個?有無睇中醫?我很害怕

複式洋房

fioncu 發表於 18-2-19 17:48
加油媽媽,bb今次只係帶唔齊野咋,好快會再返黎揾你,坐好小月好重要,下次bb一定痴實你!我就係無坐好小月 ...

而家我唔敢洗頭,請問幾日才洗?

複式洋房

janede1314 發表於 18-2-19 16:32
保重身體多休養調理,小天使會好快再回來的

謝謝大家既安慰

複式洋房

wingwingin 發表於 18-2-19 14:50
睇到喊
你要小心身體 好好休養 已發生的 不要問究竟
事實很無情 12周前未穩定 很多因素

謝謝,希望健康小寶寶快d回來我地身邊

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-2-19 11:07
唔會太難過,要積極d,快d養返好身體,bb一定等機會盡快返黎搵媽媽,認定左你係佢媽媽,佢就一定會跟返你:f ...

謝謝

複式洋房

LCY30 發表於 18-2-19 10:26

明白妳的感受,這並不是妳的錯,大哭一場,然後收拾心情,揾過中醫調理身體,小 ...

謝謝

首頁

尾頁

跳至