自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有gps即有發射輸出及接收,小心有輻射。

公爵府

回覆樓主

我都買過追蹤錶,但好快壞,嘈小小既環境聽電話又唔清,定位一隻準一隻唔準,一個月無用直情壞埋,我想問有無平平地手機係可以追蹤到小朋友係邊?

寶石宮

2023年兔年勳章

森永牛乳 發表於 18-2-19 15:51
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.0.0.2898e18ajIpJZv&id=549560768812&ns=1&skuId=33428106 ...

子爵府

[email protected] 發表於 18-2-19 20:37
我都買過追蹤錶,但好快壞,嘈小小既環境聽電話又唔清,定位一隻準一隻唔準,一個月無用直情壞埋,我想問有 ...

【小米 米兔定位电话 防丢GPS定位车辆防盗器儿童老人微型跟踪器】http://m.tb.cn/h.WGSTIu0 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥irkS0nyMFx2¥后打开(emoji)手淘(emoji)

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

男爵府

birdbird 發表於 18-2-19 13:16
幾歲小朋友戴住呢隻野 (千幾蚊) 出街,
我係壞人會特別留意個小朋友.

冇錯

我之前都淘左隻比個女,淘之前我老公話不如買apple比個女,我都係同老公講「如果我係賊,個個小朋友戴緊普通野既時間,得你個女帶住有牌子既錶,我會特別留意佢囉」,我老公聽完之後就冇再阻止我淘隻錶比個女了

珍珠宮

回覆樓主:

而家香港買呢類錶好平,一百多啲有一隻

水晶宮

豬皮MAMI 發表於 18-2-20 06:06
冇錯

我之前都淘左隻比個女,淘之前我老公話不如買apple比個女,我都係同老公講「如果我係賊, ...

情況有如手機一樣。家長比小朋友带部新款iphone 出街, 係令小朋友成為壞人的目標。

子爵府

回覆樓主

老人家用得唔得

伯爵府

回覆樓主:

hk都買到,100蚊,但買左未整來試用

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

choco_soup 發表於 18-2-19 17:22
我之前都想買比阿仔,但突然醒起幅射呢個問題就打消念頭。有d 錶有幅射會影響小朋友身體。
...

我都係之前想淘,後尾上網唔知邊度話輻射勁,品質成疑而打消買嘅念頭。

民房

回覆 megng888 的帖子

我就建議用香港公司的,有事起黎,比較可靠。之前第一代我冇買,當時都係心大心細,見佢地出左第二代,因為加左攝影鏡頭,我就買左來試下
一隻叫SPY Watch 2的東西。$399
不過,我一時搵唔返條link....

但我買錶時,見佢地有無限換新錶計劃,覺得安心D囉。
有事起來,香港起碼有人聽我電話先,唔會好似淘寶咁囉
我買左一排,未試晒所有功能,最近新年又忙少少,而家初五,先得閒返少少。

禁止訪問

大宅

提醒一下有輻射問題,,
有唔同報告都有做過測試,等同於綁咗一部手機喺身上,
自已考慮下......

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

森永牛乳 發表於 18-2-20 05:56
【小米 米兔定位电话 防丢GPS定位车辆防盗器儿童老人微型跟踪器】http://m.tb.cn/h.WGSTIu0 点击链接,再 ...

呢隻我爸爸用緊,好用,定位好準。
用中移動儲值卡,早幾日去大陸玩,38蚊加個增值組合喺大陸都用到。
小米產品真係唔錯

大宅

笑得好勳章

realjoeyeung 發表於 18-2-21 11:00
回覆 realbenchu 的帖子
監看監聽?

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

choco_soup 發表於 18-2-19 17:22
我之前都想買比阿仔,但突然醒起幅射呢個問題就打消念頭。有d 錶有幅射會影響小朋友身體。
...
我都係咁諗

別墅

回覆樓主

朋友介紹,過年前買在呢隻,香港用到,易用

係淘寶search, 我唔識post link

民房

回覆 rankylai 的帖子

rankylai講得啱,小朋友用的產品都係要小心,我都千挑萬選.我當時也有看這些報告,說基本上,所有定位手錶,都有帶一定幅射,我都嚇親,畀小朋友用喎,係冇一隻係冇幅射的,好似話.
跟住我再查下其他手機同手錶既幅射測試報告,原來蘋果既iWatch仲誇張,多出幾倍,而手機會多幾百倍.
咁,兒童手錶都係幾百分之一啫,咁我都覺得OK.
跟住睇落去,原來我地身邊例如石頭,枱枱椅椅, 磚牆,甚至所有奶粉和豬牛雞肉,都係有少少幅射,咁,即係避唔到啦,我就由得佢.
我購買前查問過,點樣可以減低幅射,佢地話GPS係天上衛星,無論你有冇帶手錶,GPS對人影響係冇分別.唯一有分別既,係電話卡在發收訊號的時候.可以在手機APP內設定時間頻密度,我就改1小時產生1次,咁,一日都係發生24次,每次1秒鐘,影響有限啦.所以我覺得冇咩問題,一日只接受24秒幅射(which 我小朋友一日睇成最少1小時電視...).
老實講,如果想小朋友受少D幅射,我寧願佢睇少1個鐘頭電視.(我小朋友開始有近視問題~~哭)

民房

回覆 donuthk 的帖子

是呀,有鏡頭,可以監看監聽.這功能我試用了,係可以.同埋我返內地探親,唔駛換卡,都可以直接用到.
上次同小朋友去澳門玩,又可以用到.
我唔用月費卡,我用儲值卡,一個月大約只係$8,我覺得抵到冇朋友.
唔駛用到月費卡,一個月成$100,我覺得好貴囉.

剛剛找到link...
https://skystudio.mshop-app.com/index.php?route=product/product&path=95&product_id=128

首頁

尾頁

跳至