1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

2歲1個月,少飲水,有食生果,呢排多數2,3日先一次,有無益生菌介紹?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我建議多飲水多食蔬果,好過食益生菌喇

男爵府

回覆樓主:

火龍果好見效

大宅

長遠計 點都要飲返多點水 我女吳鐘意飲水 我隔日煲湯

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

每日2款不同水果,我女差唔多日日有
想認識多啲屯門友

珍珠宮

都系要諗多D計仔,俾佢飲多D水

別墅

回覆樓主:

比多d水果, 好有效... 得閒玩緊時都比個杯佢飲

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

riversa 發表於 18-2-20 00:20
2歲1個月,少飲水,有食生果,呢排多數2,3日先一次,有無益生菌介紹?

一樣問題,已經食梗益生菌,開奶茶,生果日日有,又係唔肯飲水奶粉都轉埋....真係好難搞

大宅

Xmas吸收勳章

回覆樓主:

我仔3歲都有呢個問題,佢飲好多水,每日都有食水果,有食益生菌都有呢個問題,好頭痛

複式洋房

回覆樓主

我B飲鮮橙或蘋果汁,再唔得就食麒麟果

男爵府

我仔2歲,每日少肉多蔬菜,水果日日都有,胃口好好,但便便習慣愈黎愈差,3,4日先一次,有食乳果糖,益生菌都有呢個問題,最後試埋精油都唔多得,最近仲成7日都冇大便,所以去睇兒科,醫生話試左咁多野都冇用,驚大腸結構有問題or血有問題,建議做X光腸鋇餐造影+抽血,結果一切正常,但X光顯示好多便便聚積在大腸中段,所以導致大便放唔出,所以食咩做咩都作用不大,醫生叫我要先用比小朋友用的放瀉泵,放清大便後先再食乳果糖,益生菌,應該會有大幫助,仲有必須開始訓練坐喺度便便,今晚開始第一次放大便,希望成功

大宅

Chuchinghan 發表於 18-3-6 11:15
我仔2歲,每日少肉多蔬菜,水果日日都有,胃口好好,但便便習慣愈黎愈差,3,4日先一次,有食乳果糖,益生菌都有 ...

請問你放瀉泵係點樣架?醫生開定自己買?

男爵府

回覆 yylinlin 的帖子

醫生寫紙出街買的。真係瀉到好多大便出黎,接住幾日都有大便,點知今日又全日冇大便,唉.....d屎搞到我好煩

大宅

Chuchinghan 發表於 18-3-22 00:37

醫生寫紙出街買的。真係瀉到好多大便出黎,接住幾日都有大便,點知今日又全日冇大便 ...

咩樣架?可唔可以影黎睇下

大宅

Chuchinghan 發表於 18-3-22 00:37

醫生寫紙出街買的。真係瀉到好多大便出黎,接住幾日都有大便,點知今日又全日冇大便 ...

我都係被呢個問題搞到好煩,請問你係睇私家定咩啊?我都諗住帶佢去睇

男爵府

回覆 elmoty 的帖子

叫fleet enema(要買for小朋友用),喺屈人庤買,唔係間間有存貨,但唔知係咪個個小朋友都可以咁瀉,最好問醫生

男爵府

睇私家兒科(,尖沙咀)

首頁

尾頁

跳至