自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

twinstar_baby 發表於 18-2-20 11:30
Jm,你地覺得值買嗎?
如果買,有咩令你覺得佢ok?

Apple Watch 3 LTE?
唔使電話跟身都可以接收信息;
可以接聽及打出電話;
同普通智能手錶做到嘅嘢佢都做到。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

twinstar_baby 發表於 18-2-21 11:33
就係又唔知買唔買。
買,但又諗,我成日喺屋企。

提提您,如果您的手提電話嘅網絡供應商唔係1010同CSL ,您唔使考慮,因為暫時係得呢兩間嘅網絡支援 Apple watch GPS + cellular (e-sim).
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

jy0022 發表於 18-3-17 20:20
我都覺得係,除左型,其實用途唔太大。。

依家啲電話螢幕越黎越大,有時帶住部電話落街去7仔買下嘢或者去公園跑下步真係幾麻煩。

但係帶住隻錶都可以做番同一樣嘢,真係好輕便同好爽㗎。

公爵府

jy0022 發表於 18-3-17 22:39
手錶同電話分開都收到whatsapp和電話?

係呀,
WhatsApp:收到,睇到文字內容同覆到*。
iMessage: 收到,睇到文字內容同覆到*。
Phone: 收到同打出(好似Dick Tracy咁)

覆到*:簡單還可以, 我相信冇人可以响隻錶度長篇大論,
另外,佢只可以覆WhatsApp但唔可以發出。
========
GPS 版, 要部機响附近。(首先佢要用藍牙連接手機同手錶,太遠的話而藍牙又連接唔到的話,手錶會用一個WiFi網路同手機連接。)
GPS+Cellular版,係可以冇手機响身邊都做到上述嘅事。

公爵府

emilmama 發表於 18-3-18 07:04
帶咗apple watch 我將其他所有錶打入冷宮 。

最鍾意用apple pay 最方便的电子支付。

係!。
俾錢完全唔使攞部電話出嚟 DO ,俾完錢又唔使擺翻個電話落袋。好爽

公爵府

katieng116 發表於 18-3-18 09:16
毒吓你先。買啦

我啱啱用時都遇到您呢個問題,後尾上去蘋果嗰support forum 先揾到,
佢要符合以下條件:
1. 要部電話個螢幕要唔係開著;
2. 手錶係要巳經解鎖(已輸入密碼)

公爵府

sweet__heart 發表於 18-3-18 11:08
用緊3 Lte ,平均兩日叉一次電,通常用黎睇WhatsApp, Apple Pay 多,又可以count 步數,睡眠質數,心跳等 ...

唔好意思,
可唔可以俾多啲資料,因為我都想買個殼。

公爵府

sweet__heart 發表於 18-3-18 11:34
【我剁手都要买的宝贝(HI apple watch保护壳iwatch2运动时尚表带苹果手表电镀壳薄3代),快来和我一起瓜 ...

收到,
謝謝您的資料。

公爵府

sweet__heart 發表於 18-3-18 11:35
如果你唔識淘,我fd話先達都有個殻賣,不過貴少少,都係幾十蚊左右

明白。

首頁

尾頁

跳至