自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

樓主加油,保重,見到啲留言真係超無奈,樓主你選擇性睇啦

珍珠宮

環保接龍勳章

macdullbaby 發表於 18-2-20 16:58
最怕見到人地講嘢涼簿就話自己只係講嘢「直」。

咁大個人,連咩場合講咩野都唔識,仲賴自己講野直

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

負面的説話可以ignore 佢, 樓主加油,祝早日康復!

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

提提你,之後记得搵中醫調理身體

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我唔識,希望樓主睇到某留言,不要傷心,保重呀!祝福你

男爵府

我愛小魚仙 發表於 18-2-20 17:11
加油樓主,我都係新年流流小產了(10weeks)我選擇刮宮,因為不想再承受塞藥後的痛,小產呢種切膚之痛,真係 ...

多謝回覆。我已經喊左好多次,亦發左c6幾次脾氣。
因為佢要工作,所以幾次睇醫生都係得我一個,我以為自己一個ok,但原來,我唔ok的。我好希望自己好大方地體諒佢因為工作而陪唔到我,但原來我做唔到。
我不停地喊了2個小時,話足佢2個小時。(當時已知小B應該唔得,因為keep住流血)我喊到眼角都損埋!因為擦太多淚了。
我真心祝願有相同經歷的jm可以生到個肥肥白白健健康康的bb。

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

其實,有啲野真係要經歷過先明有幾痛,但旁人都可以嘗試多點企喺人地角度出發,有時,一向說話,你覺得無乜野,我講事實姐,我個人直d .......但知唔知人地or 人地家人聽到,真係會好難過?試下換轉你係當時人?你會唔會難受?一家唔知一家事,你唔知道人地經歷咗d 咩,點解出發點唔可以關心多d?

希望樓主可以堅強,保重身體,有緣既,一定會再來到你身邊

男爵府

回覆樓主

如想再有,自然排出好過刮, 子宮會傷。

水晶宮

2018復活節勳章

Angela.Cheung 發表於 18-2-20 17:19
因為佢要工作,所以幾次睇醫生都係得我一個,我以為自己 ...

放鬆心情,bb 今次未預備好,下次佢會健康來返你身邊 加油

珍珠宮

Angela.Cheung 發表於 18-2-20 17:05
我好驚會傷(雖然好多jm都話做完無乜嘢),所以想試左塞藥先。我會叫c6買定木瓜同煮定黑木耳比我,希望可 ...

8w可以唔刮,我當年10w出血冇左,都係叫我返屋企先,流得勁先返去,過2日我返去就即入院了,當晚照過都係冇左,醫生見到個胎已經即時拎左出嚟放樽化驗,第二朝再照下跟住塞藥出院走得,你記得出院前就算唔痛都食定止痛藥,我有食所以回程冇痛,同埋記得買42cm超厚衛生巾不停換,姑娘比定啲樽仔我,如有組織要執起化驗,你記得在醫院/在屋企尿尿時要用盆仔裝住睇睇。要覆診,好流求其問兩句+化驗報告冇事走得,我以為會幫我照但沒有囉,醫生仲話可以即做人,但我中醫好反對,我一直有睇中醫幫我清晒啲血。
我產科醫生解釋初期有問題自然流失其實不是壞事,呢點我好認同,加油啦
希望幫到你

大宅

月見草 發表於 18-2-20 17:13
為你打氣,也要小心身體,多休息不要累壞!

謝謝你

男爵府

養好身子再努力過, 最好調理下身體 , 不要傷心, 我都試兩次 , 十字車入院, 呀妹接出院, 老公要番工 , 最後都生到肥肥白白的B. 加油, 一定得.

子爵府

vivibabyvivi 發表於 18-2-20 15:51
叫樓主問醫生都那個?醫生唔係最能解答到問題既人咩?

如果要最答到嘅人先可以答,咁bk9成嘅post可以delete, 樓主都係想問下過來人經驗,想分享咪答,唔想咪跳返出去囉,或者索性唔入黎,何必入黎仲要打咁多隻字呢

大宅

Angela.Cheung 發表於 18-2-20 17:19
因為佢要工作,所以幾次睇醫生都係得我一個,我以為自己 ...

我明你的心情,我今日都仲喊緊,喊左舒服d就喊,喊完後好好調養身體,願大家的小天使健康回來,早日達成願望

子爵府

Angela.Cheung 發表於 18-2-20 15:38
大家好,又係我。
上次7w時睇左急症同照左陰超,都搵唔到bb的心跳。
年30又再keep住流啡,初3時流啡問題更 ...

朋友試過,公立通常會先試塞藥,佢排唔清,最後要刮宮,我自己就私家做,直接做刮宮,即日出左院,醫生其實建議我留一晚觀察,但我真係想返屋企,所以當晚簽左紙出院。你養返好身子,再試過,祝福你。

男爵府

講嘢直大晒? 記住唔好睇新聞呀,
掘個窿日日播家有囍事播到十五先好出返嚟啦

布甸小狗    發表於 18-2-21 10:13

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我唔識, 但睇到呢度有咁多過來人的經歷分享, 醫生都唔一定會講到咁多, 係到問下又何妨呢?

我聽人講之後要當坐月咁, 樓主唔好喊啦, 情緒同身體最緊要呀!

男爵府

c.hutchson 發表於 18-2-20 15:59
咁你係因為新年流流所以叫佢問醫生唔好係到出鋪? 所以人地咁不幸都唔可以問下?
唔想同你爭拗,你自己咩意 ...

子爵府

回覆樓主:

我之前6周小產,加上上個月又6周6小產,
第一次係空心胎,揀自然流產,返屋企休息,自己排清。但時間耐,由出血開始到排清係五日。排左組織就打返病房,到急症,再收我上房照超聲波,清晒就走得。
依次我住左三日院,出院後排左組織,就再入院住1.5日

第二次係大出血,半夜5點入院,
急症室醫生即刻用鴨咀鉗睇,同夾d組織出黎,上病房,
跟住即刻有醫生黎照超聲波,
通知我話bb已經唔得,
跟住8點有醫生黎問病歷,
9點有高級醫生問多次病歷,
10點照超聲波,
商量下點處理,
睇下你想自然流產,藥流,定刮宮。
見完醫生,1點出院,係姑娘面前食三粒藥,返屋企休息,佢會開止痛藥,我覺得似輕微經痛,都忍到既,會肚瀉,會發冷,但唔算辛苦。
跟住24個鐘之內排組織,再打返病房,佢通常叫你第二日返去照超聲波,當晚我又排左另一舊組織,過多幾日又排左少少,覆診時話清晒。
由急症入院,到出院係8個鐘。

首頁
34567...16

尾頁

跳至