自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主

個女仔幾歲?如果怕老土,親戚朋友千祈唔好一齊出黎!
個男仔有冇Facebook? 俾個女仔add左睇&messenger 下先

用戶要求終止服務

回覆樓主

比我會揀揀單單,搵間靜coffee shop, 大家傾下計,一杯coffee 飲唔過半個鐘,唔啱傾飲一杯,啱傾飲多杯。
去要waiter 埋單的coffee shop ,不去星巴克,睇埋佢埋單反應
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

呢d天氣,當然係行山,bbq,離島遊,踏單車啦

珍珠宮

cherriehahaha 發表於 18-2-21 00:48
其實我都覺得應該見左面先,不過要諗諗用咩活動俾佢地見面而又唔尷尬~
...

大家知相睇,咩節目都係尷尬,我覺得飲餐或食餐飯最穩陣,時間唔會太長,一餐又可以睇到下佢家教同禮貌,預咗大家會就住就住,但唔多唔少會睇到啲。覺得有機會發展咪去睇場戲或者交換電話再約,唔啱,食完走人無咁尷。

出嚟 BBQ 、行山,至少搞半日,又唔可能孤男寡女兩條友去,大家唔啱都幾難捱,成班人陪跑,都唔知點應對。

面對現實啦!相睇咪相睇囉!遇到啱怕咩老土?認真講,自己有選擇就唔會接受親戚介紹啦!正所謂英雄莫問出處,可能姻緣就咁一線牽呢!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

綜合哂,不如由個男嘅先whatsapp女嘅,商量點搞個香港一日遊俾兩邊家人⋯⋯當兩個後輩一齊搞個活動俾長輩囉

起碼有話題,又應咗女個要求,之後又會見吓

男爵府

cherriehahaha 發表於 18-2-20 22:44
一個男仔、一個女仔、長輩介紹,但未見過面,但雙方都樂意嘗試交往。但出黎飲茶食飯又好似相睇咁(雖然事實 ...

有無小動物?例如養狗嘅約去狗公園玩,用隻狗嚟打開下話題,唔啱咀形嘅咪當陪狗仔玩囉

珍珠宮

cherriehahaha 發表於 18-2-20 22:44
一個男仔、一個女仔、長輩介紹,但未見過面,但雙方都樂意嘗試交往。但出黎飲茶食飯又好似相睇咁(雖然事實 ...

為兩老搞活動,甘兩個後生跟黎好正常姐

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

moniko 發表於 18-2-20 23:10
呢d通常都出事會撘上左其他男/女

完全正確。
最怕到自己覺得適合果時,對方已暗搭上左你d朋友

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

約成班friends BBQ 唱k 嗰啲通常都會出事搭上其他人

由whatsapp 開始直接約出黎單對單飲咖啡。
如果唔係就雙方飲茶跟住後生兩個再下場。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

水晶宮

回覆樓主:

見面最實際,去睇戲,睇完去食宵夜呢個時候就有共同話題,若果你好努力講野佢都冇興趣就可以88,若果都ok咁就約實下次睇多1次戲,若下1次都出,就約去其它地方

珍珠宮

cherriehahaha 發表於 18-2-21 00:44
個女仔話咁樣好老土.....想係唔見面嘅情況下傾下計睇下啱唔啱先...但個男仔如果主動打個去都唔知講乜,唔 ...

交換FB
我識一對搭上搭
都是未見過
交換FB見過相溝通過先約會

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

相睇得應該唔係青少年吧 最緊要大家睇咗個樣ok先好出。我年代未有whatsapp時都試過中招。大家親友一齊去飲茶時,見到對方個樣實在唔係自己杯茶。 問點可以先搵到我。我話你搵到我媽就自然搵到我。而家諗返起都覺得自己好直接

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

一定要睇個樣合眼緣先。了解咗家庭背景。個人脾氣。千祈唔好單獨,最好約飲茶見面。因為想甩身都易啲 時間又唔洗咁長。

男爵府

回覆樓主

其實大家都廿幾,唔算老,大家都睇過對方張相,背景都略知,只係唔知點約。女仔可能怕醜,驚飲茶食飯好尷尬。男方驚無拉拉whatsapp人,一來唔知點開口,二來驚好似好唐突咁.....

我話大家搵個活動見左面先....不過成棚老人家,無奶油踩單車~

綜合大家意見,諗下去登高或bbq先.....

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

x 2

試過陪人去,但個女仔話喜歡我~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

如果同長輩一齊我會揀食自助餐,唔太嘈,老人家又無咁攰,唔啱feel米食野唔傾,啱feel米借啲倚叫佢兩個幫手出去攞吓野食,兩個行開又有啲獨處時間

珍珠宮

叫兩個出嚟陪長者。我奶奶試過,理由係佢話自己腳痛,假日想去飲茶,媳婦同仔(我地呀!上埋枱!)忙湊仔,兩老揾伴沾下後生氣息 ,萬一去廁所排隊都安心啲 ......
竟然又呃到杯唉呀媳婦茶

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

唔出奇丫! 主角通常硬晒呔咁!
放下自在

珍珠宮

開心吸收勳章

Myluckybaby 發表於 18-2-20 23:13
叫個長輩約埋雙方參加香港一日遊。

好方法喎,飲茶好難傾偈,反而旅遊有機會單獨傾下偈,感覺輕鬆啲,又可以觀察對方是否gentleman

首頁

尾頁

跳至