自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我覺得同個六歲小朋友出街好辛苦,有時會係商場跑,件衫周圍hi,有時叫好耐先肯聽,出親街都笑唔出,有無人湊得好開心架?卑d心得來唔該!
p.s.
今日返左工,覺得開心過湊仔。

大宅

回覆樓主:

我唔見半日巳超级掛住,同仔出街好開心,係屋企一齊睇書也好開心。去下公園,佢有佢玩,你可以休息下。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

咁你帶佢去公園跑,件衫周圍hi呢啲無得避免,你要放鬆啲

寶石宮

2023年兔年勳章

green_flower 發表於 18-2-21 12:52

我覺得同個六歲小朋友出街好辛苦,有時會係商場跑,件衫 ...

開心 試吓放鬆心情

男爵府

green_flower 發表於 18-2-21 12:52

我覺得同個六歲小朋友出街好辛苦,有時會係商場跑,件衫 ...

件衫周圍hi呢樣證明你都有啲潔癖,我以前都會,依家我會由佢,慳番啖氣好過,自此佢啲衫自己開一機,倒多啲滴露,實穩陣,但周圍跑呢啲真係自細培育,冇教都冇辦法,下次同佢講再叫停佢唔停既話就即返屋企,試多幾次應該會聽你講,講番我,我冇返工,一直自己湊,去公園唔怕,出去行街真係好怕,但冇辦法,唯有勞氣啲

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

回覆樓主:

仲係BB岩岩識坐,但未識行果陣囉! 不過我仔由細到大都易湊,比較靜既

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

有時會係商場跑,件衫周圍hi,有時叫好耐先肯聽 --> 正常小朋友行為, 只要你待入佢地角色, 唔好用大人角度睇, 呢D好少事, 污漕左咪洗返乾淨, 冇咩大不了, 所以最主要在於你既心態, 只要放開D就自然會開心....

伯爵府

件衫周圍hi,隻手周圍摸完再摸我,對鞋hi落我條褲.......全部都令我覺得好難受

珍珠宮

回覆樓主

我好享受湊女既感覺!

伯爵府

Ytfc 發表於 18-2-21 14:24
件衫周圍hi,隻手周圍摸完再摸我,對鞋hi落我條褲.......全部都令我覺得好難受
...

好難受但又好難避免

男爵府

享受

男爵府

回覆樓主

我同佢出街真係成日獅子咆哮咁,反到屋企靜係想呢係房,靜靜地上下網,休息下。

大宅

我有一個五歲半,同佢出街係最舒服既事,乜都唔洗帶,乜都唔洗點理,,,,,家中還有一個歲半,乜差都要帶出去,一到食飯時間又要搵地方餵佢,定時定候又要氹佢訓覺, 又要搵地方換片,放佢落地行又要看牛仔咁跟住佢...乜叉都要帶出街既年紀先係最辛苦,,,但唔帶佢出去我心又唔舒服

男爵府

FUNNIE 發表於 18-2-21 14:57
我有一個五歲半,同佢出街係最舒服既事,乜都唔洗帶,乜都唔洗點理,,,,,家中還有一個歲半,乜差都要帶出去,一到 ...

都係,唔同階段有唔同辛苦。到依家大左,又要煩佢地讀書、默書、測驗考試,講真生仔女真係好大責任,有時自己公司有野煩,返到去仲要煩仔d野,真係覺得好命苦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我3個仔女,雖然間中激氣,但見到佢地開心咁一齊玩我個心就好滿足

大宅

green_flower 發表於 18-2-21 14:59
都係,唔同階段有唔同辛苦。到依家大左,又要煩佢地讀書、默書、測驗考試,講真生仔女真係好大責任,有時 ...
好彩既係,我好識安慰自己,我每晚都好期待11:00後果一小時私人時間,兩個訓哂,工人又訓埋,又唔洗交功課比個老公既時間就係我最期昐既時間,每日都朝著這方向努力(好低能)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果小朋友係屬於開心果形,唔怕生保,又聽話,出街拖實大人,唔會周圍跑,相信帶呢啲小朋友出街,甚至照顧佢,很難不開心吧!

如其他jm所言,要切入佢地嘅角色,從佢地嘅角度去思考,就會明白佢地嘅行為,繼而包容和體諒這些行為了。

我自己成日會諗番細個嘅自己,再對比一下兩個仔嘅行為,就會覺得好少事了。

TRUBIMA    發表於 18-2-21 15:51

公爵府

回覆樓主:

ftm表示開心時好開心,激氣時真係激到爆炸!

大宅

回覆樓主

件初周圍hi唔緊要啦,玩完返屋企沖涼換衫囉⋯
我女頭先係公園扒咗係地下睇草嘅時候,我就係咁諗

首頁
12345...6

尾頁

跳至