1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔2歲了, 一直食緊illuma stage 3, 仲跟足罐上指示每日分3餐每次130ml. 但有日去朋友gathering 話應該不要再俾奶或轉為2餐. 請問各位2歲又食illuma 的bb 係點架呢?

我阿仔體重跟生長曲線跟得幾好, 每餐食130又無淨又無話唔夠喎.

別墅

pkjanel 發表於 18-2-21 16:21
我仔2歲了, 一直食緊illuma stage 3, 仲跟足罐上指示每日分3餐每次130ml. 但有日去朋友gathering 話應該不 ...

我家寶寶15M 又係食Illuma stage 3
一日3餐 5-6安
我覺得BB食得好 食到兩歲都可以keep住呀
唯一考慮係洗唔洗戒睡前奶 怕對牙齒唔好

大宅

pkjanel 發表於 18-2-21 16:21
我仔2歲了, 一直食緊illuma stage 3, 仲跟足罐上指示每日分3餐每次130ml. 但有日去朋友gathering 話應該不 ...

我女兩歲半仲食緊兩至三餐illuma stage3

禁止訪問

複式洋房

我女都係2歲,由1歲開始轉 illuma 3 號,13個月左右由一日3餐奶轉早晚2餐(每餐3-4安)。其實bb鍾意食就由佢啦,佢唔飲奶咪又要搵其他飲品代替,起碼奶粉嘅監管比起市面其他飲品嚴格好多,唔使擔心長飲會唔會影響健康 (耐唔時就睇到新聞話某啲鮮奶 / 果汁含菌量超標)。唯一問題係貴咗啲,幾百蚊一罐食得1.5-2星期其實都幾重皮

大宅

回覆樓主

我仔15個月,兩奶(六安)三固(有時下午茶會食少少包同餅加3安奶)其實我覺得如果佢肯食,繼續比佢冇問題架,始終奶都有營養

水晶宮

回覆樓主

我女 22 個月,仲係飲緊 2號 illuma. 其實有無需要轉 3 號呢 ? 我見飲得好地地所以無轉。佢日間可能1-2 次奶(視乎食得好唔好),夜晚同清晨都仲飲到 18安奶。

我fd 個bb 都係甘大,一早轉晒飲鮮奶。。。

大宅

2024年龍年勳章

Nbs 發表於 18-3-8 09:21
我女 22 個月,仲係飲緊 2號 illuma. 其實有無需要轉 3 號呢 ? 我見飲得好地地所以無轉。佢日間可能1-2 次 ...
跟住轉囉,唔同階段要既營養都唔同,況且3號仔仲平D添

男爵府

回覆 pkjanel 的帖子

我女26m,好早(可能18m左右)巳經改左只飮早餐奶一餐。

別墅

回覆樓主

仔仔就快21個月,都係飮緊stage3,早晚奶,各7安,無諗住特別要同佢停,等佢唔想飲時自然會叫唔要啦!

首頁

尾頁

跳至