親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PCCW2319 發表於 18-2-23 12:33
我現在係snowyland啦!玩在一輪, 現在好肚餓, 係餐廳食晏。

今朝坐覽車遊左一轉。 係山上停留左一陣影相, ...

幾時返首爾?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

momomomopig 發表於 18-2-23 12:42
係呀香港無機會睇到落雪,我哋22號凌晨機走,無緣見到落雪

唔緊要啦! 總有機會

水晶宮

Koala_Chu 發表於 18-2-23 12:50
幾時返首爾?

25號晚機

你呢?
天空之城, 快樂之地

子爵府

PCCW2319 發表於 18-2-23 12:33
我現在係snowyland啦!玩在一輪, 現在好肚餓, 係餐廳食晏。

今朝坐覽車遊左一轉。 係山上停留左一陣影相, ...

正啊 snowland係咪好好玩

水晶宮

yp26 發表於 18-2-23 13:11
正啊 snowland係咪好好玩

係呀!我覺得好玩呀!

原本以為要比60000won(2張snowyland入場券)。但今早派入場券職員話只需補20000(即10000/張)。 因為我地今日唔入場滑雪。

天空之城, 快樂之地

伯爵府

剛在首爾,無雪,失望

子爵府

PCCW2319 發表於 18-2-23 13:15
係呀!我覺得好玩呀!

原本以為要比60000won(2張snowyland入場券)。但今早派入場券職員話只需補20000(即1 ...

正啦 又平左 又好玩
我林緊出年好唔好再去依個場
因為依個場 設施 都好似幾齊全

男爵府

回覆樓主:

應該昨晚至零晨落,今早出門,成地雪,我住新村梨大

水晶宮

yp26 發表於 18-2-23 18:03
正啦 又平左 又好玩
我林緊出年好唔好再去依個場
因為依個場 設施 都好似幾齊全

我覺得呢個場都唔錯。起碼由市區去只係1.5~2小時。滑雪場道又有幾條唔同程度。其實, 最重要係我滑雪唔叻, 唔需要去d特別場。

個shopping mall都算OK。

我諗如果下次參加2天團。會.....

第1天滑雪(買吊車票)

第2天早上滑雪至12或1點。之後去snowyland玩至3點9/4點。因4點50分集合回程, 要預時間換衫(去snowylsnd最好著滑雪防水衫褲及戴眼罩)。

普通觀光覽車同上snowyland係2種唔同覽車, 係2條唔同條路。

普通覽車係上山頂(高程度滑雪道起點)。周圍無野行, 只有1間小食店。不過我無行過入去。

如果打算玩snowyland, 就無必要加錢買普通觀光覽車。
天空之城, 快樂之地

子爵府

PCCW2319 發表於 18-2-23 18:38
我覺得呢個場都唔錯。起碼由市區去只係1.5~2小時。滑雪場道又有幾條唔同程度。其實, 最重要係我滑雪唔叻, ...

我上次第二天 11點集合買門票搞到成 十二點先開始 有幾個團友仲喺度嘈之後我先知原來下午場係十二點半
我都有搭觀光纜車上山頂其實都冇咩睇 風景囉
因為我哋出年都會再去首爾滑雪 而家睇緊機票同埋想去四日三夜或者三日兩夜嘅滑雪團我今日TK報咗價 四日三夜滑雪團每位三千蚊又好似ok喎個價錢私人教練就2574三個鐘可以同其他人一齊share都得

子爵府

PCCW2319 發表於 18-2-23 18:38
我覺得呢個場都唔錯。起碼由市區去只係1.5~2小時。滑雪場道又有幾條唔同程度。其實, 最重要係我滑雪唔叻, ...

其實我哋唔係咁識滑雪
有條初級同中級嘅賽道已經足夠
你哋 第一日攪滑雪教到幾多點呀
我哋嗰日大約教到一點鐘就開始自由活動

水晶宮

PCCW2319 發表於 18-2-23 12:52
25號晚機

你呢?

25號中午機返香港啦!

首頁

尾頁

跳至