跳至

首頁

尾頁

別墅

del

男爵府

2017wahaha 發表於 18-2-21 17:48
老公香港人,但在英國出世,我自已就拎特區護照,為咗小朋友讀書好(仔仔話已經自動入咗籍,不用搞visa ) ...

係好易,佢有個表寫住要咩,你跟住執就得;存款係全部係英鎊?如果唔係既話要寫出黎轉返比佢睇英鎊係幾多,佢地有link比你去查rate,要跟嗰個網,我嗰時有寫埋根據邊日既滙率。我有比啲生活照;至於幾時批出就要其他jm答,因為好似係改晒去英國批。小朋友嗰度不如同佢拎咗英國passport先,起碼肯定係無問題。
住址要chk下有幾個房同廁所,因為都有規定幾大可以住幾多人,上網都會搵到資料,要你姑奶寫封信話可以比你住同埋要文件証明間屋係佢

別墅

草八刀 發表於 18-2-22 20:13

係好易,佢有個表寫住要咩,你跟住執就得;存款係全部係英鎊 ...

多謝哂你呀,地址果part 即係叫我姑奶寫封信比我做証明,咁姑奶需要附上其他証明層樓既文件比我嗎?同咪是online 申請定係寄過去? 因為話要寄埋生活照同信件?

男爵府

2017wahaha 發表於 18-2-22 22:03
多謝哂你呀,地址果part 即係叫我姑奶寫封信比我做証明,咁姑奶需要附上其他証明層樓既文件比我嗎?同咪是 ...

地址嗰度,要你姑奶寫會比你住,有幾多房幾多廁所,幾多人住,假設間屋係佢名(因為你話佢借地址比你,咁梗係佢係屋主先有權話比你住),咁佢要比野証明間屋係佢既,例如銀行供款statement; 申請要上網預約去交文件。

別墅

草八刀 發表於 18-2-26 04:32
地址嗰度,要你姑奶寫會比你住,有幾多房幾多廁所,幾多人住,假設間屋係佢名(因為你話佢借地址比你,咁 ...

明白哂,唔該哂你。

首頁

尾頁

跳至