論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

我一月二十號去agent簽約,今日agent通知visa批咗,迫我畀個日期安期新工人到港。

其實我畀錢時已通知agent不急需處理,工人6月初至完約,冇諗過快成咁(emoji),煩

大宅

你快我就慢,我係1月11簽約,但到而家都未批,我炒左舊工人,3月5號last day,煩死。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我請海外菲,上年12月中申請,到而家都未批

水晶宮

maywei 發表於 18-2-22 12:40
我一月二十號去agent簽約,今日agent通知visa批咗,迫我畀個日期安期新工人到港。

其實我畀錢時已通知agen ...

我嗰個係本地斷約外傭。 簽約至托出簽證大約35日。但我係收到reference #, 第2日直接上入境處求情要求快批。

天空之城, 快樂之地

大宅

lovebobo 發表於 18-2-22 18:50

催下個agent喇
我1月尾簽,今日都話有reference no喇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

msyanyan 發表於 18-2-22 22:04
催下個agent喇
我1月尾簽,今日都話有reference no喇

過年前問過話未岀,聽日再問下佢先

子爵府

lovebobo 發表於 18-2-22 18:50

我12月8號申請,1月2x日已出好,隨時來了。只是我想等現姐姐完約,所以先叫新姐姐3月中來。

大宅

PCCW2319 發表於 18-2-22 20:00
我嗰個係本地斷約外傭。 簽約至托出簽證大約35日。但我係收到reference #, 第2日直接上入境處求情要求快批 ...

我都打算請個本地斷約外傭,請問你用邊間agent 辦手續?收費幾多?可唔可以pm我?謝謝。

大宅

回覆樓主:

上年11月頭入文件,11月22, 3號已批visa, 海外印

大宅

回覆樓主

真係快左好多呢!

大宅

海外印嗎?

伯爵府

好媽媽勳章

hyngok 發表於 18-3-3 13:52
海外印嗎?

是海外菲

別墅

maywei 發表於 18-3-3 22:54
是海外菲

我1月14簽宜家都未有消息,上個星期問agent佢叫我預多一個半月,舊姐姐上星期last day.原本agent話預2個月。諗住顶2星期都ok喇簽左,後尾又話新菲無passport, 要預多半個月。宜家不停延期

別墅

ojcml 發表於 18-3-8 11:09
我1月14簽宜家都未有消息,上個星期問agent佢叫我預多一個半月,舊姐姐上星期last day.原本agent話預2個月 ...

我一月尾簽,昨日已批visal

別墅

littlemaco 發表於 18-3-8 11:17

如果批左visa幾時到港?

大宅

爸B勳章

斷藥工人先可以咁快出到Visa

別墅

ojcml 發表於 18-3-8 11:26
如果批左visa幾時到港?

三星期左右

別墅

yuki0718 發表於 18-3-8 12:48
斷藥工人先可以咁快出到Visa

唔係呀,海外菲姐

別墅

littlemaco 發表於 18-3-8 15:57
三星期左右

照咁估計可能又延遲,佢話先入領使要10日出左contract再入入境處,人都癲。請問介唔介意pm我你間agency

大宅

littlemaco 發表於 18-3-8 11:17

咁快 我仲等緊

首頁

尾頁

跳至