論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家對有東南亞國家工作經驗嘅工人有乜意見?
好多agent都好巴閉話一定要搵冇出過國嘅工人!

子爵府

回覆樓主

我屋大(兩間加埋4000尺)工夫多,我係FTM加27個月同10個月小朋友

我有兩個姐姐,第二個都請左半年,因為agent話姐姐唔會揀我呢d甘多野做既屋企

我兩個都係菲律賓,一個無出過國,一個去過沙地。兩個都醒,但因為後生,又唔可以太惡

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

當然啦,啲姐姐最憎亞mum日日係屋企mon住佢,所以ftm嘅屋企係難搵姐姐。

大宅

Fionhohoho 發表於 18-2-22 21:05
我屋大(兩間加埋4000尺)工夫多,我係FTM加27個月同10個月小朋友

我有兩個姐姐,第二個都請左半年,因為ag ...

我依個39歳菲蠢過隻豬,已經去過中東兩年!
你兩個菲幾大?

子爵府

Peonyfruit 發表於 18-2-24 10:00
我依個39歳菲蠢過隻豬,已經去過中東兩年!
你兩個菲幾大?

24同31

兩個都勁精,但我就隻眼開隻眼閉,湊得小朋友好就得

大宅

Fionhohoho 發表於 18-2-24 10:02
24同31

兩個都勁精,但我就隻眼開隻眼閉,湊得小朋友好就得

冇其他古靈精怪嘛?冇教到嘔血?
我準備再換工人,但agent都好寸

子爵府

Peonyfruit 發表於 18-2-24 10:47
冇其他古靈精怪嘛?冇教到嘔血?
我準備再換工人,但agent都好寸

有自己意見,唔係我話就一定係。受軟唔受硬
做錯野話一次,之後不定時提,但唔可以惡

子爵府

回覆樓主

我以前有個公主,響香港俾人炒咗兩次,之後一直只可以響中東地區生存,初期以為響嗰邊捱三年,洗底加改名就可以又走返黎香港。

但係香港大部分家庭都係用一個工人,什麼工作都係佢負責,唔會好似嗰邊咁,一個家庭有十個八個工人,每人負責一部份,做成點,甚至有冇做都唔會知。

所以佢一返香港做即刻露底,又被人炒。最後又要返中東做。

首頁

尾頁

跳至