論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

工人成日玩電話,就算掉垃圾都喺門口玩陣先入黎,好好禮貌叫佢唔好成日玩電話,而家佢去廁所越去越密,一個鐘一次,問佢係咪唔舒服,佢又話唔係,其實我覺得佢係為左玩電話,如果叫佢電話唔好跟身又好似好衰,應該點處理好?

別墅

rainbow000 發表於 18-2-22 21:03
工人成日玩電話,就算掉垃圾都喺門口玩陣先入黎,好好禮貌叫佢唔好成日玩電話,而家佢去廁所越去越密,一個 ...

玩電話係通病,我講明工作時間唔可以玩電話,我請你唔係黎玩架!但好大膽,初到一個月就係廚房死角位狂玩電話,因為個度cam 影唔到,但我唔係傻,我觀察緊也提示佢,佢都話無玩,無辦法我照加多個cam!講明係你玩電話,係會去廁所玩,但你玩得幾耐?好古惑,對住佢地晤好心軟。

男爵府

工人成日玩電話,就算掉垃圾都喺門口玩陣先入黎,好好禮貌叫佢唔好成日玩電話,而家佢去廁所越去越密,一個 ...

我會先警告,如再犯即炒

珍珠宮

回覆樓主

我發覺佢地真係好鍾意玩電話,一玩就心散收唔返,提完轉頭又玩過做緊野都玩幾下

wcpcelia    發表於 18-2-25 18:07

男爵府

陪月勳章

我好耐之前請個賓姐晚晚電話炒餸,-路煮一路睇!個差電器仲要放入廚房廚櫃底差住來玩,講完正常兩日又再嚟過!

子爵府

nanalee1225 發表於 18-2-22 21:42
玩電話係通病,我講明工作時間唔可以玩電話,我請你唔係黎玩架!但好大膽,初到一個月就係廚房死角位狂玩 ...

我工人之前係喺廚房玩,我都有諗過加多個cam,但又好似擺到明睇佢有無玩電話,所以放棄左...

子爵府

lovebbb 發表於 18-2-23 00:34
我發覺佢地真係好鍾意玩電話,一玩就心散收唔返,提完轉頭又玩過做緊野都玩幾下
...

無錯,就黎玩得多過我,真係嬲嬲地

子爵府

TT1021 發表於 18-2-23 10:41
我好耐之前請個賓姐晚晚電話炒餸,-路煮一路睇!個差電器仲要放入廚房廚櫃底差住來玩,講完正常兩日又再嚟 ...

咁最後佢下場係點?不過通常都係繼續留喺到

子爵府

我尋晚出完呢個post既幾個鐘之後,佢轉左一個鐘去兩次,真係火都黎,如果唔係d小朋友仲細,怕佢揾佢地出氣,真係想鬧佢 最後我忍住道氣,同佢講去廁所去得咁密可能有唔舒服不如睇醫生,我擔心你,佢話唔洗喇每次得小小架咋。我話係阿,小小即係有問題喇,之前有個女人又係咁,跟住就要切左個子宮喇,還掂你有得claim,唔洗錢架不如睇下啦,佢開始唔知點應,我就話咁你睇下呢星期有無好到,如果無就要去睇醫生喇

別墅

rainbow000 發表於 18-2-23 18:03
我工人之前係喺廚房玩,我都有諗過加多個cam,但又好似擺到明睇佢有無玩電話,所以放棄左...
...

要裝,係擺明睇佢,合法架。佢地仲唔話得添,黑面最叻

侯爵府

妳地俾佢自由用wifi?

子爵府

nanalee1225 發表於 18-2-23 19:23
要裝,係擺明睇佢,合法架。佢地仲唔話得添,黑面最叻

不過佢真係唔係好驚我,我上星期發覺佢喺屋企著住我對拖鞋,但我已經買左對新既俾佢,我問佢搞乜,佢講左句sorry i forget,我就無再話佢。點知尋日我見到佢又趁我唔喺到著左我對拖鞋,我真係唔係好接受到同工人share拖鞋。有無方法教下我

子爵府

jyjy1684825 發表於 18-2-23 19:33

我尋日都研究過呢個問題,但我wifi有set password,佢唔會撞到,咁佢係咪即係應該用自己數據?

伯爵府

rainbow000 發表於 18-2-23 20:07
我尋日都研究過呢個問題,但我wifi有set password,佢唔會撞到,咁佢係咪即係應該用自己數據?
...

有啦,仲好平,我話比WiFi 姐姐佢話唔使添

侯爵府

Ytfc 發表於 18-2-23 22:26
有啦,仲好平,我話比WiFi 姐姐佢話唔使添

我姐姐最初有帶耳機同在㕑房睇电話. 我即時stop佢. 到E家都無再犯了. 好彩都幾聽話.

子爵府

jyjy1684825 發表於 18-2-23 19:33

我都無比wifi佢,佢照用自己數據玩。。玩到無晒又去加數據。都唔明,係咁玩係咁講電話,成日都义電,唉!

男爵府

rainbow000 發表於 18-2-23 18:11
我尋晚出完呢個post既幾個鐘之後,佢轉左一個鐘去兩次,真係火都黎,如果唔係d小朋友仲細,怕佢揾佢地出氣 ...

完全唔明點解你買佢怕, 有次喺街度有個賓賓一路推輪椅,一路玩電話,結果將阿婆推到撞埋牆,撞到阿婆隻腳流血

另一次見到有個印印,推輪椅掛住一路同人哋用視像傾電話, 將阿婆推咗出馬路中心, 有車嚟仍然懵然不知

試想下如果你個工人姐姐瘋狂玩電話,相信你的仔女就會好似兩個阿婆這種情況, 所以一定要殺無赦

所以我每次請人合約在條款一定要寫明,工作時間不可玩手提電話,否則即炒

男爵府

陪月勳章

rainbow000 發表於 18-2-23 18:05
咁最後佢下場係點?不過通常都係繼續留喺到
唔係呀! 後來佢越來越過份,成個拖把放入廚房櫃底差兩部電話,平板電腦,導出導入美容棒等。比我話完佢就再衰D,再加上態度超差,放假日唔返屋企等等不能盡錄的事………………好快同佢講拜拜了!

男爵府

baby1628 發表於 18-2-24 18:34

完全唔明點解你買佢怕, 有次喺街度有個賓賓一路推輪椅,一 ...

同我一樣,最憎工人玩電話,因佢地唔自律,唔識分輕重,如果要湊老人/小孩,真係好危險,所以不得不限佢

男爵府

回覆樓主

我個賓姐都係因為狂玩電話俾我炒,佢話每日10點屋企就冇野做,所以玩電話!其實唔會冇野做只係佢太懶!

首頁

尾頁

跳至