在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆樓主

新工未見好吸引。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

如果唔急趕住走,我會等下一份
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

畀面勳章

咁嘅新工你都接受,再搵過啦!

瑪瑙宮

搵過份喇.

男爵府

陪月勳章

係一定會好難接受.... 就算你真係accept offer但好快就會想quit同再轉工

因為我自己都試過, 本來做緊份5-day, 以為返番5.5-day問題不大, 但做落就會覺得時間唔夠用, 仲會覺得好蝕

俾我我會再搵下先

wcpcelia    發表於 18-2-24 17:27

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

amberss 發表於 18-2-23 00:32
難唔難適應?
現在雖然5天長短週,但家族式公司好難頂,人工3年無加過,雖然有雙糧,但越來越難做多野做, ...

我,之前返5天準時530走人

伯爵府

不過而家呢分可以準時走加上放工早
雖然星期六少咗親子
但平日又可以早d返屋企
不過我返工半個鐘車程
你呢個offer唔吸引

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 amberss 的帖子

可唔可以辭咗工先?

別墅

回覆樓主

完全唔吸引喎

大宅

回覆樓主

新工唔吸引喎! 我都明白你好難下下請假見工, 我依家份工做左半年時都因為唔慣返5.5長短週,一路間中send cv,奈何寫一個月通知係完全無reply. 跟住兩年都加人工加到咁上下,搵返同一個post 就變得好似我要求人工高於市場,依家做左三年半,因唔順氣問題,我又決定搵工,依家搵高一級post , 先有工叫我去in, 最近in 左4份, 有4份打黎叫我in 我都輕輕問過福利覺得唔係咁岩,我reject 左無去見,聽日仲有兩份見,後日仲有份係phone in 完打黎叫我去見! 我都諗緊仲請唔請假~

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

難唔難適應?
現在雖然5天長短週,但家族式公司好難頂,人工3年無加過,雖然有雙糧,但越來越難做多野做, ...

我係....工作性質同產品係自己好鐘意...

我冇細路, 地點近左...都仲算OK

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

amberss 發表於 18-2-24 15:06
現在呢?辛唔辛苦?人工高D

依家當然辛苦好多,為兩餐冇計啦

複式洋房

感覺返5日時間多D, 星期六返半日就無左好多時間,應該全港5日制!

子爵府

難唔難適應?

我公司原本5.5天長短,上年改為5天,發覺5天工作好正,個感覺應該返唔到轉頭。
除非你覺得新工的工種好適合你和你現在公司超級無前途,否則無謂轉著,再等下一份。

翡翠宮

回覆樓主:

難適应返5日半!不好用!

伯爵府

回覆樓主

返開5日好難返轉頭

首頁

尾頁

跳至