自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樣樣都講錢,家庭崗位各有各責任,一個家庭要計就邊有得計

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

出唔到圖?

【#KISS熱話】原來家庭主婦要咁高人工!Tag你老公入嚟叫佢找數啦!

sundaykiss.com/?p=62225

【$7K家用夠一家三口用一個月?】sundaykiss.com/?p=279135

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

呢d舊聞,講咗好耐。

寶石宮

ChloeMa 發表於 18-2-23 08:07
呢d舊聞,講咗好耐。

但下面有幾百人tag佢老公,如果覺得自己要計錢,咁佢可以去返工的

伯爵府

回覆樓主

又係呢啲吹湊全職媽媽文章

好多冇工人返公媽媽都要做埋全職媽媽果份、拎埋錢返屋企Tim, 呢啲更加冇得計。

建立家庭就要大家一齊附出傢啦。

伯爵府

good_pig 發表於 18-2-23 08:09
但下面有幾百人tag佢老公,如果覺得自己要計錢,咁佢可以去返工的

不如叫佢地交換、老公做全職爸爸、自己出去揾錢養晒成頭家、又有幾多人肯制?

子爵府

回覆樓主

點解要出嗰種文章呢,家庭大家一起付出點可以用錢衡量

peggypeggy820    發表於 18-2-23 10:56

男爵府

回覆樓主

Bk post 黎㗎,喺夫妻板

寶石宮

cholewong29 發表於 18-2-23 08:15
Bk post 黎㗎,喺夫妻板

sundaykiss 話係外國調查wo

寶石宮

OforOsaka 發表於 18-2-23 08:10

好多冇工人返公媽媽都要做埋全職媽媽果份、拎埋錢返屋企Tim, 呢啲更加冇得計。

咪係囉,咁不如生仔又計返做代母要收返幾十萬

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

OforOsaka 發表於 18-2-23 08:11
不如叫佢地交換、老公做全職爸爸、自己出去揾錢養晒成頭家、又有幾多人肯制?
...
老公咁講得出
又會俾女人話係唔係男人來要個女人出去做野
男人係屋企做大食懶
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

水晶宮

OforOsaka 發表於 18-2-23 08:10

雙職媽媽無工人其實都係7x24,放工放假咪又係打另一份工,仲要用有限時間做晒屋企嘅家務!

公爵府

我家係我老公煮飯同洗衫架..........咁貴我唔會比, 佢可以唔做

男爵府

good_pig 發表於 18-2-23 08:09

如果佢地真係夠能力拎到果個人工,咁佢地出去做野搵呢個人工,再用6000請人工啦。

伯爵府

九暈畏 發表於 18-2-23 09:52
如果佢地真係夠能力拎到果個人工,咁佢地出去做野搵呢個人工,再用6000請人工啦。
...

其實我都想請工人、可惜屋企冇位

伯爵府

koko2000 發表於 18-2-23 09:50
我家係我老公煮飯同洗衫架..........咁貴我唔會比, 佢可以唔做

我地兩公婆超lazy, 除左underware其他衫已經拎出去洗。

伯爵府

簡單小小姐 發表於 18-2-23 08:13
點解要出嗰種文章呢,家庭大家一起付出點可以用錢衡量

因為有一班男人覺得全職媽媽好得閒,又覺得佢地無付岀,只係湊下仔,所以先會咁提醒返啲爸爸。

寶石宮

ilovemytwins 發表於 18-2-23 09:58
因為有一班男人覺得全職媽媽好得閒,又覺得佢地無付岀,只係湊下仔,所以先會咁提醒返啲爸爸。
...

呢d醒極都唔醒架啦

伯爵府

lingfu 發表於 18-2-23 08:24
老公咁講得出
又會俾女人話係唔係男人來要個女人出去做野
男人係屋企做大食懶

呢啲咪雙重標準

水晶宮

回覆樓主

係無價

首頁