親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

e 家plan 緊行程 x'mas 去滑雪, 但好野都未cfm, 見到有房hold 左Holiday Inn Hotel & Suites Alpensia Pyeongchang Suites ! 因為有家人9月先 cfm 係唔係 join 埋一齊, 我hold 左兩款房 !

請問有住過o既 jm, 知唔知 Standard Double Room (2 Futon Bed) 可唔可以住到 2大2小 (9y&6y) ?
另外, Koren-Style Deluxe Room (4 Futon Bed) 又唔知可唔可住3大2小呢 ? 我已email 問緊 Holiday inn 等緊覆 ! 麻煩住過o既 jm 幫忙解答, thx !

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

QQ70 發表於 18-2-23 11:55
e 家plan 緊行程 x'mas 去滑雪, 但好野都未cfm, 見到有房hold 左Holiday Inn Hotel & Suites Alpensia Pyeo ...

我email問過,佢話我地唔介意迫的話,2大2小同2大3小都可以住一房

wcpcelia    發表於 18-2-24 20:00

子爵府

Lqueenie 發表於 18-2-23 15:55
我email問過,佢話我地唔介意迫的話,2大2小同2大3小都可以住一房
thx ! 酒店都岩岩覆左我, 同你答案一樣 ! 我都 hold 埋 Nine Tree Premier !

子爵府

Lqueenie 發表於 18-2-23 15:55
如果我無記錯, 你係 IHG 官網 hold 房 !
但有樣好奇怪我響官網search 我o既日子 (20-23/12) 只有Standard Rm, 無其他房 ! 我透過 hotelscombined search booking.com 係最抵, 亦有其他房型hold, 所以,我響booking.com hold 左房 !

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

QQ70 發表於 18-2-23 16:02
thx ! 酒店都岩岩覆左我, 同你答案一樣 ! 我都 hold 埋 Nine Tree Premier !

即係2號館嗎? 我訂左一號館,而家要訂多一間房,已經冇晒family twin

珍珠宮

QQ70 發表於 18-2-23 16:27
但有樣好奇怪我響官網search 我o既日子 (20-23/12) 只有 ...

我研究左好耐終於知點解,你用app或官網search時,要揀吸煙房,咁就會出晒其他房型

禁煙房只有standard room

珍珠宮

QQ70 發表於 18-2-23 16:27
但有樣好奇怪我響官網search 我o既日子 (20-23/12) 只有 ...

有個方法訂non refund room會平d, 2房約$2000/晚

子爵府

Lqueenie 發表於 18-2-23 16:27
即係2號館嗎? 我訂左一號館,而家要訂多一間房,已經冇晒family twin

係呀, 一號無哂 family twin, 2號館仲有, 而且舊年3月先開夠新淨!
我email 問左2號, 酒店話如果唔嫌迫, family twin 可以住2大2小, family twin有一張大床(1.6x2.0)+一張單人床 (1.2x2.0), 都夠訓架 !

子爵府

Lqueenie 發表於 18-2-23 16:29

我研究左好耐終於知點解,你用app或官網search時,要揀吸 ...
你好犀利呀, 謎團終於解開

子爵府

Lqueenie 發表於 18-2-23 16:31
有個方法訂non refund room會平d, 2房約$2000/晚
太早, 我都唔敢book non-refundable room, 雖然, 平好多 ! 因為我要等到9月可能會加人, 所以, 全部都係hold 哂 !

珍珠宮

QQ70 發表於 18-2-23 16:32
係呀, 一號無哂 family twin, 2號館仲有, 而且舊年3月先開夠新淨!
我email 問左2號, 酒店話如果唔嫌迫, f ...

我都係2大2小,普通2張單人床都夠訓,我見1號館好似方便d

子爵府

Lqueenie 發表於 18-2-23 17:02
我都係2大2小,普通2張單人床都夠訓,我見1號館好似方便d

一號 d 單人床得1.1 米, 我唔想訓得咁辛苦, 所以我 book 2號, 2號都好近地鐵站, 附近多野食,我貪2號夠新淨

珍珠宮

QQ70 發表於 18-2-23 17:37
一號 d 單人床得1.1 米, 我唔想訓得咁辛苦, 所以我 book 2號, 2號都好近地鐵站, 附近多野食,我貪2號 ...

唔怪得,我明明記得好似得110cm, 原來2個館係唔同size

子爵府

Lqueenie 發表於 18-2-23 18:09
唔怪得,我明明記得好似得110cm, 原來2個館係唔同size

我原本想 book 1號 Triple Room, 問左1號佢話3張單人床都係1.1m, 真係唔夠訓囉,所以 book 2號 family twin

禁止訪問

子爵府

meimei小朋友 發表於 18-2-28 22:59
回覆 QQ70 的帖子

請問你book 2號,family twin 要幾錢晚?

W195,000/晚, 我用 hotelcombined search, 官網最平,唔洗即刻畀錢,free cancellation. 遲下我 cfm 哂所有野,再睇下誠邊個網 book no cancellation 邊間最抵 !

子爵府

畀面勳章

QQ70 發表於 18-3-1 00:10
W195,000/晚, 我用 hotelcombined search, 官網最平,唔洗即刻畀錢,free cancellation. 遲下我 cfm 哂所 ...
我都响agoda 訂左 Nine Tree Premier 22-24/12 3晚3人房包早餐, 4500/3晚,不過無 free cancellation.
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

子爵府

Kirsten 發表於 18-3-1 07:46
我都响agoda 訂左 Nine Tree Premier 22-24/12 3晚3人房包早餐, 4500/3晚,不過無 free cancellation. ...
唔係 free cancellation 梗係平啦 ! 因為之後可能加人, d 房組合會變, 所以咪 hold 房, 可以 free cancellation 囉 !

子爵府

畀面勳章

QQ70 發表於 18-3-1 12:35
唔係 free cancellation 梗係平啦 ! 因為之後可能加人, d 房組合會變, 所以咪 hold 房, 可以 free cancella ...
Nine Tree 2 望落好似幾大,幾新,但 Nine Tree 1 好似位置好D,其實好難取捨!
我尾三晚訂左Hotel PJ Myeongdong 三人房,4062/3晚有free cancellation, E間好似再靚DD,更抵住,但D早餐吾平,我無買早餐了!
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

珍珠宮

Kirsten 發表於 18-3-1 13:43
Nine Tree 2 望落好似幾大,幾新,但 Nine Tree 1 好似位置好D,其實好難取捨!
我尾三晚訂左Hotel PJ Myeong ...

25/12前房價係貴d

首頁

尾頁

跳至