自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章

kkvicky 發表於 18-2-23 16:57
無論圖案或文字,我一定會回覆,個人覺得呢啲係基本禮貌。

我都係

男爵府

kkvicky 發表於 18-2-23 16:57
無論圖案或文字,我一定會回覆,個人覺得呢啲係基本禮貌。
我也是咁認為

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

心語 發表於 18-2-23 16:42
我是打字的祝福信息
Me 2

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有時节日收咁多个祝賀whatsapp都好煩,所以」的朋友才send.不回不熟的是希望下次收少d。

新年會見的我唔會send.

男爵府

seaman1982 發表於 18-2-23 17:01
我沒有朋友會咁做,我也不會咁做。
如果群組有人發,老老實實我也不會覆。

...群組我也未必復, 我說是個人那些

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我直情唔dl

大宅

樓子, 又唔洗睇得咁大嘅, 有D人唔慣回呢類訊息唔奇嘅,
我都會SEND圖比人祝福, 唔會突登搵圖, 人家SEND開過黎咪轉發比其他FD, 但唔係人人都SEND, 都係一種祝福啫, 係懶D啫

珍珠宮

心語 發表於 18-2-23 16:33
過時過節時, 我會用whatapp, Wechatn 發祝福信息比親朋好友, 很多時有些沒有回復, 但對方有時間
去發朋友圈 ...

其實我覺得罐頭祝福太多,人傳你你傳人,一個谷十幾個,我一收到會delete 佢,但如果朋友用心打幾隻字大家傾下,我一定會覆

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我覆架. 圖都係一番心意啫.

不過今年見到係圖, 通常都DELETE 左先覆.

因為盛傳D 祝福圖有BACKDOOR, 尤其係大陸圖, 所以我都唔敢DOWNLOAD 黎睇, 即DELETE, 但會覆番人句子.

祝福係福, 唔會唔接.

男爵府

BK Milk勳章

keroppipooh 發表於 18-2-23 16:44
基本上所有節日既信息我一律唔會覆

同我一樣、逢節日電話訊息就不停接收、有時候同一個群組、一幅圖可以出現幾次!
真心覺得很煩。

男爵府

開心吸收勳章

過時過節時, 我會用whatapp, Wechatn 發祝福信息比親朋好友, 很多時有些沒有回復, 但對方有時間
去發朋友圈 ...
有同感,唔覆我的,以後會少d 同佢地聯絡,或者下次見面時寸下佢唔覆人mssages

珍珠宮

去發朋友圈 ...

圖多數唔覆

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實唔想再收這些圖, 發來發去的, 好無意思, 有心就約見面啦!! 我收到都好少理!!

男爵府

我係唔會覆果啲, 一大堆COPY MESSAGE, 好似按一下已經可以送比所有CONTACT? 亦無轉發, 覺得有點浪費時間,經常喺群組收到呢啲信息,

男爵府

oscar528 發表於 18-2-23 17:10
樓子, 又唔洗睇得咁大嘅, 有D人唔慣回呢類訊息唔奇嘅,
我都會SEND圖比人祝福, 唔會突登搵圖, 人家SEND開過 ...
可能係我睇得大了些, 我應該用平常心看待好些, 謝謝你啊!

伯爵府

去發朋友圈 ...

我會覆架,佢send圖黎,我覆圖,send 字黎,我會覆返字

個人覺得回覆係一種禮貌,我自己都唔鐘意人地已讀不回,至少都有個emoji 回覆等我知你有睇過丫

男爵府

sweet__heart 發表於 18-2-23 17:21
我會覆架,佢send圖黎,我覆圖,send 字黎,我會覆返字

個人覺得回覆係一種禮貌,我自己都唔鐘意人地已讀 ...

公爵府

去發朋友圈 ...

我愛人地send 字給我多d

子爵府

去發朋友圈 ...

圖唔會覆,分分鐘同一張圖出現幾個朋友ws度,㩒個制forward成渣朋友咁無誠意
字我會覆,但唔好又係d成篇文字copy到一篇文咁,又一律不回

翡翠宮

回覆樓主:

多數係罐頭祝福語或圖,唔鍾意覆。

首頁

尾頁

跳至