網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

準備落單,都係京東佔大部份 ,趕星期一集運開工即發貨。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-2-24 09:20
京東2月14日開始調高了基礎運費到15元,現在自提跟京東配送是同一收費標準,有時候想要買點小東西,沒有以 ...

以佢個效率,成本係高,加少少我都樂意用,等如順豐貴,啲人都排晒長龍寄嘢。

另外京東直送香港都改咗收費模式,首¥18、續¥3.5/0.5kg,又加上開始計體積,我不如用集運仲平,除非以後有滿額包郵優惠啦。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-2-24 10:42
京東配送的確高效率。他們這招應該是想把小額訂單趕去別家網商。我感覺應該是物流業整體有提價壓力了。
...

唯品会仲狼,¥300才免運費(¥10),早兩日優惠就八十幾免。

呢排唯品会有好多券搶呀,今朝落咗單,用350減50券,Asics幫同事買,照收¥229,我¥123買個枕頭 ,淘寶買唯品卡付款額外96折。聽日送到就發貨。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-2-25 10:12
唯品會我真係很陌生,模式是否跟京東差不多,但是全部都是自營商品?

另外有個1號店,我也陌生,這個1號 ...

唯品会我聽講叫逛街模式,睇啱進入品牌專區選購。

其本上全網都係品牌貨,唔賣平嘢,我見大部份係自營,由唯品会發貨,非自營會寫住由商家發貨。

www.vip.com

1号店唔洗理,自從京東從Walmart手上收購咗,價格同京東已無分别,額外優惠仲少啲。

翡翠宮

回覆樓主:

我今日集運已經出貨 ,19件26kg 。其中2件過年前留落,17件今日簽收

pansy888hk    發表於 18-2-28 21:05

首頁

尾頁

跳至