自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

見隔離post 話5 day 工作日日唔同衫,我好出奇原來咁多jm 冬天衫都日日洗。好老實我褲會穿2日以上,牛仔褲類可能3日,冬天上衫都會2日。夏天衫就日日洗。同埋好少留意同事有冇日日換,見到post 先發覺原來人地係咁。
有冇同類?我係咪好異類

currypru    發表於 18-2-26 10:42
minisui    發表於 18-2-25 12:06
fuhk    發表於 18-2-24 10:12
peggypeggy820    發表於 18-2-24 09:20

子爵府

春卷 發表於 18-2-23 22:47
見隔離post 話5 day 工作日日唔同衫,我好出奇原來咁多jm 冬天衫都日日洗。好老實我褲會穿2日以上,牛仔褲 ...

我凈係下身,冬天時,會著二次咋

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

牛仔褲兩三日都唔出奇,
上衣 日日換
除非抓毛衛衣就可能著兩三次
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

上身通常次次洗,褲一般三次先洗,否則洗衣機好快又滿之餘,又無咁多通風位晾。

大宅

見隔離post 話5 day 工作日日唔同衫,我好出奇原來咁多jm 冬天衫都日日洗。好老實我褲會穿2日以上,牛仔褲 ...

我同你一樣,不過我唔覺dirty, 只係覺得件衫洗得多,好易悔。我返寫字樓工,ㄡ唔係成日出汗,其實衫衫褲褲著兩三次先洗好平常。

wcpcelia    發表於 18-2-26 12:09
Winyi    發表於 18-2-26 11:14

寶石宮

2024年龍年勳章

我真係日日洗
因為覺得著咗成十個鐘頭
仲要喺條街度好污糟, 有時覺得搭 地鐵或巴士 , 坐低咗張凳未必乾淨唔想明天再著
幸福可以好簡單

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我見早兩日post話返家未沖涼換家居服,沖涼後繼續著同一套,好dirty
我應該成家都烏糟到生蟲

蕃茄薯仔湯    發表於 18-2-27 11:22
APIGMA    發表於 18-2-24 15:54

伯爵府

回覆樓主:

Post 係話日日换唔同嘅衫, 唔係日日洗衫。冬天衫特別冷衫, 有著内膽, 著幾次先洗。

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

其實冬天人冇咩出汗,唔日日換衫都唔出奇

衫,如果有出汗就會洗,冇的話可以著 2 次
褲,2-3 次

男爵府

回覆樓主

我一定日日洗日日換,因我見地鐵上真係有d 好核突dirty 嘅人,例如不停挖nose 然後週圍摸

大宅

回覆樓主

衫會著2次先洗
褲起碼3次先洗

侯爵府

醒目開學勳章

jc2001 發表於 18-2-23 22:54
我同你一樣,不過我唔覺dirty, 只係覺得件衫洗得多,好易悔。我返寫字樓工,ㄡ唔係成日出汗,其實衫衫褲褲 ...

你咁講我安樂啲,如果全部日日洗,一家幾口好多衫洗。

水晶宮

我基本上衫褲裡裡外外都著一次就洗,冬天冷衫有打底就必洗件底、冷衫著2 次先洗

水晶宮

唔使驚,我污糟過你。牛仔褲著超過一星期閒閒地。身上件冷衫我著咗好多次了,我而家仲抱住個B添

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

jc2001 發表於 18-2-23 22:54
我同你一樣,不過我唔覺dirty, 只係覺得件衫洗得多,好易悔。我返寫字樓工,ㄡ唔係成日出汗,其實衫衫褲褲 ...

Agree

珍珠宮

回覆樓主

我日日換日日洗,我覺得出過街坐過巴士、餐廳椅子,總是覺得有點髒,可能我潔癖。

侯爵府

醒目開學勳章

BBJOJO 發表於 18-2-23 22:56
我真係日日洗
因為覺得著咗成十個鐘頭
仲要喺條街度好污糟, 有時覺得搭 地鐵或巴士 , 坐低咗張凳未必乾 ...

咁又係,公共交通工具真係控制唔到乾唔乾淨,你唔講我又冇諗。
提外話:不過我除咗病好少坐,怕俾人話唔讓位。

珍珠宮

回覆樓主:

有打底,面衫唔會日日換日日洗,冬天褲著兩三日洗係常事。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我同你一樣

大宅

回覆樓主

除咗䄛,衫褲必定日日洗,仲要落消毒水

首頁
12345...10

尾頁

跳至