親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

7日6夜 想住池袋同淺草.池袋好多野行/買.
淺草除晴空塔同雷門.有冇大型商場? 住三日會唔會太多?

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Puluma 發表於 18-2-24 11:48
首都圈搬酒店, 仲係池袋轉淺草 ... 食飽飯冇野做, 都可以考慮下.

即係最好唔好轉嗎?

禁止訪問

大宅

kit2004 發表於 18-2-24 12:49
即係最好唔好轉嗎?

你諗下轉酒店要帶行理出入,又要等Check-in,都真係要時間。

我都唔係太熟東京,只係快閃過一次。現在Plan緊數月後再去東京。Google Map Search 池袋到淺草也不用1小時車程。我會選擇行程近邊就住邊。

我本來都Hold左池袋,但最後決定住淺草雷門個邊。因為行程只有1天過池袋和中野。其他日子去秋葉原,台場,Sky Tree,東京站。

反而我第一天晚機到成田,我住機場附近既酒店,竪日即坐車去只有15-20分鐘車程既酒酒井Outlet。

禁止訪問

水晶宮

Blue_Blue 發表於 18-2-24 16:35
你諗下轉酒店要帶行理出入,又要等Check-in,都真係要時間。

我都唔係太熟東京,只係快閃過一次。現在Plan ...

因為一家人去,我兩個仔都好大個,要就下佢地去淺草同秋葉原,又驚老公要shopping所以想住池袋。所以米諗兩個地方都住下。

暫時仲未諗定,食方面又唔知邊度好再決定。

大宅

kit2004 發表於 18-2-24 20:30
因為一家人去,我兩個仔都好大個,要就下佢地去淺草同秋葉原,又驚老公要shopping所以想住池袋。所以米諗 ...

如果囝囝大個都可以分開行。
我打算自己行池袋,老公和囝行秋葉原

子爵府

kit2004 發表於 18-2-24 20:30
因為一家人去,我兩個仔都好大個,要就下佢地去淺草同秋葉原,又驚老公要shopping所以想住池袋。所以米諗 ...

池袋 vs 淺草距離 = 又一城 vs 太古城距離,
仲要前者轉車&上落電/樓梯&執喼&check out/in,
咁你考慮轉唔轉酒店啦⋯⋯

俾我就揀邊一邊多宵夜/搭車方便就住梗嗰邊算了

子爵府

回覆樓主:

淺草夜晚較靜, 我暑假5日住4晚, 夜晚只有激安過癮, 睇你行程如何啦!如唔熟住返上野, 新宿較好

wcpcelia    發表於 18-2-26 11:46

水晶宮

bbasco 發表於 18-2-26 01:30
淺草夜晚較靜, 我暑假5日住4晚, 夜晚只有激安過癮, 睇你行程如何啦!如唔熟住返上野, 新宿較好
...

得激安唔岩c6 行,我還是考慮池袋吧!謝謝資訊

珍珠宮

首頁

尾頁

跳至