懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

黎緊會係法國醫院開刀生 但聽聞佢地喂人奶support 麻麻地.. 因為怕bb用過奶樽之後唔肯埋身 加上我開刀未必可以第一日就比到人奶bb(去唔到喂奶房).. 各位係呢間醫院生過既媽媽可唔可以share 下想喂人奶應該點做 還是叫姑娘用杯仔喂奶粉? thanks!!!!

別墅

jen2468 發表於 18-2-24 13:00
黎緊會係法國醫院開刀生 但聽聞佢地喂人奶support 麻麻地.. 因為怕bb用過奶樽之後唔肯埋身 加上我開刀未必 ...

我岩岩2月頭係法國開刀生左bb
我覺得法國醫院幾好,佢地幫我b調較左個生理時鐘,我返屋企之後都易d湊。
第一日開刀係未落得床架,咁第一日姑娘會幫你餵你揀左嘅奶粉,每三個鐘一餐。到夜晚到姑娘會推呀b出黎比你見下
第二日落得床就可以登記餵奶,跟住指定餵奶時間入去餵bb就可以啦!因為第二日係未上奶架,但姑娘都會教你正確動作要bb埋身啜,雖然未有奶,但bb啜係可以刺激造奶。bb啜左一陣之後,就會派你指定嘅奶粉比你餵。
然後出院前都係咁做
我見有d媽媽上左奶,就會泵出黎,咁去餵奶房時就會先埋身,然後姑娘會派返支人奶比佢再餵。而其餘姑娘餵嘅時間都會餵返媽媽泵出黎嘅人奶!
至於我返左屋企之後,bb都肯埋身亦肯用樽,初初未夠奶,人奶奶粉呀b都肯食!
但法國醫院用nuk嘅奶咀,出奶出得快,返到屋企用返peigon bb明顯食得慢d ka
而我b返左屋企之後都跟返三個鐘一餐,都叫湊得得舒服架!

複式洋房

黎緊會係法國醫院開刀生 但聽聞佢地喂人奶support 麻麻地.. 因為怕bb用過奶樽之後唔肯埋身 加上我開刀未必 ...

我都係法國開刀生、我入院時揀奶粉後就同姑娘講用杯餵、因為我當初都驚bb飲慣奶樽後埋唔到身!

之後去餵奶時、
其實姑娘知我地係新手會樂意教架、但有2次姑娘唔記得用杯、照比奶樽、我都照餵、

返到屋企啊B都肯埋身

複式洋房

abeshan 發表於 18-2-24 13:31
我覺得法國醫院幾好,佢地幫我b調較左個生理時鐘,我返屋企之後都易d湊。
第 ...

咁我都放心好多

複式洋房

Sisi_ching 發表於 18-2-24 14:13
我都係法國開刀生、我入院時揀奶粉後就同姑娘講用杯餵、因為我當初都驚bb飲慣奶樽後埋唔到身!

之後去餵 ...

咁我入院都叫姑娘用杯喂! 你點知佢地唔記得用杯既? 佢每次喂完會話你知?

子爵府

佢餵bb嘅時間唔係跟餵人奶嘅時間,
我次次入去bb都已喊到好慘因為太肚餓,
所以下一胎不會再選法國。

男爵府

回覆樓主

姑娘好支持餵人奶架

別墅

第 ...

你好呀,我4月頭會係法國開刀,想問下係咪要自已帶奶泵去泵奶架?

珍珠宮

第 ...

請問,依加可以餵自己泵出尼的人奶啦?
因為我成兩年前生啦~當時未有得咁樣餵,我泵左都係帶番屋企咋~

別墅

rosit 發表於 18-2-26 18:49
你好呀,我4月頭會係法國開刀,想問下係咪要自已帶奶泵去泵奶架?

唔洗架,可以問佢地借泵架

別墅

做個靚太 發表於 18-2-26 19:10
請問,依加可以餵自己泵出尼的人奶啦?
因為我成兩年前生啦~當時未有得咁樣餵,我泵左都係帶番屋企咋~
...

可以呀!

別墅

abeshan 發表於 18-2-27 01:13
唔洗架,可以問佢地借泵架

唔該晒

別墅

回覆樓主

我兩年幾前係度生,基本上係唔support 母乳,佢叫我試左5分鐘就好餵奶樽,如果唔係就唔夠時間。不過我唔知其他私家係咪咁。但我朋友係養和好似係放係身邊隨時餵,頭幾日密密餵先易上奶嫁嘛

複式洋房

回覆樓主

2016年喺法國生,姑娘都好好人教埋身,亦唔會催d媽媽試一陣就要餵樽。印象中試過喺餵奶房埋身加餵樽用左一個鐘無比人話,但當時有個媽媽過左一個鐘依然堅持埋身(但應該係唔成功)就有比姑娘話既...

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

第 ...

聽妳咁講法國醫院都熟悉餵人奶同nice,請問妳個陣個package大慨幾錢?

首頁

尾頁

跳至