興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

甘草(小甘) 急尋愛心好主人

背景故事:
甘草在3個月bb時被一對情侶領養,他們婚後都過了一段幸福的日子。可惜近年女主人因婚變打擊,情緒和健康都出了問題,需父母照顧而搬回家住。淨下奀妹和甘草在舊居置之不理,只靠母親有時間才去餵食。
直到最近女主人母親說沒法照顧,要帶牠們去漁記,女主人才跟我聯絡。而她母親剛巧又遇一班好心義工,才揭發甘草和奀妹住在漆黑和衛生環境極差的舊居。因不是每日有人餵食,所以牠們身體都變得虛弱和瘦骨嶙峋。其後女主人母親願意讓義工每日去照顧牠們,因女主人母親年事已高確實沒有能力和精神去照顧兩隻成犬!
奀妹比較好彩已有愛心家庭收養, 但甘草就冇咁好彩啦,真心希望佢快啲有愛錫佢嘅主人出現唔想佢餘生係狗場過活,請大家比一個機會甘草,唔能夠收養都希望幫忙分享,俾個機會甘草。Thanks!

名字:甘草
年齡: 6歲
性格: 乖巧,聰明,親人忠心。
健康: 有晶片有打防疫針,已絕育,有杜蟲及殺蚤。左眼因意外受傷,但已康復又沒有影響視力。

如有意領養,請PM留電話聯絡。Thanks!

***領養條件: 需要家訪,承諾做好防疫,看門口看倉,公屋及居屋免問。不收任何費用,只要求愛心好主人。

Cheuk2012    發表於 18-3-7 22:07

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

PUSH
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

希望甘草快d搵到好心人收養

大宅

青衣為食妹 發表於 18-2-26 17:32
希望甘草快d搵到好心人收養

Thanks! ^^

子爵府

push

子爵府

push

子爵府

push
正義或會遲來但不會缺席

子爵府

pushhhhhhhhhhhhhhhhhh

大宅

回覆樓主

我唸我識前主人!有冇搞錯!!!好嬲

子爵府

Push

大宅

祝福 小朋友 有幸福家.

大宅

璃璃' 發表於 18-3-2 05:02
我唸我識前主人!有冇搞錯!!!好嬲

當我知道真相後,我都好嬲。難怪約個主人都話好無問題,但又唔再覆我時間。我話請假去探又唔覆我。我入坪洲幾次佢又話入醫院唔係度。知道攪到佢兩個又傷又瘦,真係好心痛。好彩遇到坪洲幾位義工幫手,先可以幫手救走佢地。

大宅

sotei 發表於 18-3-13 03:40

當我知道真相後,我都好嬲。難怪約個主人都話好無問題,但又 ...

真的太好彩(emoji)(emoji)希望甘草會有個新家!
我見佢經常去玩,要棄養都唔好搞到佢地咁呀!
謝謝你救岀佢2個

大宅

璃璃'' 發表於 18-3-13 09:11
真的太好彩(emoji)(emoji)希望甘草會有個新家!
我見佢經常去玩,要棄養都唔好搞到佢地咁呀!
謝謝你救岀 ...

其實佢地主人唔捨得棄養,我話可以帶走去狗場一邊等領養一邊住。但又將佢兩個放係空置單位。聽義工朋友講,主人應該有一年無去睇過佢地,所以間屋環境非常惡劣,無水無糧,漆黑一片周圍都係老鼠同小強。難怪唔肯比我去探佢地。又唔肯比近照我睇。義工話只係叫屋企人有時間先去放低野食。所以都唔係日日有得食。知道真相後真係非常心痛。

公爵府

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

希望甘草可以有一個溫暖的家

大宅

tsung 發表於 18-3-16 15:41
希望甘草可以有一個溫暖的家

Thanks! (emoji)

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

sotei 發表於 18-3-18 04:35
Thanks! (emoji)

幫你推

大宅

tsung 發表於 18-3-18 08:55
幫你推

Thanks!

首頁

尾頁

跳至