使用意見

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

親子王國首頁全新改版已正式推出!討論區分類會重新編排,國民可以在首頁及討論區上方,按討論區分類或不同階段選擇討論區瀏覽或參與討論。

如國民收到引用回覆或打招呼等提醒通知,右上方用戶名會有數字顯示,按下數字即會進入提醒頁面。

另國民可以按右上方用戶名,進入「我的首頁」,查看提醒、私人訊息、帖子、日誌、相冊、記錄等,亦可以「設置」帳戶資料,如修改頭像或密碼等。

此外,我們將於短期革新討論區頁面,改善用戶介面。

如國民對是次改版有任何意見或使用上遇到疑難,請回覆本主題並輸入您的寶貴意見或問題的描述,好讓我們了解及跟進。

謝謝!

別墅

MommyPanel勳章

新版面一定需要一些時間習慣,但都D建議可以參考下

1. 因為版面都有好多地方係動態既,會令人集中唔到要睇既部分,特別係D廣告

2. 即時討論果到用圖表示好似浪費左好多位,同埋反而睇唔晒D題目,建議用返一行一行字就可以了

3. 排版太長,去到好底都仲有好多野睇,主首既其中一個功能係將幫忙我地分類搵野,但而家個版面咁長,覺得好亂

4. 分類不清,睇睇下冇啦啦中間有D edu-kingdom既廣告,睇睇下又有bloggers既icon,完全唔明同上下有咩連貫,好怪!

暫時見到咁多問題,其他可能要用下先知!

特派員  謝謝你的寶貴意見  發表於 18-3-1 17:48

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

發表回覆按極無反應. 按到手痛至比面有反應. 唔該.

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

lily-of-valley 發表於 18-3-1 17:29
發表回覆按極無反應. 按到手痛至比面有反應. 唔該.

你好,請問是不是底部的【發表回覆】? 發生在那一個討論區 ? 閣下是使用那個瀏覽器 ? 謝謝 !

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

特派員 發表於 18-3-1 17:47
你好,請問是不是底部的【發表回覆】? 發生在那一個討論區 ? 閣下是使用那個瀏覽器 ? 謝謝 ! ...

Chrome, 係呀, 底部的 (參與/回覆主題), 按極都無反應. 按好多次, 至比面郁得.

呢個版, 自由講場, 論盡家傭, 遊戲人間, 覆人打招呼, 其他無乜入去. 唔該.因我用電話同ipad. 唔該.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

側邊沒有國王可按快速置頂

特派員  謝謝意見  發表於 18-3-2 09:22

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

lily-of-valley 發表於 18-3-1 18:25
Chrome, 係呀, 底部的 (參與/回覆主題), 按極都無反應. 按好多次, 至比面郁得.

呢個版, 自由講場, ...
你好,測試員在遊戲人間/論盡家傭進行測試,未發現有異常,有關情況會再作了解,謝謝 !

象牙宮

特派員 發表於 18-3-2 09:21
你好,測試員在遊戲人間/論盡家傭進行測試,未發現有異常,有關情況會再作了解,謝謝 ! ...

唔該, 尋晚好咗D, 反應好咗D, 因我用電話同ipad.
唔該晒。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有提醒但無通知

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

blackberry 發表於 18-3-2 18:07
有提醒但無通知
您好,請問是哪類型的通知?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

國務專員 發表於 18-3-2 18:54
您好,請問是哪類型的通知?

電腦版refresh 完平時標題(task bar?)會閃吓閃吓(新訊息)

唔係咁識講

國務專員  明白,已將您的意見轉發予技術部。謝謝!  發表於 18-3-5 16:45

大宅

國務專員 發表於 18-3-1 11:44
親子王國首頁全新改版已正式推出!討論區分類會重新編排,國民可以在首頁及討論區上方,按討論區分類或不同 ...
電腦版pm訊息比人,總是傳送不到,按極都無反應,感覺改版更不好

特派員  有關情況會再作了解及跟進,謝謝 !  發表於 18-3-5 11:07

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

顏色不夠分明,沒有訊息閃動提示

特派員  謝謝你的寶貴意見  發表於 18-3-5 11:06

子爵府

親子王國15週年勳章

主頁版面好混亂,好多圖案。如果有返左邊個「快速入個別討論區」嘅 bar 會好好多。

使用 Chrome,係「自由廣場」下面「發表回覆」留言好 lag。

個置頂 bar 顏色同「提醒」個顏色好近似,而且 task bar 冇「新提醒」,次次都係要等到下次去「發表回覆」先睇到有「提醒」。

特派員  謝謝你的寶貴意見  發表於 18-3-5 11:06

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用iPad, 好難放大版面。

特派員  謝謝你的寶貴意見  發表於 18-3-9 09:46

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我鍾意用電腦上BK 因為打完reply 可以用 Ctrl+enter 就send 到出去回,但改新版後我發覺唔得,要mouse 移去"發表回覆"先可以send出去,好麻煩,可唔可以整返好似以前打完就按ctrl+enter 就可以覆主題?

特派員  謝謝你的寶貴意見  發表於 18-3-9 09:46

管理員

rayrayus 發表於 18-3-8 22:41
我鍾意用電腦上BK 因為打完reply 可以用 Ctrl+enter 就send 到出去回,但改新版後我發覺唔得,要mouse 移去 ...

您好,請再嘗試。謝謝!

男爵府

親子王國首頁全新改版已正式推出!討論區分類會重新編排,國民可以在首頁及討論區上方,按討論區分類或不同 ...

請問字的大小,大號和小號都是一樣大的?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

國務專員 發表於 18-3-8 22:56
您好,請再嘗試。謝謝!
而家可以了,thank you!
仲有一樣,以前如果一scroll 上去右上角自己名,拉落去就可以直接跳到提醒,而家似乎唔可以? 只可以click 頭像logo 入去自己account,再在左邊搵提醒click入去,好似做多左一重? 有冇辦法可以容易d入提醒? Thank you!

大宅

麻煩再跟進一下!pm好多時都按不到「發送」傳送訊息給其他人,跟別人聯絡非常不方便!

特派員  有關情況已修復,謝謝支持 !  發表於 18-3-12 11:27

首頁

尾頁

跳至