懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我八個月去照超聲波 醫生話係大碼b 重5.2磅 加上bb頭圍仲大三個星期 估計預產期出世最少8磅 我已經重差唔多40磅 但我想順產 個醫生就話 都好多8磅幾嘅媽咪可以順產 話可以試下 但體重就要控制啦 食少d 有無媽咪大碼b順產嘅?分享下

複式洋房

回覆樓主

有呀, 我bb 8磅6順產(第一胎)。
我都push左好多下先得。

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-3 04:49
我八個月去照超聲波 醫生話係大碼b 重5.2磅 加上bb頭圍仲大三個星期 估計預產期出世最少8磅 我已經重差唔多 ...

大碼B,順產,屙左20幾下,但聯左13針,傷口長到去屎眼,生左16個月傷口摸落仲痛

複式洋房

回覆樓主:

我同你一樣 頭大 偏重 8個月有5.5 磅啦,但係我自己先重得個10 磅

複式洋房

回覆 babyspicy 的帖子

生佐幾耐個b先出嚟?我都係第一胎 好驚驚

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我身邊好多親戚都係大碼bb順產架,佢地都唔相信自己真係可以順產,加油吖

複式洋房

回覆 GiselleMami 的帖子

咁恐怖 13針咁多 咁你重佐幾磅?

複式洋房

回覆 lizliz1205 的帖子

咁好 先重10磅 咁你bb都好吸收 但我就大部分肥係我身上啦 八個月水腫好嚴重

複式洋房

回覆 我要做媽媽 的帖子

我都想順產 多謝你

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-3 15:54
回覆 GiselleMami 的帖子

咁恐怖 13針咁多 咁你重佐幾磅?

重左十幾kg

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-3 15:52

生佐幾耐個b先出嚟?我都係第一胎 好驚驚

入產房生起碼用左20分鐘,生完之後最痛係粒痔瘡

複式洋房

二十分鐘應該算快啦 你有無打無痛?點解會生完最痛係粒痔瘡?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我自己同我ex都係八磅巨B當年,佢媽生佢係二胎,但佢媽同小怡差不多高又細粒……我媽佢話自己差不多五尺第一胎,都生得出唔洗怕!

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-3 23:52

二十分鐘應該算快啦 你有無打無痛?點解會生完最痛係粒痔瘡? ...

我喺廣華生,無得打無痛同埋無笑氣聞,成個過程我覺得好痛好辛苦,但我老公就覺得我無想像中咁痛,真係俾佢吹漲,因為我無乜點叫出黎,其實我係痛到無聲出,自己忍住

而粒痔瘡係我懷孕後期已經開始有少少突出黎,因為一生b 個時用哂度力搞到粒野超突出同好大粒,整又整唔番入去,所以生完個段期間真係勁辛苦。不過我有同醫生講,佢地開左藥膏俾我搽

大宅

第一胎8.8lbs.....bb過期居留要催生.....順產.....生得勁快,滴藥水後由零度到十度,3個鐘頭內生完,我算忍得痛之人,又唔覺得話好痛,乜都無用就咁生,無打針無聞笑氣,成個孕期重左差不多30lbs,生完即輕15lbs.....醫生有剪,傷口都算快好返,唔洗坐水泡,順產真係復原得快d....

複式洋房

回覆 babynetnet 的帖子

好 明白 希望可以順產😬😬

複式洋房

我係QE生 唔知有無得打無痛同聞笑氣 我好怕痛 依家真係肥到乜咁 又水肿 重佐成四十磅 恐怖

複式洋房

回覆 Im_bbmui 的帖子

係 聽好多人講順產恢復得快 所以希望順產 咁前後三個鐘搞掂真係幾快 有d要痛十幾二十個鐘 驚驚

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-4 02:20

我係QE生 唔知有無得打無痛同聞笑氣 我好怕痛 依家真係肥到乜咁 又水肿 重佐成四十 ...

聽講qe好似有架,但確實就唔太清楚,你可以產檢個時問下醫生,唔好怕痛呀,要加油。

我都係咁呀,肥腫難分,我前後足足肥左60磅,而家生完輕番20磅, 乜衫都唔0岩著

子爵府

回覆樓主:

我同你差不多呀!

我bb都偏大,我重左十幾kg,個肚超巨型呀。
我第一胎想順產,我仲想感受下所謂嘅十級痛係點所以想試下唔聞笑氣唔打無痛(係咪好變態?

我最驚既係下面會爆同聯針或康復期嗰種痛咋。

首頁

尾頁

跳至