單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

nikicheng 發表於 18-3-16 18:04
原來單親爸爸一樣難搵第二春

對愛情已經死心,加上習慣咗一個人帶住個女,唔會再諗。

別墅

回覆 sammy76 的帖子

距又唔係完全無理 間唔中都會睇吓仔仔 同距食吓飯 不過從來無照顧過距 幾多心痛難涯的晚上都讓過去吧 我都唔知距有無第三者 我認為我愛距就應該相信距 所以我亦從來無check距 如今我應該醒一醒了 放手吧 哩幾個月我都有帶小朋友周圍去玩 希望係我出翻黎做野之前陪距多d 之後就要努力穩錢喇
你都加油啊 同d小朋友玩多d 距地會感受到你的愛 而你自己亦會放鬆同埋感受到動力繼續向前行

複式洋房

sammy76 發表於 18-3-16 19:09
我覺得難過單親媽媽, 好有錢另計
有錢但個人品差,都係哂鬼氣

珍珠宮

nikicheng 發表於 18-3-16 18:04
原來單親爸爸一樣難搵第二春
其實男又好女又好,都係順其自然揾姐...大家有個伴傾下心事,有人附和下..

珍珠宮

sammy76 發表於 18-3-16 18:53
快死了仲有人追, 追債咩!
我竟然仲識講笑
哈哈...人地點知我要幾時死姐...可能下一秒...人生滿希望...我會希望拍拖戀愛的感覺...前路滿希望,又未係世界未日...

雖然還有條刺,但生活都要過,點解唔充滿開心的人生呢?

珍珠宮

BEAUTY_1010 發表於 18-3-19 09:40
人品差-就唔好委屈自己了.可苦刻薄自己呢?

複式洋房

Macusmama 發表於 18-3-19 10:20
其實男又好女又好,都係順其自然揾姐...大家有個伴傾下心事,有人附和下..

...

冇錯,最緊要大家啱傾。

珍珠宮

nikicheng 發表於 18-3-19 14:59
冇錯,最緊要大家啱傾。
岩傾,行下,當好知己,也是男女朋友咪好囉...
唔會執意去MARRY..咪搞...
好的一起住,唔好咪BYE BYE...EASY

別墅

up2yan 發表於 18-3-18 15:45

距又唔係完全無理 間唔中都會睇吓仔仔 同距食吓飯 不過從來無照顧過距 幾多心痛難涯 ...
睇得出你好愛你前夫, 即使內心受到好大嘅傷害, 對佢只係心灰意冷, 覺得被辜負嘅感覺, 並冇太多憤怒或者怨言, 非常愛惜自己仔仔, 獨力負起責任。相信你係一個有能力嘅媽媽, 有能力係經濟上面負擔自己同仔仔嘅生活, 之前只係為咗愛而放棄咗自己嘅夢想。你要加油啊!

複式洋房

Macusmama 發表於 18-3-19 15:20

絕對認同

別墅

BEAUTY_1010 發表於 18-3-19 09:40
呢樣當然啦, 雖然現實啲來講, 一定係有好多人會為錢而做好多嘢。我到而家都仲係有少少唔敢相信, 18年的時間, 本來我相信自己已經非常清楚對方嘅人品, 我點都估唔到會係用呢種背叛同欺騙嘅方法, 來終結大家嘅關係。

別墅

Macusmama 發表於 18-3-19 15:20
你嘅諗法都有一定嘅道理, 不過諗返轉頭都會有少少無奈, 都係因為大家都受過傷, 而且傷得好重, 唔敢再相信愛情, 亦都唔想再有負擔, 考慮嘅因素變咗好多, 但係又想有個傾得埋嘅伴, 好自然就會有呢種諗法。

別墅

今日開始返返工, 個心仲係頂住頂住, 擔心精神唔可以集中, 會犯錯。但係如果再唔返工, 心理壓力只會越來越大, 更害怕從投正常生活。以前放工, 係好想快d返去, 返去幸福嘅家。今日放工, 雖然都要趕返去睇啲小朋友, 但係感覺總係好唔同。希望快啲可以適應。

別墅

返到屋企, 囡囡去左補習未返, 女方正同仔仔係sofa玩手機遊戲, 本來應該係好溫馨嘅場面, 一個月之前我一定會去抱下佢地, 問下玩乜嘢咁開心啊, 而家就......所有野都唔同晒。

別墅

如果我前夫可以好似你甘分小小時間比屋企我就可以覺得好幸福了……

珍珠宮

sammy76 發表於 18-3-19 17:36
今日開始返返工, 個心仲係頂住頂住, 擔心精神唔可以集中, 會犯錯。但係如果再唔返工, 心理壓力只會越來越大 ...
我好明白你的心情,我之前同你一樣...之後唔想返屋企,你碼頭坐...唔知道做咩..
又有每天同人去飲野,但唔醉呢...每晚如是,到左幾星期後,我好攰了,停落黎..
雖然個心好痛但我依然希望再次去戀愛,拍拖...

佢唔愛我,係對方唔識珍惜姐,SO....揾一個愛自己,明白自己的知己...

別墅

多謝你鼓勵 你都加油 相信有一天真的會穩到一個溫暖的人 風雨同路

別墅

up2yan 發表於 18-3-20 10:20

如果我前夫可以好似你甘分小小時間比屋企我就可以覺得好幸福了…… ...
同樣地, 如果佢可以欣賞同感受到一個小康之家嘅幸福同快樂, 就唔會變成而家嘅境況。其實佢而家覺得好快樂, 沐浴喺熱戀之中, 對佢嘅走水貨化妝品事業, 又充滿希望......

別墅

Macusmama 發表於 18-3-20 10:21
我好明白你的心情,我之前同你一樣...之後唔想返屋企,你碼頭坐...唔知道做咩..
又有每天同人去飲野,但唔醉呢 ...
祇有過來人先會明白呢種心情, 家喺我心入面係一座堡壘, 好畀心機去建造去經營, 嗰種心情就係堡壘突然變成軀殼, 好似一棵大樹冇咗根噉。

別墅

哩兩年黎 每一次我一個人帶個仔去公園玩得好開心既時候 我就諗 如果距可以有爸爸陪就好了 不過……一次都無……

首頁

尾頁

跳至