親子旅遊

跳至

首頁
12345...71

尾頁

珍珠宮

剛剛在CNY,去咗北九州,真心有以下感想:
想睇風景,有風景;想去睇火山,有火山;想去沉溫泉,有温泉;…中意shopping既,又有得shopping。……真是有咩要求既人都啱!…最重要重點是:少偉大的強國人同你迫,只是較為多泡菜人!!!……如果仍有不少同路人,不妨分享、share一吓!

good_pig    發表於 19-10-6 14:07
Pookko    發表於 19-4-7 19:45

珍珠宮

wai001 發表於 18-3-7 22:20
剛剛在CNY,去咗北九州,真心有以下感想:
想睇風景,有風景;想去睇火山,有火山;想去沉溫泉,有温泉;… ...

以前去大阪京都,之後又去過東京,而家再去過埋九州。……比較之下,超 上了九州!!!

Pookko    發表於 19-4-7 19:46
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.facebook.com/groups/fukuoka.discuss/

FB 依個香港福岡事務所,有好多人吹水、分享,可以交流好多北九州福岡既資訊㗎!

Pookko    發表於 19-4-7 19:46
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/-_CT74dJyxQ

這是我DIY的九州熊本「油雞」youtube片!…,有興趣的,不妨欣賞!

good_pig    發表於 19-10-1 22:13
Pookko    發表於 19-4-7 19:47

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/__FXXYtgKss

這是我DIY 了另外新一條「油雞」片:福岡市內博多、Canal City、中洲川端、天神區既shopping 片!…不妨細心欣賞!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/jIMz0P8Zwvc

這條是九州「油雞:藥妝shopping」youtube 片!…大家有興趣,不妨細心欣賞!!!

珍珠宮

回覆樓主:

http://www.nishitetsu.jp/bus/rosen/100.html

在九州福岡,來往博多← 中洲川端 →天神,可坐100円巴士,平到笑!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/7T_NTvGbsE4

本人又 DIY 了一條門司港及小倉「遊記」,分享給大家,不妨细心欣賞!

Pookko    發表於 19-4-7 19:48

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/su1DAFzg1Z0

剛 DIY 了條長崎「油雞」youtube片,分享俾大家,不妨欣賞!!!

Pookko    發表於 19-4-7 19:48

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/pKQ9MO_dZdk

另外,還DIY 了一條福岡博多Canal City 音樂噴泉的片,,分享給大家,不妨欣賞!!

Pookko    發表於 19-4-7 19:49

珍珠宮

回覆樓主:

福岡機場← →博多,搭西鉄巴士只需260円,真的超方便,連埋等車、車程,都只是半小時左右攪掂,超正!!!)
去過九州之後,冇心再返東京、大阪&京都啦! (……真心推薦!!!)

good_pig    發表於 19-10-22 00:24
Pookko    發表於 19-4-7 19:49

伯爵府

虎到金來勳章

wai001 發表於 18-3-7 22:38
福岡機場← →博多,搭西鉄巴士只需260円,真的超方便,連埋等車、車程,都只是半小時左右攪掂,超正!!! ...

會係博多邊個位置落車?近JR站嗎?
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

別墅

回覆樓主:

今年暑假去九州8日7夜自駕遊,可以提供行程嗎?因第一次去
兩大兩中學生加一名老人家
鹿兒島來回,除左唔去福崗,但又想去阿蘇火山,又去指宿,又要去長旗紅斯燈堡,又要去別府,諗到頭都爆 。又要諗住宿,請問各位達人有無好建議

Pookko    發表於 19-4-7 19:50

伯爵府

MiMiLok 發表於 18-3-8 00:50
鹿兒島來回,除左唔去 ...

我同你差不多,八日七夜宮崎來回。我諗福岡、長崎唔好去了。我打算去大分湯布院、別府、阿蘇、高千穗峽、霧島、櫻島、指宿、日南。係宮崎向上去逆時針玩到鹿兒島再返宮崎。(半個九州)但可能少少急

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

MiMiLok 發表於 18-3-8 00:50
鹿兒島來回,除左唔去 ...
8日其實唔多,無頭尾兩日飛機只係得6日,集中南九州(即熊本阿蘇別府)比較好,
福岡己經無時間了,更唔好諗長崎了。

別墅

shinku 發表於 18-3-8 10:48
8日其實唔多,無頭尾兩日飛機只係得6日,集中南九州(即熊本阿蘇別府)比較好,
福岡己經無時間了,更唔 ...

熊本,佐賀,久留米
別府,大芬,長崎,阿蘇
都是呢幾個點。 有咩景點及酒店好推介呢? 不溫泉,最多浸腳仔 。先謝謝各位幫忙給意見

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

MiMiLok 發表於 18-3-8 12:35
熊本,佐賀,久留米
別府,大芬,長崎,阿蘇
都是呢幾個點。 有咩景點及酒店好推介呢? 不溫泉,最多浸腳仔 ...

有無查過交通時間? 你想去既地區有6,7 個,即係平均每日去一個,你有無查過唔諗玩乜,地區之間既交通時間有幾多? 減去交通時間又餘下幾多時間玩 ?

珍珠宮

hhmum 發表於 18-3-7 22:50

http://www.nishitetsu.jp/zh_tw/access/

珍珠宮

hhmum 發表於 18-3-7 22:50

Pookko    發表於 19-4-7 19:51

珍珠宮

回覆樓主:

福岡~天神真是好好買!…尤其果度有間Aeon 及旁邊mina mall 樓上的 Avail,如果吾抑制吓,真係會買爆篋㗎!!!

Pookko    發表於 19-4-7 19:51

首頁
12345...71

尾頁

跳至