親子旅遊

跳至

首頁
12345...71

尾頁

別墅

回覆樓主

有冇人最近去過由博多落由布院?好似坐由布之森車程長了很多,諗緊如坐音速由博多出發去,再由大分or別府轉其他火車or巴士,會唔會快d?thanks!

公爵府

wai001 發表於 18-3-7 22:30
https://youtu.be/jIMz0P8Zwvc

這條是九州「油雞:藥妝shopping」youtube 片!…大家有興趣,不妨細心欣 ...

Tks sharing

珍珠宮

回覆樓主:

我都喜歡去九州多過東京,冇咁多人,又買到野,自駕又方便

珍珠宮

mercurycc 發表於 18-3-12 10:20
去過3次鐘意唔太多人,hea 食下,去機場又近機程短.

係呀!所以好爽。超快到博多等地方。快啲玩到咁

公爵府

回覆樓主:

樓主
現計畫在暑假第一次去福岡6日,主要都系在博多,天神行街食嘢,現諗緊其中兩日去别府,熊本或其他交通方面有shopping的地方,現想請樓主比d意見可以嗎? 謝謝

象牙宮

迷人pinklady 發表於 18-3-18 23:06
係呀!所以好爽。超快到博多等地方。快啲玩到咁
你又幾時出發去hea .

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Jessieyin 發表於 18-3-17 15:31

去過4次, 2次係同老公去, 2次1人遊, 真係好舒服
可否分享一下酒店, 尤其 1 人遊時, Thanks. 我將會4月中1人去福岡, 5日4夜 (i.e. 3 full days), 因只有自己1人 (有點點怕 ), 不想去太遠, 住係福岡, 會去太宰府... 除住宿外, 有冇 cafe, 行程分享一下?

伯爵府

dw0501 發表於 18-3-19 14:00
可否分享一下酒店, 尤其 1 人遊時, Thanks. 我將會4月中1人去福岡, 5日4夜 (i.e. 3 full days), 因只有自 ...

我住過博多,天神,中洲
如果1人遊就唔建議中洲,夜晚有啲雜
天神同博多都方便,住車站附近都安全,我通常睇價錢揀,要平
博多,可以考慮<HOTEL LA FORESTA 〜 BY RIGNA>,啱啱1月果次Jpy4-5000就有一晚,出車站行一個街口就到
另外有去過日歸溫泉住過,叫<博多 由布院・武雄温泉 万葉の湯>,係博多有車接送,好近,有溫泉同岩盤浴,如果有時間,可以去嘆下

伯爵府

可否分享一下酒店, 尤其 1 人遊時, Thanks. 我將會4月中1人去福岡, 5日4夜 (i.e. 3 full days), 因只有自 ...

啱唔啱食呢啲,係天神Parco 新開咗分店,我去果陣唔使等

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

eetutta 發表於 18-3-18 17:48
有冇人最近去過由博多落由布院?好似坐由布之森車程長了很多,諗緊如坐音速由博多出發去,再由大分or別府轉 ...
其實個人覺得由布之森好雞肋,個時間好差

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Jessieyin 發表於 18-3-19 14:17
我住過博多,天神,中洲
如果1人遊就唔建議中洲,夜晚有啲雜
天神同博多都方便,住車站附近都安全,我通常 ...
請問是否2兩都住 HOTEL LA FORESTA? 有冇試它的早餐? 我 search 下先...日歸溫泉怎樣收費? 怎樣 book? online? BTW, 我唔識日語
我 book 咗 "Super Hotel", 朋友推介, 有大浴場 + 早餐, 但要 8,000 yen per night, 對我有點貴

侯爵府

Jessieyin 發表於 18-3-19 14:19
啱唔啱食呢啲,係天神Parco 新開咗分店,我去果陣唔使等
very nice, anything more

伯爵府

dw0501 發表於 18-3-19 17:55
請問是否2兩都住 HOTEL LA FORESTA? 有冇試它的早餐? 我 search 下先...日歸溫泉怎樣收費? 怎樣 book? onli ...

冇試早餐呀,我好懶早起身食,通常11點出去直接食野!
博多仲住過東急Rei,都係博多站一出附近,大啲,但貴啲,早book都要Jpy7千幾左右!
天神住過プラザホテル天神,天神站行2個街口,但果條路有餐廳鋪頭,夜晚都安全,但房內暗少少!
武雄温泉 万葉の湯,我係Jalan book,官網都有,係日文,你要睇清楚,有啲房係冇廁所浴室,有啲就淨有廁所,有啲2種都有,都係大浴場+有早餐,我係星期六住就貴啲,連岩盤浴Jpy9396,平日會平好多

伯爵府

dw0501 發表於 18-3-19 17:57
very nice, anything more

天神地下街有芝士撻,朱古力撻,蘋果批都好好味!
正餐,你食唔食壽喜燒,博多樓上有間人形町今半好好味,我會book定枱,最平果款大約Jpy5000左右

珍珠宮

mercurycc 發表於 18-3-19 08:58
你又幾時出發去hea .

暫時唔去日本

mercurycc    發表於 18-3-20 08:48

珍珠宮

只要住返轉多,天神站,其實都好方便

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

明天出發
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

侯爵府

hhmum 發表於 18-3-20 09:11
明天出發
Have a nice holiday

侯爵府

Jessieyin 發表於 18-3-19 18:16
冇試早餐呀,我好懶早起身食,通常11點出去直接食野!
博多仲住過東急Rei,都係博多站一出附近,大啲,但 ...
好詳細

請問你天神住那間酒店? 我考慮緊 Hotel Eclair Hakata, 都近中洲站. "夜晚有啲雜" : 有夜店?

"岩盤浴" 是什麼? Thanks.

伯爵府

dw0501 發表於 18-3-22 18:08
好詳細

請問你天神住那間酒店? 我考慮緊 Hotel Eclair Hakata, 都近中洲站. "夜晚有啲雜" : 有夜 ...

天神住過<プラザホテル天神 PLAZA HOTEL tenjin>

中洲多夜店呀,有酒吧,有唱K,但朝早就冇乜人

岩盤浴係瞓係度,出汗排毒

首頁
12345...71

尾頁

跳至