少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

各位媽媽有無方法可以解決少年既問題?

大宅

bubblew326 發表於 18-3-9 02:05
各位媽媽有無方法可以解決少年既問題?

會不會是洗頭水不適合他?試下轉用深層清潔保濕洗髮水,可能會較適合佢。
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

子爵府

我之前生頭瘡同痕,同事介紹我去藥房買瀟灑洗頭水(女士),OK喎。佢叫我用一、二星期後,就每次洗頭加少少落平時用的洗頭水洗頭。
http://www.mentholatum.com.hk/procontent.jsp?catid=649|345&id=168

大宅

MRSYUNG 發表於 18-3-14 01:55
我之前生頭瘡同痕,同事介紹我去藥房買瀟灑洗頭水(女士),OK喎。佢叫我用一、二星期後,就每次洗頭加少少落 ...
請問瀟灑洗頭水(女士), 那處可買到?

子爵府

回覆 heilylaw 的帖子

我響藥房買,萬X、屈XX都應該有

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

用茶籽洗頭水,頭皮無咁油同痕。
早上返學前也洗一次頭,孩子會舒服點。

男爵府

回覆樓主:

試吓Sebamed油性洗頭水
與智者為伍 與善者同行

大宅

MRSYUNG 發表於 18-3-14 23:32
回覆 heilylaw 的帖子

我響藥房買,萬X、屈XX都應該有

我在藥房買到了 $58, 見佢都有3類,一盒深藍色,一盒粉紅色for 女士,一盒粉藍色係二合一洗髮護髮。

男爵府

2018復活節勳章

MRSYUNG 發表於 18-3-14 01:55
我之前生頭瘡同痕,同事介紹我去藥房買瀟灑洗頭水(女士),OK喎。佢叫我用一、二星期後,就每次洗頭加少少落 ...
謝謝你的資料, 我今日喺藥房買咗, 今晚叫個仔開始試

子爵府

回覆 bubblew326 的帖子

希望啱用啦~

複式洋房

解決辦法有很多種,也可參考其另一半的意見。

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

生頭瘡係濕疹的一種, 你去藥房買一隻呢POLYTAR 的洗頭水, 有藥性的, 見到好轉就要停用

首頁

尾頁

跳至