夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

Kaka1227 發表於 18-3-9 10:20
系他拒絕我多 我基本上都配合!
他條腰系成日腰痛幾...

佢幾時開始會拒絕你

別墅

mini1204 發表於 18-3-9 11:34
佢幾時開始會拒絕你

婚後不久 果時系因爲剛生活一起 多磨擦吵架
後來大肚大半年直情借口五搞得 後來感情穩定些 又正常返 不過都系交功課甘

珍珠宮

開心吸收勳章

Kaka1227 發表於 18-3-9 08:40
探完細路訓覺半夜入房搵老公 發現他玩緊電話 摸下他 他話好攰 兩點啦 訓啦
第二早發現用過的紙巾...點解老 ...

原因來講可以有好多,咁就真係要問佢自己至知啦!不過...妳可以反思下以下嘅問題:

有一個人,明明老婆煮緊飯俾佢食,但係望咗啲餸一眼佢就自己去淥個杯麵食就算,原因可以有以下兩點:

1. 睇見都唔想食
2. 好趕時間等唔切

學會放下    發表於 18-3-12 09:56
百花叢裡過,片葉不沾身。

別墅

Nancy20090615 發表於 18-3-9 10:43
佢腰有問題愛愛的動作會幾吃力, 我自己扭親腰果幾日做乜都好辛苦.

一个月都有兩三次, 又唔算好少, 你有 ...

系我要求太多...

別墅

wing1388 發表於 18-3-9 12:14
原因來講可以有好多,咁就真係要問佢自己至知啦!不過...妳可以反思下以下嘅問題:

有一個人,明明老婆煮 ...

自問 都keep 到
可能我成日陪亞仔訓先 他想時又不合時機
但他五可以等我嘛 只要有心就會叫我的啦

翡翠宮

Kaka1227 發表於 18-3-9 12:17
自問 都keep 到

吾好陪阿仔訓

珍珠宮

開心吸收勳章

Kaka1227 發表於 18-3-9 12:17
自問 都keep 到

有時等得嚟都冇晒MOOD,須知道嗰團火攤凍咗要撻返著又唔係話咁易!如果前仲要等妳做埋其他嘢先,可能佢老二唔瞓佢自己都等到瞌眼瞓!
百花叢裡過,片葉不沾身。

男爵府

回覆 angel88baby 的帖子

我同你2位一樣, 又系無得食, 你地都叫好, 有主動, 雖然唔work, 但我無主動, 無問佢點解唔要, 我又知佢有diy, 一諗到佢咁對我....我都想哭

別墅

wing1388 發表於 18-3-9 12:44
有時等得嚟都冇晒MOOD,須知道嗰團火攤凍咗要撻返著又唔係話咁易!如果前仲要等妳做埋其他嘢先,可能佢老 ...

Haha 都有道理
多謝你地
傾下冇甘在意了

別墅

門常開 發表於 18-3-9 12:46

我同你2位一樣, 又系無得食, 你地都叫好, 有主動, 雖然唔work, 但我無主動, 無問 ...

其實我明男人點都仲要DIY, 但要之後仲有功課交先得囉!
問題始終要解決 會否傾下...

瑪瑙宮

Kaka1227 發表於 18-3-9 12:11
婚後不久 果時系因爲剛生活一起 多磨擦吵架
後來大肚大半年直情借口五搞得 後來感情穩定些 又正常返 不過 ...

那麼, 都令佢對你胃口大減, 形成今日咁, 都無法子.

男爵府

回覆 Kaka1227 的帖子

岩, 我聽唔少男講, DIY同老婆做系有分別, 系2種唔同既感覺. 但男既都要比D老婆架....
我地其實從無講過呢D性事, 我只放在心中, 都唔知點解講唔出口...

水晶宮

門常開 發表於 18-3-9 14:21

岩, 我聽唔少男講, DIY同老婆做系有分別, 系2種唔同既感覺. 但男既都要比D老婆架... ...

你唔講佢咪一直以為自己娶咗個聖女囉。。

咁大個人有咩唔可以講呀? 肚餓都仲要講“驚瓷”呀?

別墅

門常開 發表於 18-3-9 14:21

岩, 我聽唔少男講, DIY同老婆做系有分別, 系2種唔同既感覺. 但男既都要比D老婆架... ...

我五吐不快,點都會拿出來講 講完有冇效又一回事

門常開    發表於 18-3-12 09:14

水晶宮

Kaka1227 發表於 18-3-9 15:11
我五吐不快,點都會拿出來講 講完有冇效又一回事

咁你有冇食住個勢嗲佢下次有需要記住搵你, 有貨記住要交俾你先? 否則講咗無用不突止仲會破壞感情喎

溫馨提議, 房事最好用嗲的或溫柔的控訴, 千萬不要嚴厲指控

大宅

我都係同道人, 我剛結婚時因為呢個問題嘈過好多次, 有次嘈到想離婚算, 跟住都有D改善由原本一個月一次改到一個月兩次. 最嬲係每次都係我主動, 到宜家生完個仔快3歲啦. 就只係1個月至2個月先1次. 我有時會唸期實係咩原因呢? 我有時會覺得自己好慘, 永遠係我主動, 好無晒自尊心.

別墅

tammy2008 發表於 18-3-9 15:22
咁你有冇食住個勢嗲佢下次有需要記住搵你, 有貨記住要交俾你先? 否則講咗無用不突止仲會破壞感情喎

溫 ...

聽你一提 我知我又做衰左...如果我識嗲他 應該好多飯開...

大宅

同你一樣, 不吐不快, 不講罷係心會成晚訓吾到.

別墅

BRChan 發表於 18-3-9 15:26

我都係同道人, 我剛結婚時因為呢個問題嘈過好多次, 有次嘈到想離婚算, 跟住都有D ...

未必系五愛,系悶了,冇新鮮感了
但人地結婚幾十年都仲好sweet...
有時都安慰五到自己

大宅

但我同佢係算閃婚喎連埋結婚時都係一齊左1年3個月咋喎...無可能係老夫老妻啦.

首頁

尾頁

跳至