想生BB

跳至

首頁
23456...23

尾頁

大宅

christycsm 發表於 18-3-15 14:43
我做咗3次不過都失敗咗。 加油! 祝你成功!

多謝你呀。不過知道成功率咁低都唔會好大期望。咁你下一步係咪ivf呀?

別墅

回覆 christycsm 的帖子

你都加油! 醫生有冇解釋原因?

複式洋房

polkadotbb 發表於 18-3-15 14:36
聽日覆診就要決定做唔做iui...我內膜好薄希望到時候合格啦。jm你係咪做咗一次就bingo?
...
明白~~! Good luck!! 祝JM 你一次成功!!

但成個過程, 我從來都唔知我內膜咩情況.. ^^" 下次去醫院問下醫生先得!!

我3/25 先有機會驗, 心情真係好複雜, 基本上係唔可能唔期待, 但又要同自己講.. 平常心.. 得就得, 唔得再繼續努力都總會有成功的一天既~

大宅

polkadotbb 發表於 18-3-15 14:59
多謝你呀。不過知道成功率咁低都唔會好大期望。咁你下一步係咪ivf呀?

我未決定到,而家睇緊中醫針灸。如果仲未成功都要ivf喇!

大宅

shasha1010 發表於 18-3-15 15:41
回覆 christycsm 的帖子

你都加油! 醫生有冇解釋原因?

冇解釋,醫生都話iui成功率唔高,都要有運氣先得。

複式洋房

gnidnay 發表於 18-3-14 00:04
我都係試左2年都唔中,去政府排iui, 好好彩一次成功,而家個仔已經四個月喇。加油呀比d信心,bb好快會痴住 ...
JM 您的醫生有沒有讓您塞小白球啊? 上網睇見好多人做IUI 醫生有開小白球增加黃體素, 您做IUI的政府醫院是否一樣沒有小白球? 也沒有提過子宮內膜是嗎? 謝謝啊~~

別墅

luckibabi 發表於 18-3-15 16:16
JM 您的醫生有沒有讓您塞小白球啊? 上網睇見好多人做IUI 醫生有開小白球增加黃體素, 您做IUI的政府醫院是否 ...

子宮內膜冇提過呀,但有開小白球比我呀

複式洋房

gnidnay 發表於 18-3-15 16:38
子宮內膜冇提過呀,但有開小白球比我呀
點解我完全無呢樣野提供俾我架...ㅠㅠ 打去醫院問問先

別墅

luckibabi 發表於 18-3-15 17:49
點解我完全無呢樣野提供俾我架...ㅠㅠ 打去醫院問問先

我初頭都諗住政府實唔會比小白球架喇,仲諗緊係咪要出去自己買,點知佢主動開比我,覺得政府都幾好

複式洋房

gnidnay 發表於 18-3-15 20:38
我初頭都諗住政府實唔會比小白球架喇,仲諗緊係咪要出去自己買,點知佢主動開比我,覺得政府都幾好
...

謝謝妳講我知呀JM~ 我都係等下次見醫生先一次過問佢內膜厚度 & 黃體素的事,睇下佢點講吧,也有可能佢覺得無問題?

而家靠黑豆漿增加黃體素 希望有幫助啦

Anyway~~ 真係好想中呀

別墅

luckibabi 發表於 18-3-15 23:34
謝謝妳講我知呀JM~ 我都係等下次見醫生先一次過問佢內膜厚度 & 黃體素的事,睇下佢點講吧,也有可 ...

我想問下你係醫生定姑娘幫你擺精入去架?我嗰陣係姑娘幫我擺架

大宅

luckibabi 發表於 18-3-15 14:09
^^ 樓主JM 打破卵針感覺如何? 應該還是很可以接受的痛吧哈哈! 我都等您好消息呀!! ...

Yeah~ 打咗喇~好成功!
老公手勢好好呀,一啲都唔痛~
星期六朝早植入啦,好驚已經排咗趕唔切呀!

大宅

luckibabi 發表於 18-3-15 15:49
明白~~! Good luck!! 祝JM 你一次成功!!

但成個過程, 我從來都唔知我內膜咩情況.. ^^" 下次去醫院 ...

真係好難唔期待⋯即使機會幾咁渺茫⋯
等你好消息呀! 祝好孕!

男爵府

火火炎炎 發表於 18-3-13 11:02
回覆 baby0227 的帖子

我o係翹康廖醫生做呀~ 你呢?呀... 醫生話5 - 6 對夫婦先會有1 對成功... 我都覺得機 ...

我都係廖醫生做,做左一次iui吾得,第二個月轉做ivf, 剛生左個仔~由堅決做第一次iui,ivf到生左用左一年時間。檢查同心理準備用左半年。加油(emoji)。

大宅

Bicanna 發表於 18-3-16 08:27
我都係廖醫生做,做左一次iui吾得,第二個月轉做ivf, 剛生左個仔~由堅決做第一次iui,ivf到生左用左一年 ...

恭喜你呀~
請問你ivf 都係廖醫生做嗎?大概幾錢呀?
我諗住試兩次iui 唔得就算喇⋯ivf 負擔唔起

大宅

luckibabi 發表於 18-3-14 00:23
一次就中太好了呢!恭喜恭喜!
多謝您啊好鼓舞啊!也多謝樓主的鼓勵

.

大宅

baby0227 發表於 18-3-13 16:18
我都係廖醫生做呀~你覺得廖醫生點?廖醫生叫我今個月休息,下個月再試,但我怕下個月再失敗,我怕我情緒會 ...

養卵可以食Q10,黑豆,維他命e,維他命d.平時食多d高蛋白質食物,例如食朝早烚蛋,月經第5日起飲雞精,飲到排卵前果一日停。呢d都係我之前響bk爬文知道既資訊,希望幫到你

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-13 11:02
回覆 baby0227 的帖子

我o係翹康廖醫生做呀~ 你呢?呀... 醫生話5 - 6 對夫婦先會有1 對成功... 我都覺得機 ...

養卵可以食Q10,黑豆,維他命e,維他命d.平時食多d高蛋白質食物,例如食朝早烚蛋,月經第5日起飲雞精,飲到排卵前果一日停。呢d都係我之前響bk爬文知道既資訊,希望幫到你

複式洋房

gnidnay 發表於 18-3-16 00:38
我想問下你係醫生定姑娘幫你擺精入去架?我嗰陣係姑娘幫我擺架

個時係醫生幫我做植入的啊~ 會唔會是因為個日醫生不在?又或者那個是高級護士吧 一繫即中!好羨慕

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-16 00:43
Yeah~ 打咗喇~好成功!
老公手勢好好呀,一啲都唔痛~
星期六朝早植入啦,好驚已經排咗趕唔切呀!

哈哈!太好了!

我完全明白您心情,我個時都係咁諗同您一樣有咁既擔心。。

但植入後過左5小時左右 (我是破卵針打完31小時做植入,一般來說打破卵針後36小時後會排卵,聽說最有可能是36-42小時排卵),開始右下腹有扯住痛,上網研究左一輪就知道應該是排卵反應來~

到第二天早上就左下腹都有些感覺

我的兩粒卵泡全部在左面卵巢,所以一開始右下腹有感覺都係有點無奈

不過唔係人人排卵都有這樣感覺,也有完全沒反應的人最後中的例子

而家心情比較平伏了 慢長的等待,還是做做其他事,不太多想了

首頁
23456...23

尾頁

跳至