想生BB

跳至

首頁
34567...23

尾頁

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-16 00:45
真係好難唔期待⋯即使機會幾咁渺茫⋯
等你好消息呀! 祝好孕!

謝謝JM 大家咁話!祝一齊成功!一齊好孕

複式洋房

vannis.l 發表於 18-3-16 18:10
想問下你邊間政府醫院做iui?

東醫醫院~

複式洋房

luckibabi 發表於 18-3-16 18:48
東醫醫院~

東區醫院~

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-16 10:08
恭喜你呀~
請問你ivf 都係廖醫生做嗎?大概幾錢呀?
我諗住試兩次iui 唔得就算喇⋯ivf 負擔唔起

我都唔係太諗住做ivf 呀~ 如果政府3次iui 失敗就諗住出面私家繼續iui~ haha

我總覺得iui 會成功幫到我
而且。。覺得ivf 取卵子出來+過度刺激卵巢都不太好啊,比iui傷身,諗住一邊iui再加自己自然,因為連續做iui 又是不好

最後就是把自己身體養好些,希望上天憐憫一下

男爵府

回覆樓主

我黎緊都準備見姑娘,見完下個 cycle就可以開始啦!
始終都係要行呢一步~
大家一齊加油!

男爵府

火火炎炎 發表於 18-3-16 10:08
恭喜你呀~
請問你ivf 都係廖醫生做嗎?大概幾錢呀?
我諗住試兩次iui 唔得就算喇⋯ivf 負擔唔起

好似12萬左右,之後仲針藥費,好彩一次成功,吾得我都冇能力做第二抽卵,而家仲有2粒胚胎。

別墅

luckibabi 發表於 18-3-16 18:37
個時係醫生幫我做植入的啊~ 會唔會是因為個日醫生不在?又或者那個是高級護士吧 一繫即中!好羨 ...

嗰日係星期六,見唔到有醫生,係普通護士幫我架,咁都中,我都覺得太幸運

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-12 14:39
備孕一年多... 終於面對現實去做第一次IUI...
今日D8,食左5日排卵藥,剛剛打左支排卵針...
想知道IUI 前 ...

想問下大家係打左破卵針後幾多小時先做植入? 應該係24 定接近36小時?

別墅

ice_lsy 發表於 18-3-16 22:43
想問下大家係打左破卵針後幾多小時先做植入? 應該係24 定接近36小時?
...

睇醫生preference. 我醫生36hrs ah

別墅

回覆 ice_lsy 的帖子

24小時㗎! 之前個晚6點一枝,8點一枝之後第二日下午4點做呀

大宅

ice_lsy 發表於 18-3-16 22:43
...

我醫生係36小時,然後當晚自己補多飛

大宅

Bicanna 發表於 18-3-16 20:13
好似12萬左右,之後仲針藥費,好彩一次成功,吾得我都冇能力做第二抽卵,而家仲有2粒胚胎。
...

唉,太貴喇
希望個天可憐下我,俾我一次iui 成功啦

大宅

luckibabi 發表於 18-3-16 18:44
哈哈!太好了!

我完全明白您心情,我個時都係咁諗同您一樣有咁既擔心。。

點算呀,我今晩(即針後24小時)已經覺得右腹扯住喇! 希望唔係排咗啦

醫生叫我聽日植入完夜晚自己補多次⋯但係我聽晚約咗人⋯唔知幾點先補到呀⋯覺得自己好浪費咁呀

大宅

火火炎炎 發表於 18-3-17 00:09
點算呀,我今晩(即針後24小時)已經覺得右腹扯住喇! 希望唔係排咗啦

醫生叫我聽日植入完夜晚自 ...

我打咗破卵針無乜感覺,驚唔排添。

植入當晚補多次,咁啲丁丁唔會未復完? 如果推到人就唔好去啦,返屋企開工

複式洋房

tracylam626 發表於 18-3-16 18:29
養卵可以食Q10,黑豆,維他命e,維他命d.平時食多d高蛋白質食物,例如食朝早烚蛋,月經第5日起飲雞精,飲到 ...

多謝你呀

大宅

shasha1010 發表於 18-3-16 23:50
回覆 ice_lsy 的帖子

24小時㗎! 之前個晚6點一枝,8點一枝之後第二日下午4點做呀 ...

我隔左22.5小時就植入。唔知會唔會太早咁啱個日係星期日

複式洋房

gnidnay 發表於 18-3-16 22:00
嗰日係星期六,見唔到有醫生,係普通護士幫我架,咁都中,我都覺得太幸運
...

聽到成功例子都是很令人鼓舞的啊希望沾到您的幸運也順利一次懷孕啦哈哈! 不過,就算過左第一關,都真係要BB痴到實一實健康出身才行,我期待有一天可以像JM您一樣宣布懷上4個多月啦

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-17 00:09

醫生叫我聽日植入完夜晚自 ...

JM唔好諗緊多~就算是排卵了,也是有維持24小時的,所以,還是會補捉到的 如果您早兩天前有自己做一次功課那就更good good la :)

我個時都好似您咁諗,如果自己排左就可能浪費了一次,但其實整個過程都有著很多變數,由於變數有很多,我們要順其自然吧,和BB緣份到的話,就會來痴住我地實一實的!

要有信心,抱希望 總會有的啊

大宅

luckibabi 發表於 18-3-17 10:58
JM唔好諗緊多~就算是排卵了,也是有維持24小時的,所以,還是會補捉到的 如果您早兩天前有自 ...

植入咗喇~
各位jm 放心,一啲都唔痛架~

做完後避免食木瓜丶苦瓜丶香蕉丶咖啡丶茶丶酒精⋯避免劇裂運動如游水丶跑步丶踩單車⋯浸浴丶桑拿丶按摩浴池丶溫泉都唔得~
最重要保持心情愉快,得閒同老公睇下笑片,當平日咁生活就得喇~

希望呢度每位jm 都快快有好消息!!!

大宅

tracylam626 發表於 18-3-16 18:29
養卵可以食Q10,黑豆,維他命e,維他命d.平時食多d高蛋白質食物,例如食朝早烚蛋,月經第5日起飲雞精,飲到 ...

多謝你啊~

子宮內膜異位症係咪唔食得黑豆?
我今次食多啲蛋同有營養嘅食物先!

首頁
34567...23

尾頁

跳至