婆媳關係

跳至

首頁
12345...14

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

呢個細路,係 package嚟!你嫁之前已知!你唔 like佢你可以唔見佢"

翡翠宮

回覆樓主:

其實你開帖為乜?
你乜都啱哂,網友們可以幫到你甚麼?

侯爵府

畀面勳章

XYN 發表於 18-3-13 01:50
同埋如果小朋友係我生,我幾肯定佢得0.1%會變成呢種人,因為我條底線同你條底褲唔係好同,唔係除便比人試 ...

重點就係個小朋友唔係你生,而只係你"男朋友"個仔。

侯爵府

畀面勳章

馬爾太 發表於 18-3-13 08:53
呢個細路,係 package嚟!你嫁之前已知!你唔 like佢你可以唔見佢"

好似未嫁架,男朋友乍

子爵府

o_____o 發表於 18-3-13 10:18
好似未嫁架,男朋友乍

樓主以咩身份去要求個9歲細路去兒童之家?佢未結婚只係路人甲咋喎

子爵府

回覆樓主:

呃,佢又唔係你親生,關你乜事?你有冇諗過小朋友意願,佢唔係你扯線公仔

你咁唔鍾意嫲嫲教,又講到你男友咁冧你,你咪攞主動權去教囉

4年話長唔長,繼續高壓政策遲早頂唔順....
前排轟動全城既虐兒後母算唔算高壓政策?最後又點呢?

放開心態啦,嫲嫲教到爛泥又好乜都好啦,你男友都係咁樣大

湊小朋友絕對唔係只行高壓就得

子爵府

回覆樓主:

個細路好慘,最慘係有個咁ge未來繼母。

你要教不如自己生個嚟教。

大宅

回覆 XYN 的帖子

點解個細路會咁?好明顯係生佢出黎既父母冇好好照顧佢,
由細到大放係長輩度放養啦~

竉壞左啦~就掉佢出去自生自滅, 冇眼屎乾淨盲,
本身錯都唔係個細路,
係生得佢出又唔教既父母!

自己細路唔教唔理, 就聽個後底乸講掉佢去兒童院,
呢個男人好人有限,
後底乸小心有報應

大宅

XYN 發表於 18-3-13 01:37
同埋我既高壓,又唔係打同鬧。
係規律。
規律既生活,穩定既居住環境,寧靜既日常生活,係可以幫助一個小 ...
唔知你父母用咩教法"掃造"你出黎呢?得你講冇人講,
自己就係真理。

你惡既性格係點樣由"7分生活環境培養而成"呢?
講黎聽下, 等我學下野~

大宅

甜心朱古力 發表於 18-3-12 23:40
樓主我職業係專業人士,憑你d post說話,我可以99%同你講,放鬆d唔好逼自己太緊害己害人,你覺得你對唔代表 ...
臨臨又係個後母要個C6爭返黎

大宅

回覆樓主:

樓主,你都係管好自己先好去管人,其實你而家果個係男朋友定老公。。不過點都好,果個都唔係你個仔,成龍成蟲都唔到你理,而家個亞嫲都唔係虐兒,只係你認為人地管教方式有問題,人地點都親過你呢個無血緣關系的人

珍珠宮

回覆樓主:

小朋友真係好可憐!無得揀有個咩父母~
我唔知樓主咁多野,但我肯定,樓主一定唔係一個好嘅後母或媽媽!既然自己男人,同未來99咁差,我希望樓主千其唔好生bb!
揀得一個人托付終生,首先必須接受佢嘅過去,兩個人一齊,絕對係兩個家庭嘅事~
唔識教,就話丟入兒童院俾人教~ 尼個標準好無言~唔駛長篇大論同我解釋啦~我朋友嘅丈夫,有一個女未夠10歲,比你所講嘅更壞,我朋友用左好多好多心機,我地旁人見到都覺得佩服,去照顧尼個繼女,現在繼女已經接受我朋友,有時都係反叛,但至少識得尊重番人~我好欣賞我朋友,佢要教之餘,仲要面對丈夫前妻嘅不斷破壞同挑釁,明明係自己個女,都可以當係工具,真係令人好氣憤!
所以我好明白,接受唔到,做唔到,就唔好揀一個離過婚,有過去嘅男人,否則必須要有承擔責任嘅心~

珍珠宮

lazymuimui 發表於 18-3-13 12:39
臨臨又係個後母要個C6爭返黎
細路仔真係唔可以無阿媽係身邊,會好慘

男爵府

美之選468 發表於 18-3-12 19:38
可以向社工提出希望孩子去兒童院,你可以提出你論點,例如:孩子的是非觀念俾老人家教錯左,怕未來社會上 ...
我想問呢d係乜野論點? 是非觀念教錯咗就送去兒童院?

mini1204    發表於 18-3-13 15:00

大宅

littleyan 發表於 18-3-13 14:49
我想問呢d係乜野論點? 是非觀念教錯咗就送去兒童院?
好明顯樓主唔得男友媽媽歡心, 將不滿發落個細路度,

如樓主講到小朋友之前都親樓主0既,
但轉個頭就可以講得出口送去兒童院,
同小朋友間0既感情有幾深, 可想已知。

又如樓主口中男友有幾咁錫自己,
如果係真, 咁錫佢就唔會要佢做磨心啦~

大宅

XYN 發表於 18-3-12 23:01
其實我一向都唔係善男順女。
對住個小朋友我從來唔用討好,絕唔會無限禮物奉上。
由day one開始我已經係偏 ...
你又自己諗下啦~一個本身有嫲嫲錫開既小朋友,
俾一個三唔識七既高壓呀姨同老豆接返黎教,
個心都會唔開心啦~

仲有你呢d手法心理虐待成份咁高,
小朋友唔鍾意你十分正常,
教唔掂又當佢人球咁踢走。

樓主回應下啦~
唔係我推到上報架,
唔好有臨臨案件再發生!!

別墅

回覆樓主

樓主極品黎
乜都你啱哂,講黎做乜?

子爵府

lazymuimui 發表於 18-3-13 15:28
你又自己諗下啦~一個本身有嫲嫲錫開既小朋友,
俾一個三唔識七既高壓呀姨同老豆接返黎教,
個心都會唔開心 ...

我都覺佢有D似臨臨後母
睇埋佢D舊post 更加覺,叫個男人唔好要個阿媽,更有控制狂feel

首頁
12345...14

尾頁

跳至