婆媳關係

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

littleyan 發表於 18-3-13 14:49
我想問呢d係乜野論點? 是非觀念教錯咗就送去兒童院?

好明顯係樓主心理唔平行,個奶奶唔妥佢,男朋友/老公個仔反佢, 男朋友/老公唔幫佢搶人地個仔返黎俾佢。。。難得居然仲有人支持佢同社工講。。。個仔都唔係佢既,點都唔到佢多事啦。。同埋講到咁為個小朋友著想都唔會想掉佢去兒童之家啦,而家仲係有親人照顧下想拆散人地,心腸唔好就真

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

其實我只係覺得你想報復,小孩夾在你同男友之間,你想拔走佢,講什麽自己幾嚴厲,講真句,小孩唔係你生,你真係無權管,你連後母資格都唔係。你想小孩入男童院,係想要你99無咗個孫,正所謂攞佢條命,又唔係深仇大恨,何必要咁做。

侯爵府

畀面勳章

Miulo 發表於 18-3-13 17:24
其實我只係覺得你想報復,小孩夾在你同男友之間,你想拔走佢,講什麽自己幾嚴厲,講真句,小孩唔係你生,你 ...

佢咁做就係不滿個未來99同男友個仔囉,而且佢男友咪又係未來99湊大,咁佢男友又係咪好似佢咁講應該自細要入男童院,不要在呀媽身邊"做狗"丫。

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

咁癲既
不過咁講,果個唔係你個仔,佢係咪一pat屎你咁操心做乜?人地有呀嫲有呀爸,人地唔教,關你咩事?

子爵府

XYN 發表於 18-3-13 18:20
其實我講乜你地都先入為主左,已經有個前設係入男童院同虐兒無分別,其實我講咩都無用。

同埋唔好無common ...

你入過女童院?你知入面咩環境咩?

子爵府

XYN 發表於 18-3-13 18:22
咁做事係咪真係要拖泥帶水先好?
建設後又推跌,再建設再推跌真係一啲問題都無?
你思想係咪真係窄到咁既 ...

唔好忘記,同個細路有血緣關係嘅人唔係你。你只係路人甲。個細路唔鍾意你你就要丟佢去兒童院?跟住會唔會係細路嘅嫲嫲去老人院?阻手阻腳唔順眼嘅消失晒,係咪真係可以同依家個男人白頭到老?

翡翠宮

畀面勳章

XYN 發表於 18-3-13 18:22
咁做事係咪真係要拖泥帶水先好?
建設後又推跌,再建設再推跌真係一啲問題都無?
你思想係咪真係窄到咁既 ...
你建設乜野?個仔唔係你生,有誰需要你建設?!而家講既,係一個人既人生,唔係你本賬簿入面既得失。
如果你需要建設,請你花時間積功德,為你以及你將來的子女,如果你有的話。

人地有冇嫲嫲萬事足,唔關你事!一句到尾,仔唔係你生,將來成龍成蟲唔到你話事,亦不由你決定。將人地個仔送去兒童院呢d咁陰質既想法,諗下都折墮!
日日是好日

子爵府

回覆樓主:

係咪即係老公同前妻個仔,同佢阿嫲?
即係阿嫲管教方式有問題,樓主好不滿,想送個小朋友去兒童之家?
因為老公一直呻所以無辦法?

我覺得睇落個老公都好大問題。照計佢最話得事去管教個小朋友,點解可以容許咁嘅局面出現呢?

而個小朋友就好慘,雖然佢已九歲都開始大個,但始終係一個小朋友,自己媽媽唔理走咗,依家仲係幾個大人的磨心咁,仲話想送佢入兒童之家但親爸和親嫲都仲在喎
不如去做吓家庭治療,或者有第三者俾到出路呢?唔係話一定係死結,睇吓三個大人可否協調一個方式出嚟?其實俾兒童嘅服務都有㗎,有遊戲治療,遊戲輔導,有啲機構都有做㗎。唔好快話放佢去兒童之家,咁快放棄。既然樓主都話試過教個細路都係受教,俾多機會佢成長啦

侯爵府

你又唔係個細路既監護人幾時輪到你話決定要送佢去男童院。一係就勸服男友放棄自己前妻個仔或者慫恿你男友叫佢老母送個仔走,不過你男友到宜家都未同你簽字結婚,睇黎都唔係好想同你commit wor。睇你地個款都係同埋個男友呀媽加個細路住埋一齊,簡直係困獸鬥,如果你從來未結過婚既就唔好咁執著搵過第二個身家清白既男人啦,你個男友根本唔會放棄自己老母同埋個仔,唔係一早搬走咗啦。

男爵府

回覆樓主

希望你放生你男朋友,放過小朋友同麻麻
你好恐怖

大宅

畀面勳章

回覆樓主

笑死人,話人地教得唔好,大佬,我教狗都會比下讚賞比下零食,你咩都冇,只係識講用強硬手段,當中有冇情緒發洩同虐待,大家心照。人地唔識教,你好識咩,睇唔出囉。再講你係邊位?人地阿嫲教個垃圾出黎都唔關你事。
最後,我隻狗幾唔乖都唔會送去愛護動物協會,點解小朋友唔乖,阿嫲唔識教就要送兒童之家?一個生命,由我地決定接受果個,好定壞,都要不離不棄照顧,教育,冇人天生就係識教識養,重要係叻果隻,但最基本係要有責任心。樓主你最錯就係開口埋口都要送走個小朋友,抵你比人罵。

公爵府

回覆樓主:

既然佢地一家三口咁乞你僧,不如你揾過另一個男人啦!唔好報復在細路身上。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

男爵府

回覆樓主

點都好
小朋友最無辜,就算你吾鐘意佢,都吾好蝦佢

伯爵府

佢唔係你個仔,要教就比番佢父母或嫲嫲教啦!你有咁多時間發表咁多偉論,不如放開自己,抖吓啦

首頁
12345...14

尾頁

跳至