0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位食緊or食過能恩嘅bb媽媽,bb係咪少d過敏,定係同其他牌子無咩分別?

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

兒科醫生係阿仔出世時候推薦能恩話預防敏感,主要怕bb對奶敏感導致肚屙或濕疹。so far 阿仔兩樣都無touchwood.

別墅

luzsdavis 發表於 18-3-13 21:53
兒科醫生係阿仔出世時候推薦能恩話預防敏感,主要怕bb對奶敏感導致肚屙或濕疹。so far 阿仔兩樣都無touchwo ...

請問你bb而家幾大吖?你同bb爸爸本身有無敏感?

複式洋房

charmeow 發表於 18-3-13 23:11
請問你bb而家幾大吖?你同bb爸爸本身有無敏感?

2個月。我先生無敏感,我有食物敏感同皮膚問題,所以當初想揀organic奶粉or低敏type

禁止訪問

大宅

charmeow 發表於 18-3-13 17:45
各位食緊or食過能恩嘅bb媽媽,bb係咪少d過敏,定係同其他牌子無咩分別?

我B之前食左幾月突然吾多肯飲,我轉左其他奶粉,點知濕疹嚴重左,之後又轉返能恩皮膚先慢慢冇甘嚴重。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

科學d 諗
能恩奶粉 - 如果天生對牛奶有少少敏感, 係用能恩, 因為佢將d 牛奶結構打得幼細d, 所以聲稱 “ 預防敏感 ”。

但如果你個B 天生對其他野有敏感, 能恩幫你唔到, organic 都幫你唔到, 飲全球最貴最強既奶粉都幫你唔到

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主

我先生敏感低...bb 而家食能恩.. so far 無敏感..長肉同健康( bb 剛滿月)

別墅

點樣敏感?肚痾定濕疹??
問下醫生test 下睇下洗唔洗轉奶粉,我家姐個b 敏感一食奶就肚痾,最後轉左惠氏低敏就無事

子爵府

我同我先生都有濕疹,但BB飲能恩無任何皮膚問題

大宅

回覆樓主

我bb飲咗能恩個幾月敏感濕疹好似係冇咗 但唔知關唔關天氣回暖冇咁乾燥事 不過便便唔係成日有 開頭4日先一次 而家就2-3日一次 便便勁臭 不過就成日放屁嘅

首頁

尾頁

跳至