興趣嗜好

跳至

首頁
12345...94

尾頁

公爵府

雖然一講印度好多人都諗到強姦, 但其實印度都有好多方面幾有趣, 有時呢度啲jm都有啲印度問題想問下, 我就開個post交流下啦。

Sylveon    發表於 18-3-14 19:03
Catvole    發表於 18-3-14 11:00
HoneyBee30    發表於 18-3-14 04:15

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

因為睇親d新聞都係負面既多, 我覺得自己都有先入為主.....
擔定凳仔聽下故仔先, support樓主

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇隔離post知道樓主嫁俾印度c6, 如果唔介意既可唔可以分享下你地既相戀經過, 點樣解決文化差異, 印度99有無婆媳問題等等?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

公爵府

回覆樓主:

首先答下 根本舞若衣 嘅問題

印度幾錢月薪係中產。

其實印度人工同生活指數嘅比例同香港差唔多, 所以以我理解, 佢哋中產都係月薪6-8萬盧比

其實印度貧富懸殊好大, 一條馬路可以左邊係豪宅右邊係一個個爛帳棚, 呢啲已經係超窮人嘅屋企。喺香港有車有樓唔洗供可能已經係中產, 但印度有車都算幾必需, 因為地大, 行出去搭公共交通工具都幾遠, 所以呢樣唔能夠示為指標。

公爵府

回覆樓主:

印度搖頭真係=yes 或者ok

而no係豎起食指搖

公爵府

回覆樓主:

九龍區就當然重慶大廈最好印度米, 廟街/百加士街入面啲尼泊爾雜貨店都有。

香港區灣仔/銅鑼灣近南洋酒店, 或者鰂魚涌都有

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

公爵府

cathy-tse 發表於 18-3-14 02:35
我幫你睇住個門口唔俾管理員入!

又唔比板主搬咗你係志趣相投

可樂萬歲啦!!

公爵府

cathy-tse 發表於 18-3-14 02:42
係喎上次呢你話俾我聽南洋酒店附近有印度整奶茶嗰啲茶葉買係咪?

係呀, 咪就係嗰間

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

我好想知,印度咁多強姦、小偷,咁當地女人係咪知道有好多地方吾好去?又或者有d咩方法保護自己(例如:不會單獨出街); 生活是否有好多局限?
另外,我見好多印度人家庭係鍾意瞓地下(睇電視見到),佢哋吾鍾意瞓床?
謝謝解答!

大宅

回覆樓主

公爵府

瑤瑤~ 發表於 18-3-14 02:31
睇隔離post知道樓主嫁俾印度c6, 如果唔介意既可唔可以分享下你地既相戀經過, 點樣解決文化差異, 印度99有無 ...

首先多謝你啊

其實好多華人女仔都嫁咗印度人, bk都有好幾個jm係咁, 有個移咗民返印度添! 好多人以為我跟咗我老公信教, 但其實我係十幾歲因緣際會信咗, 大個兜兜轉轉都係覺得同係印度教教徒先啱channel, 我都係好似基督徒咁, 返教會(廟)識到我老公, 佢一樣好似我咁係濕婆神嘅狂迷 仲有樣嘢好夾, 我哋都視自己父母比另一半更重要, 所以有時就算嗰下呷醋, 好快都會諗通。

我99又冇乜嘢, 開頭係唔多夾, 後來磨合咗知道佢哋有佢哋一套又冇乜嘢, 不過綜合幾個印度人妻jm, 印度99對外籍新抱都係唔差。不過我個case都係一年見一次, 少啲機會磨擦。

公爵府

cathy-tse 發表於 18-3-14 02:45
希望各位版主高抬貴手

俾呢個印度小人妻同我地分享印度嘅事

最好唔好搬!!

男爵府

瑤瑤~ 發表於 18-3-14 02:31
睇隔離post知道樓主嫁俾印度c6, 如果唔介意既可唔可以分享下你地既相戀經過, 點樣解決文化差異, 印度99有無 ...

我都想睇

禁止訪問

公爵府

wife 發表於 18-3-14 02:47
我好想知,印度咁多強姦、小偷,咁當地女人係咪知道有好多地方吾好去?又或者有d咩方法保護自己(例如:不 ...

其實佢全國咁大, 香港淨集中報佢哋強姦就好似印度只有強姦, 其實喺當地唔係咁令人聞風喪膽。女仕們都唔係著到密密實實, 其實每晚飯後都有啲鄰居女仔叫埋我一齊散步, 圍住我住嘅社區行個圈咁。當然唔會去僻靜嘅地方。而夜晚社區條街會有保安巡㗎 我知佢哋攞住枝棍, 因為一定聽到聲敲敲敲

子爵府

回覆樓主:

留毛

首頁
12345...94

尾頁

跳至