興趣嗜好

跳至

首頁
12345...94

尾頁

公爵府

wife 發表於 18-3-14 02:47
我好想知,印度咁多強姦、小偷,咁當地女人係咪知道有好多地方吾好去?又或者有d咩方法保護自己(例如:不 ...

生活冇乜特別局限, 不過印度唔多LKF式夜店就真, 孟買就多啲, 始終係明星聚居地, 因為孟買係Bollywood嘅基地。

正常印度家庭係好保護啲女, 就算廿幾歲女, 返工放工都有阿爸接送, 呢點真係, 我見到嘅阿爸都隨時on call, 而印度女仔著衫唔會露大脾就真, 雞翼袖都有, 但唔多見吊帶小背心, 但低胸嘅印度服又有㗎喎 總之唔係暴露嘅風格就ok

大宅

回覆樓主

多謝你解答我嘅問題

睇電視見大時大節時全部女人未天光就係廚房忙到入夜,你返去要唔要做?

侯爵府

molasses 發表於 18-3-14 02:24
雖然一講印度好多人都諗到強姦, 但其實印度都有好多方面幾有趣, 有時呢度啲jm都有啲印度問題想問下, 我就開 ...

之前睇我的冠軍女兒
個媽媽一路都好支持爸爸既
但當爸爸話要整雞肉比d 女食
個媽媽即刻好大反應
唔肯煮同叫個爸爸唔好用佢d 煲
請問樓主知唔知點解呀

公爵府

wife 發表於 18-3-14 02:47
我好想知,印度咁多強姦、小偷,咁當地女人係咪知道有好多地方吾好去?又或者有d咩方法保護自己(例如:不 ...

喵星人jm都答咗瞓地問題, 我識過一間屋入面都係劏房嘅人, 係窮人, 都算低下階層, 都係做勞力工作, 佢哋都有會張矮網床, 而家好少瞓地下㗎啦, 除非真係窮到三餐不繼嗰啲。

公爵府

Mary媽咪 發表於 18-3-14 03:14
之前睇我的冠軍女兒

因為劇中媽媽係典型印度教徒, 其實印度有8成以上係印度教徒, 絕大多數都係vegetarian, 佢哋唔可以用煮過肉嘅用具 視之為不潔。

我老爺家都係, 要分種姓嘅話佢哋係高階婆羅門(不過現代人唔係點分㗎啦)我食蛋都要企出術食 不過佢哋豁免咗我個仔, 我哋返去都俾用另一個煲煮肉。但都要喺屋內指定地方進食

公爵府

根本舞若衣 發表於 18-3-14 03:11
多謝你解答我嘅問題

睇電視見大時大節時全部女人未天光就係廚房忙到入夜,你返去要唔要做?

唔洗啊, 因為我99都唔做嘅 99個家姐過嚟做, 或者老爺啲家姐嚟做。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

molasses 發表於 18-3-14 02:55
首先多謝你啊

其實好多華人女仔都嫁咗印度人, bk都有好幾個jm係咁, 有個移咗民返印度添! 好多人以為我跟 ...

多謝你解答
睇到濕婆神我笑左sorry,個名咁攪笑既?真係有個咁既神呀?
你係喺印度識到老公定係老公本身來左香港生活?
當年你娘家知道你同印度人拍拖,然後結婚,佢地有無咩反應呢?
結婚後你要唔要成日煮咖哩俾老公食?
定係佢遷就你一齊食中餐?
請原諒我好8好多野想知

公爵府

Mary媽咪 發表於 18-3-14 03:14
之前睇我的冠軍女兒

同埋個阿爸叫啲女開始搏擊前要掂下個地再錫, 都係印度教多謝大地之母嘅一個動作, 我哋入廟前都會咁做。 跳印度舞嘅舞者一開始要做幾下動作, 都係多謝大地之母俾佢哋踩住咁解。

子爵府

回覆樓主

公爵府

瑤瑤~ 發表於 18-3-14 03:27
多謝你解答
睇到濕婆神我笑左sorry,個名咁攪笑既?真係有個咁既神呀?
你 ...

Shiva, 你search下, 濕婆係個譯音, 印度教最多人拜嘅神。我阿媽話我day one信印度教就預咗我大個嫁印度人 我爸佢話佢以前有個女朋友係印度人喎 所以都ok啦。

我係印度地獄廚神嚟㗎, 所以唔洗煮, 至多整薄餅㗎咋, 我老公煮。不過佢都多食中餐, 中餐我就識

公爵府

多謝你解答
你 ...

我喺香港識佢㗎, 佢喺香港做嘢

公爵府

cathy-tse 發表於 18-3-14 02:41
繼續繼續

印度買嘢一定要講價, 有時平一半都仲得!

公爵府

多謝你解答
你 ...

我嘅真•男神

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

公爵府

cinda72. 發表於 18-3-14 03:49
我只識一個純正印度人,
佢係一口氣連買幾層樓 ,仲係一炮過現金上,千幾萬(當時樓價未有而家咁高)
一次 ...

佢哋真係好易心軟, 都同佢哋宗教文化有關

禁止訪問

公爵府

cinda72. 發表於 18-3-14 03:56

係喎,就係因為佢,所以我對果d強姦輪姦新聞有d懷疑

講真, 每個地方都有衰人, 而當香港只獨沽一味報強姦案, 久而久之香港人只聽到印度=強姦。

我老公有次行街俾個後生仔撞到, 都幾大力, 我老公即時反應hey咗聲大嘅, 點知個後生仔擰轉頭望下我老公, 原來佢係唐氏, 仲要驚驚哋嘅表情, 我老公即時震一震然後down足半日, 係咁話自己做咗件好衰嘅事, 佢唔感該咁樣對個後生仔, 如果知道佢係唐氏一定一定唔會hey佢。。。。講足半日

子爵府

molasses 發表於 18-3-14 02:38
印度搖頭真係=yes 或者ok

而no係豎起食指搖

https://youtu.be/Uj56IPJOqWE
我睇過呢條片,印度人搖頭好有趣

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

咁jm你而家住印度嗎?小朋友返學點?佢識廣東話嗎?

首頁
12345...94

尾頁

跳至