親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

seaheart88 發表於 18-3-17 11:42
因為你今次太遲。。。

会5会因為近年台灣大搅親子主題;所以机票酒店都升晒价?!

子爵府

陳太2013 發表於 18-3-16 22:49
到时1个5岁、1个3岁、1个72岁+我和c6
以呢個出發時數歲睇, 其實你真係唔會有好多行程.... 完全唔值俾多三千幾轉酒店~

第一日check in 後酒店 hea 下, 之後慢慢行過去 central World 行下食個晚飯. 順便睇下你地行一次覺得呢個路程如何, 因為已經差不多係行到BTS站.

第二日照call車去你plan既目的地, 回程時再諗係BTS定call車返囉~

我因為鍾意行Platinum Fashion Mall, 所以住呢間酒店咁近, 老公同個女係酒店 hea, 我就自己衝去行一轉都不知幾爽, 第一轉睇左唔買, 搵朝再去行多轉買返又得~

酒店真係冇乜大問題, 房又唔細, 唔會迫迫夾夾, 留酒店 hea下都幾ok架~

你反而係諗清楚其實想去乜野地方, plan 下行程啦~

p.s. 我自己住水門, 通常會同個女搵一日係水門搭船仔去水上樂園, 不過你同行有老人家同咁細既小朋友, 上落船唔方便... 等佢地大d你再諗啦~

伯爵府

樓主唔好唔開心,呢間酒店都有好多優點既:
1早餐好食
2去superich唱錢,行對面商場,食出名既雞飯丶串燒丶芒果糯米飯好方便
3參加one day tour,一定肯黎呢間接
4電視多channel,我放低C6陪亞女係酒店睇卡通片,自己去行街,好爽
5轉右行幾步有間係二樓既按摩店,超平超舒服

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

對面行前小小有TALAD Neon Night Market

大宅

olivia511 發表於 18-3-17 15:08
以呢個出發時數歲睇, 其實你真係唔會有好多行程.... 完全唔值俾多三千幾轉酒店~

第一日check in 後酒店 he ...

Day1:其實想去Siam Discovery 里的Jamie's

Italian食dinner 跟著去Talad Neon夜市

Day2:早餐~酒店自助餐→中午去食船面、

Veganerie甜品→逛Big C下午茶嘆Once Cafe→晚

上逛Siam Square One買手信and Hello Kitty

House +摩天輪夜市

Day3:中午酒店Spa→去Art and Culture Centre食

IceDEA,行MBK食Mont,買吓手信→晚上去火車夜

Day4:中午去Gateway Ekamai 的Snow Town→

晚上去沙潘塔克辛食阿一富臨鮑魚

Day5:在酒店食晨早自助餐+泳池玩吓水~之後急急

腳走人

呢个行情ok ma?

大宅

abinayams 發表於 18-3-17 15:18
樓主唔好唔開心,呢間酒店都有好多優點既:
1早餐好食
2去superich唱錢,行對面商場,食出名既雞飯丶串燒丶 ...

其實知5知果个Siam Paragon儿童职业体验城,小朋友喜歡吗?

大宅

Fishqqma 發表於 18-3-17 15:51
對面行前小小有TALAD Neon Night Market

请问知5知Hyatt下午茶正吗?

伯爵府

陳太2013 發表於 18-3-17 21:40
其實知5知果个Siam Paragon儿童职业体验城,小朋友喜歡吗?
喜歡,多野玩過台灣babyboss

子爵府

陳太2013 發表於 18-3-17 21:37
Day1:其實想去Siam Discovery 里的Jamie's

Italian食dinner 跟著去Talad Neon夜市
你 Day 2 夜晚要2揀1,唔可能又 Siam Square One 又摩天輪夜市,你唔好以為好夜先收,基本上10點打後都開始落閘收檔。

有老人家有小BB,你其實唔需要去咁多個夜市。 行下大商場會舒服d...

大宅

abinayams 發表於 18-3-17 21:50
喜歡,多野玩過台灣babyboss

咁如果曼谷Amar Watergate Hotel 去芭堤雅卡通水上乐园,妳建議包车吗?

大宅

olivia511 發表於 18-3-17 22:04
你 Day 2 夜晚要2揀1,唔可能又 Siam Square One 又摩天輪夜市,你唔好以為好夜先收,基本上10點打後都開始 ...

咁如果下雨,係米夜市会5开ga?

子爵府

陳太2013 發表於 18-3-17 22:15
咁如果下雨,係米夜市会5开ga?
講真,去左泰國咁多次,都冇落雨去夜市既經驗……不過我覺得曼谷既雨其實都係一浸浸,好大下但又好快停,所以我估應該點都有一半檔口照開。

子爵府

陳太2013 發表於 18-3-17 22:14
咁如果曼谷Amar Watergate Hotel 去芭堤雅卡通水上乐园,妳建議包车吗?
...
點解你會諗住去咁還既水上樂園? 除非係入芭堤雅住兩晚,如果唔係冇乜理由來回6個幾鐘咁去水上樂園吧!曼谷都有水上樂園,係就係細d,但你又唔係得兩個大人入場,細細地陪小朋友入場玩兩、三個鐘應該都夠吧?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

一個好啱小朋友玩既(emoji)曼谷市內水上樂園(emoji)「Pororo Water Park 」(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)‍♂️玩水唔一定去芭提雅既(emoji)(emoji)‍♂️,推介大家黎呢度因為地方大而且超級刺激好玩,配套好咩都有得租或者買。有BB池有大人池,仲有不同Pororo 做主題嘅Play area ! 有幾好玩大家睇片已經感受到(emoji)

入埸費用一D 都唔貴,有幾條滑水梯可以飛出商場! 最重要每一個池(emoji)(emoji)‍♀️都有救生員,家長小朋友玩得開心又放心!!。樓下已經係商場,商場隔離仲有Big C Supermarket ,仲要勁大間架(emoji)

#曼谷市內 #Shopping親子景點
#沖遊泰國話冇熱水冲涼差d令我放棄不過證實有熱水加仲有風筒

Pororo Aqua Park
地址:6th floor, Central Plaza Bangna 585 Bangna-trad Rd, Bangna, Bangkok

#泰國親子好去處 #PororoAquaPark #曼谷水上樂園 #CartoonNetworkAmazone

大宅

olivia511 發表於 18-3-17 22:58
講真,去左泰國咁多次,都冇落雨去夜市既經驗……不過我覺得曼谷既雨其實都係一浸浸,好大下但又好快停,所 ...

Olivia 真好,多谢妳的实用资讯

大宅

Fishqqma 發表於 18-3-17 23:16
一個好啱小朋友玩既(emoji)曼谷市內水上樂園(emoji)「Pororo Water Park 」(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)‍ ...

妳好像泰國通!

首頁

尾頁

跳至