親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

請問大家呢個網可靠嗎?
價錢比其他網平,但見佢D評論都幾差下...
大家會用嗎?

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

Sukebe 發表於 18-3-14 11:37
攜程係大陸訂房的龍頭網站, 唔會收錢之後著草走人.

但海外業務不是攜程強項, 部分訂房係外判, 搭上搭, 再 ...

多謝你既意見!
其實我唔係怕佢收錢後走路,我只係擔心,訂房後去到酒店時話無紀錄!
"部分訂房係外判, 搭上搭, 再搭上搭"~呢點令我最唔放心!

我8月先去沙巴,同一間酒店,agoda同佢相差600幾元,但我用開agoda,
見CTRIP平甘多,所以想問下大家....其實AGODA都即時扣左我信用卡錢,
不過佢可以取消及退款...

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

訂過legoland 酒店, 試過取消有退返錢

wcpcelia    發表於 18-3-17 08:52

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

訂過,唔太差。香港既永安都係同佢攞房。試過格價後,得佢有埋早餐。總之訂房前都係要格價。
去到當地攞唔到房,我用exp都試過,唔係ctrip先有。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

訂過台灣同日本都冇問題.

不過無輪係邊個網站訂房, 我都會再SEND EMAIL去酒店確認.

侯爵府

雲妮彭 發表於 18-3-14 11:19
請問大家呢個網可靠嗎?
大家會用嗎? ...
我訂過沙巴, 吉隆坡, 曼谷都無問題, 不過我習慣出發前會SEND EMAIL 俾酒店確認多次, 無論係咩訂房網都會咁做

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

訂過幾次OK的

男爵府

畀面勳章

回覆 esther_fong 的帖子

請問通常幾時send 去酒店問? 因我試過問, agent 回覆話我仲有5個月先出發, 他們唔會咁快比客人資料酒店的

侯爵府

chuikee 發表於 18-3-14 15:51

請問通常幾時send 去酒店問? 因我試過問, agent 回覆話我仲有5個月先出發, 他們 ...

早一兩個星期

男爵府

回覆 雲妮彭 的帖子

有 JM 貼過 link 有關買了機票後取消咗,或客人去到機場,被航空公司話張機票喺用偷番嚟的積分換,因為被偷分的人報了警,所以揭發咗。

wcpcelia    發表於 18-3-17 08:52

男爵府

回覆 chuikee 的帖子

咁就有問題,客人幾個月前訂,唔即時發資料給酒店,邊個同你留房?聽完,Um um.......。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

無記錯攜程收購左永on?

我經攜程訂過兩次酒店,兩次都係要第二日入住。一次訂完即刻同酒店Confirm 唔到,第二日check in 就順利。 第二次去到話搵唔到個booking, 最後搵左好耐至搵到,原本用我個名去book,但用埋我老公名至搵到個booking。

珍珠宮

接線生 發表於 18-3-14 12:06
訂過,唔太差。香港既永安都係同佢攞房。試過格價後,得佢有埋早餐。總之訂房前都係要格價。
去到當地攞唔 ...

唔係永安同佢攞房,係因為佢收購咗永安,所以你喺永安訂同喺ctrip基本上係冇分別

男爵府

回覆樓主

上年經ctrip訂左stamford無問題,但我一向都習慣email hotel confirm

水晶宮

雲妮彭 發表於 18-3-14 11:19
請問大家呢個網可靠嗎?
大家會用嗎? ...

我有係携程訂過酒店, 機票。包括國內, 置外。

新年剛去左首爾, 經携程酒店房。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

chuikee 發表於 18-3-14 15:51

請問通常幾時send 去酒店問? 因我試過問, agent 回覆話我仲有5個月先出發, 他們 ...

唔係架。我自己send email係quote 携程(或其他網站)個booking#。

當然如果係免費取消, 而自己都未真正確實唔變, 就唔需要打電話去確認。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

雲妮彭 發表於 18-3-14 11:43
多謝你既意見!
其實我唔係怕佢收錢後走路,我只係擔心,訂房後去到酒店時話無紀錄!
"部分訂房係外判, 搭上搭 ...

咁咪去ctrip book囉~再取消agoda! book過ctrip好幾次, 都係先付可取消果種!
亦試過取消, 退錢亦好快!
放下自在

伯爵府

好媽媽勳章

多謝大家既意見!
我會再考慮下...

首頁

尾頁

跳至