想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 15:57
仲有做完唔好拎重野,同埋唔好痞低,我個時食85%的黑朱古力,花膠媽咪就煲湯俾我,湯連花膠甘一齊食。我個 ...

小白球都好似係增加黃體架! 係咪做完14日後就可以驗孕呀? 你係咪已經生咗喇?

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 15:05

我都係第一次iui呀,今朝打咗破卵針聽日做喇,請問做完 ...
我當時無特別留意咩,當平常一樣生活,無休息無戒口。但我當時係要打10日8日針150iu,2粒成熟1粒就快成熟,醫生話有機會3胞胎ga, 最後中左一個。祝你都一次就得。你比我複雜係試過宮外,但我就食排卵藥都無排卵,要打針,前前後後初診至做第一次iui,中間得5-6個cycle,用左10個月時間,得最後呢次有成功令卵泡完成發育。多囊解釋到排卵就同其他人差唔多,祝你順利。

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 16:30
小白球都好似係增加黃體架! 係咪做完14日後就可以驗孕呀? 你係咪已經生咗喇?
...

係呀,小白球可以增加黃體,我醫生話塞會俾口服好。我個時有偷雞早小小驗呀因為屋企有好多綠D所以咪驗下,我個時day 11開始日日偷驗不過因爲我有打針,支針有HCG成份所以當時綠d有線我當係殘留HCG...當時仲以為失敗左好唔開心架,點知有驚喜我未生架,宜家20W喳

大宅

AAV 發表於 18-3-16 17:22
我當時無特別留意咩,當平常一樣生活,無休息無戒口。但我當時係要打10日8日針150iu,2粒成熟1粒就快成熟,醫 ...

多謝你呀。我食完藥後都有打咗兩支75iu針,之前食過三次排卵藥都唔識大,今次見到有大粒咗先有希望,所以先決定做iui增加成功率。有時叫c6開工佢都唔係配合到,唔想浪費機會

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 17:26
係呀,小白球可以增加黃體,我醫生話塞會俾口服好。我個時有偷雞早小小驗呀因為屋企有好多綠D所以 ...

成日見啲人話唔好偷驗其實我都唔知點解。咁你驗之前有無feel到有乜bingo嘅先兆呀?

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 22:02
成日見啲人話唔好偷驗其實我都唔知點解。咁你驗之前有無feel到有乜bingo嘅先兆呀?
...

我做完iui之後第8日發燒無其他徵狀啦

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 22:05
我做完iui之後第8日發燒無其他徵狀啦

咁植入之後有無隔日同c6補多一次呀?

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 22:15
咁植入之後有無隔日同c6補多一次呀?

呢樣你要睇下你醫生有咩建議,我個醫生無講,我亦都好累所以無補過。

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 22:26
呢樣你要睇下你醫生有咩建議,我個醫生無講,我亦都好累所以無補過。

我今日有問呀,佢話唔駛,因為已經揀咗精英植入但我又見到呢度有人話要補,所以問下咋

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 22:30
我今日有問呀,佢話唔駛,因為已經揀咗精英植入但我又見到呢度有人話要補,所以問下咋
...

我個時怕補既會郁到佢留返d丁丁出來,所以諗住唔補穩陣d同埋前一日緊張到訓唔著,植入完返去訓到隻豬甘同埋我值入個朝醫生幫我照超聲波話岩岩排緊,時間岩岩好,所以我覺得之後再補都無咩用。

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 22:35
我個時怕補既會郁到佢留返d丁丁出來,所以諗住唔補穩陣d同埋前一日緊張到訓唔著,植入完返去訓到 ...

乜原來係睇到幾時排咁得意!植入前照超聲波咪要好急小便嘅,咁植完你等幾耐先去小便呀?我驚忍唔到要即去,咁啲丁丁咪流返出嚟?

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 22:43
乜原來係睇到幾時排咁得意!植入前照超聲波咪要好急小便嘅,咁植完你等幾耐先去小便呀?我驚忍唔到要即去 ...

你係仁安度做?仁安既醫生好似未必會植入前幫你照一照睇下排左未,我個時個醫生有幫我照一照我覺得好好,原來排緊粒卵係會見到佢扁左你到時值入前都要急尿做呀,我覺得iui成個過程最辛苦就係忍尿,我個時急爆!做完訓左10分鐘忍唔住要禁鐘仔叫姑娘入來放我走之後即刻沖去廁所...個下急到痾尿一滴滴個下我都唔理得佢流唔流返d丁丁出來啦...我剩係想痾尿

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 22:50
你係仁安度做?仁安既醫生好似未必會植入前幫你照一照睇下排左未,我個時個醫生有幫我照一照我覺得好好, ...

我唔係仁安呀! 不過要拎去仁安洗丁,之後即刻拎返去診所。

平時照超聲波忍尿都好辛苦,植入後仲要抖十五分鐘先去得真係會爆架不過你bingo咗證明係無影響嘅! 等我聽日望下粒卵有無扁咗先。咁你就啱排嗰時植入咪係生仔多囉!

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 23:01
我唔係仁安呀! 不過要拎去仁安洗丁,之後即刻拎返去診所。

平時照超聲波忍尿都好辛苦,植入後仲要抖十五 ...

我之前照超聲波唔使忍尿架,剩係iui個日先要...咦,唔通你之前照係肚超?我之前係照陰超,陰超唔駛忍尿照。我係陀緊仔仔呀

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 23:05
我之前照超聲波唔使忍尿架,剩係iui個日先要...咦,唔通你之前照係肚超?我之前係照陰超,陰超唔駛忍尿照 ...

以前照過普通超聲波係要超急先照到架,聽日應該都要嗰隻咁

唔怪得啲人話排嗰日開工就中仔多,原來係有根據架!

男爵府

polkadotbb 發表於 18-3-16 23:09
以前照過普通超聲波係要超急先照到架,聽日應該都要嗰隻咁

唔怪得啲人話排嗰日開工就中仔多, ...

聽日加油呀!早點休息好個身體迎戰聽日小生命降臨

大宅

felixsky 發表於 18-3-16 23:11
聽日加油呀!早點休息好個身體迎戰聽日小生命降臨
...

多謝你嘅祝福呀

別墅

回覆 felixsky 的帖子

咁你時間啱啱好,我做iui嗰日未排,醫生都說不用但我之後嗰日早上補咗一次

男爵府

shasha1010 發表於 18-3-16 23:26
回覆 felixsky 的帖子

咁你時間啱啱好,我做iui嗰日未排,醫生都說不用但我之後嗰日早上補咗一次

你做左幾多日呀?祝你好孕呀!

別墅

回覆 polkadotbb 的帖子

我都係做緊嗰時急到爆,我沒有等十分鐘呀⋯⋯因為太急之後立刻衝入厕所。今天再見醫生佢確定有一粒排咗, 下星期要自己打兩支針,29號就開估了

首頁

尾頁

跳至