自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

象牙宮

mercurycc 發表於 18-3-15 17:29
係!沖繩係日本咁地方最悶既,野食唔多選擇,買都唔多唔到。

個個人唔同,夠有人話泰國布吉悶啦,我地又唔覺喎! shopping真係無興趣,我對曼谷更加可以話討厭添

子爵府

mercurycc 發表於 18-3-15 17:29
係!沖繩係日本咁地方最悶既,野食唔多選擇,買都唔多唔到。

係呀,我前年暑假都係為左帶小朋友去游水同睇花火大會先去!
帶去d円用剩好多返嚟,因為真係無野吸引我去買

子爵府

無話可說 發表於 18-3-15 17:45
個個心態唔同,我地唔係去shopping,經濟亦唔有錢,至在去體驗下日本!其實沖繩都好多野食,我上網都睇到 ...

咁你唔好期望太高,因為d旅遊group 介紹的拉麵、魚生飯丶串燒呀,都真係好伏
除左琉球之牛比較吸引之外,其他真係一般過一般

象牙宮

MerryMe 發表於 18-3-15 17:51
帶去d円用剩好多返嚟,因為真係無野吸引我去 ...

好靚呀! 不過我要睇下邊度放得先!曼谷夠話好多野買啦,我最尾經曼谷返,住左一晚,都係無咩買喎 可能我無興趣shopping既人

象牙宮

MerryMe 發表於 18-3-15 17:57
咁你唔好期望太高,因為d旅遊group 介紹的拉麵、魚生飯丶串燒呀,都真係好伏
除左琉球之牛比較吸 ...

唔係旅遊group睇,都係睇下旅遊書,又再睇下D 台灣人blog啫!從來都唔大希望,至在去下,食下咋!去旅行要豪食既,去左東京築地,神戶食牛啦,邊有咁多銀兩消費丫 可以係沖繩食下炭燒石垣牛,我同個仔已經未出發先興奮喇 香港邊有炭燒燒肉食喎

子爵府

畀面勳章

無話可說 發表於 18-3-15 13:20
人字拖喎,係咪比較鄉下look呢,話晒日本嘛

其實日本人當沖繩係鄉下地方,所以踢拖冇大問題

珍珠宮

無話可說 發表於 18-3-15 13:22
就係著人字拖,不過係有牌子既,咁

真係無問題喎,你咁諗反而好保守(我已經盡量諗正面詞語)

象牙宮

無話可說 發表於 18-3-15 17:49
個個人唔同,夠有人話泰國布吉悶啦,我地又唔覺喎! shopping真係無興趣,我對曼谷更加可以話討厭添
...
係呀!個個人唔同布吉都係鐘意個私人泳池多。

象牙宮

MerryMe 發表於 18-3-15 17:51
帶去d円用剩好多返嚟,因為真係無野吸引我去 ...
親子細小朋友既去沖繩都唔可以,大d 就真係無日本其他地方吸引。

象牙宮

a!b@c# 發表於 18-3-15 18:18
其實日本人當沖繩係鄉下地方,所以踢拖冇大問題

日本大把鄉下地方既 突然間諗起叮噹

象牙宮

終極熊貓 發表於 18-3-15 18:21
真係無問題喎,你咁諗反而好保守(我已經盡量諗正面詞語)

我認我有時係老土,可能睇劇多啦

象牙宮

mercurycc 發表於 18-3-15 18:44
係呀!個個人唔同布吉都係鐘意個私人泳池多。

咁我布吉去左3次,得一次先住villa有私家泳池,另外2次住普通酒店,鍾意係唔多人唔嘈,同埋可以出島玩水!人間天堂

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

夏天好熱, 我係著拖鞋架, 著波鞋焗腳又焗到臭

珍珠宮

無話可說 發表於 18-3-15 18:02
唔係旅遊group睇,都係睇下旅遊書,又再睇下D 台灣人blog啫!從來都唔大希望,至在去下,食下咋!去旅行要 ...

香港點會無炭燒燒肉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

無話可說 發表於 18-3-15 18:53
日本大把鄉下地方既 突然間諗起叮噹

我舊年就住過bnb, 好traditional! 瞓tatami,似大雄屋企, 爭張書枱咋
放下自在

象牙宮

無話可說 發表於 18-3-15 18:55
咁我布吉去左3次,得一次先住villa有私家泳池,另外2次住普通酒店,鍾意係唔多人唔嘈,同埋可以出島玩水! ...
去多d 地方就覺有更靚既更人間天堂啦!

象牙宮

終極熊貓 發表於 18-3-15 18:57
香港點會無炭燒燒肉
有錢想食咩都有啦!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

象牙宮

終極熊貓 發表於 18-3-15 18:57
香港點會無炭燒燒肉

有,少囉!仲要好貴囉!
呢個價,香港點食到炭燒烤

象牙宮

cattz288 發表於 18-3-15 18:57
我舊年就住過bnb, 好traditional! 瞓tatami,似大雄屋企, 爭張書枱咋
...

其實今次都想住架,不過要問下個仔點先,有酒店有榻榻米!老公唔鍾意訓榻榻米 ,韓國訓到佢依依吔吔,但個衰仔又未訓過

首頁
45678...16

尾頁

跳至