0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幾日大人仔,都係全人奶,早前飲左奶瓶依家唔埋身,一埋身就扭計,奶瓶就乖乖飲哂,可以點算,有無sis試過?

珍珠宮

回覆樓主

宜家bb好醒目啊,知道食奶瓶輕鬆D就唔願意埋身了。我阿b都係,所以我只能泵出來餵。

男爵府

回覆樓主

我仔係飲奶樽先,因為埋身吾食,又喊又盛~之後我用乳頭形狀果d奶咀,Nuk , chu chu baby, 再等佢吾太餓時俾佢試下埋身食,又肯wor, 之後慢慢加埋身,到而家都幾乎餐餐埋身,因為吾洗洗奶樽,又會多d奶~ 但我又會俾下奶樽佢食,間吾中奶粉,同泵奶。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

如果你仲想埋身既話,建議你就等佢肚餓埋身,或者平時無事都可以埋身

複式洋房

回覆樓主

好呀,繼續試下。

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-3-15 21:30
宜家bb好醒目啊,知道食奶瓶輕鬆D就唔願意埋身了。我阿b都係,所以我只能泵出來餵。
...

咁你bb幾大?奶有無少到?
不過埋身有個好處就係bb有咩不適,人奶會自動給他抗體。我會繼續試下埋身,希望大d無咁扭計。

別墅

回覆樓主

我b頭1個月人奶+奶粉用樽喂,一埋身就系甘喊,之後我就等佢平時心情好既時候比佢試下啜,啊b接近滿月果幾日就識得同肯埋身食,但可惜果陣我回奶,無咩奶水,但我都久唔久比佢埋身啜得幾多得幾多

複式洋房

sarahfa 發表於 18-3-17 14:43
我b頭1個月人奶+奶粉用樽喂,一埋身就系甘喊,之後我就等佢平時心情好既時候比佢試下啜,啊b接近滿月果幾日就 ...

係,加油。

珍珠宮

bobomon 發表於 18-3-17 11:53
咁你bb幾大?奶有無少到?
不過埋身有個好處就係bb有咩不適,人奶會自動給他抗體。我會繼續試下埋身,希望 ...

我bb早就戒奶了,好耐之前既事了。餵人奶始終係好事,盡力而為啦!唔好比自己咁大壓力。

大宅

回覆樓主

我同你調返轉 我b埋身開 點都唔肯食奶瓶 想餵佢食益生菌都食唔到 有時攰想要人幫下都唔得 去邊都要帶埋佢(emoji)宜家4個月 希望佢之後加固可以食得好 我就可以有返少少私人時間

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-3-19 22:50
我bb早就戒奶了,好耐之前既事了。餵人奶始終係好事,盡力而為啦!唔好比自己咁大壓力。
...

哦,係(emoji)(emoji)(emoji)^_^

複式洋房

Yukolo0308 發表於 18-3-20 08:32
我同你調返轉 我b埋身開 點都唔肯食奶瓶 想餵佢食益生菌都食唔到 有時攰想要人幫下都唔得 去邊都要帶埋佢(e ...

都係既,加固後應該會好d嫁啦。

男爵府

bobomon 發表於 18-3-15 20:44
幾日大人仔,都係全人奶,早前飲左奶瓶依家唔埋身,一埋身就扭計,奶瓶就乖乖飲哂,可以點算,有無sis試過 ...

奶樽好輕鬆就啜到奶奶 bb緊係會鐘意食奶樽 所以滿月前都唔好比佢用奶樽 你要狠心d比佢埋身啜 啜慣乳頭

大宅

回覆樓主

我bb都唔肯埋身,平時我都係泵,佢餓果陣隊比佢啜佢仲忟,有次畏完奶隊比佢啜,佢又肯認真啜

首頁

尾頁

跳至