自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

wingwingc1234 發表於 18-3-20 00:19
如果話要俾左錢先拎件新俾我,
我諗我唔會買

我未遇過,經過今次後以後唔會再咁蠢....

大宅

laulaucat 發表於 18-3-20 00:27
我唔介意買 display 衫,只要睇得出唔係好多人試著過(睇摺痕丶鈕扣丶頸位丶加拿大位可估到8丶9成),冇甩線 ...

其實果個商場係學生行多,我個樣比較細,而且講野細細聲,佢應該冇諗過我會據理力爭....
自己搵錢後先知道搵錢難,所以面子同錢,我揀左錢.....

伯爵府

小傻豬 發表於 18-3-19 23:23

今日去左間小店買衫(商場應該有幾間分店的),睇岩左1條裙,條裙 ...

佢擺明知道自己得一條。 咁唔老實, 唔洗同佢容氣

珍珠宮

我會要佢一係退錢,一係比個八折我

大宅

引用:Quote:wingwingc1234+發表於+18-3-20+00:19

原帖由 小傻豬 於 18-03-20 發表
我未遇過,經過今次後以後唔會再咁蠢....
明白你⋯⋯因為被問那一刻唔會諗太多,佢叫得我畀錢即係有新貨啦,做人講個信字,唔會多疑
點知畀人昆
唯有經一事·蔡一智啦⋯⋯
下次人哋叫你做乜,要停一停諗一諗,唔好條件反射自動波

大宅

Angel_Rose 發表於 18-3-20 00:36
我會要佢一係退錢,一係比個八折我

未知冇新貨前,佢主動比左個九折我....
其實睇display 果陣,件display 有d殘,即使5折都要諗諗....
所以我同個sales 確認左有新貨先比錢....

大宅

引用:Quote:laulaucat+發表於+18-3-20+00:27+我

原帖由 小傻豬 於 18-03-20 發表
其實果個商場係學生行多,我個樣比較細,而且講野細細聲,佢應該冇諗過我會據理力爭....
自己搵錢後先知道 ...
以前嘅我係鵪鶉一隻,擺明畀人昆我都唔反抗
例如去街市買嘢啲人會找爛錢畀我,我內心好不滿但怯於岀聲
覺得同啲衰人嘈好浪費精力又影響心情
最後斬腳趾避沙蟲,少去傳統街市,減少受氣

現在年紀大咗放膽咗,識得黑面,終於少咗畀人蝦

珍珠宮

laulaucat 發表於 18-3-20 00:48
以前嘅我係鵪鶉一隻,擺明畀人昆我都唔反抗
例如去街市買嘢啲人會找爛錢畀我,我內心好不滿但怯於岀聲 :nau ...

我都只去超市,以前我樣細個,牛腩菜海鮮都被騙過(知道因貴太多了,唔要又驚人鬧)

但有D姐姐叔叔好人,話我以前「咁細個識煮咁多嘢」,其實街市平我買定幾日菜

而家老了,買餸冇人叫我阿妹了

侯爵府

回覆樓主

小店買衫,我只會接受俾咗錢先即場check貨,但不會接受俾咗錢先等佢入倉攞貨。

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

公爵府

小傻豬 發表於 18-3-19 23:23

今日去左間小店買衫(商場應該有幾間分店的),睇岩左1條裙,條裙 ...
我會直接退款,佢話衫只入一件,又話倉有貨,明呃人,唔退款就報警

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

佢呃人在先,又話有新,轉頭又話每貨只入一件,擺明呃人,我都會堅決唔要

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

樂癲肥熊餅 發表於 18-3-19 23:52
如果佢一開頭冇講話會俾新我/真係淨返一件就冇所謂,當然係要冇爛啦,但佢講得淨係入一件,即係根本冇新既 ...

同意。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實唔係只係小店,話你聽,相同既事 我係 le saundx 遇過 , 個 sales 塊面重黑過我 我永久 blacklist 呢間野
總有離別的時候

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

除非display嗰件衫 有爛有污糟, 唔係我有冇所謂喎!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

反而有時我要 display,唔想要新嘅。 display 我試咗 size 一定ok, 車工又無問題,仲燙好。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 18-3-19 23:55
做生意,佢緊係想做得成,講下冇所謂啦
最後都有退錢,已經冇咩問題啦

咪係,起碼無將display放返入倉扮新貨

公爵府

回覆樓主:

開名啦
恭賀新禧,迎春接福!

大宅

回覆樓主

唔想報警,可以報海關,不良銷售手法,違反商品說明條例

大宅