母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

轉了全泵,因仔啜得差,又拗頸咬乳頭唔肯食但奶量由仔仔20曰大到而家33日,奶量都無上過。
已經穩定全日泵七次,總奶量完全無升過~650ml。
係咪淨泵唔埋身無得再上奶量架啦,而家已經唔夠佢食。
湯水,炒米茶已經日日有飲。還有方法可以增加奶量?

大宅

Leungkylie 發表於 18-3-20 23:30
轉了全泵,因仔啜得差,又拗頸咬乳頭唔肯食但奶量由仔仔20曰大到而家33日,奶量都無上過。
已經穩定全日泵 ...

我追奶時有食卵磷脂同埋飲勁多水。
昨日公司阿姐話食羊肉都會多奶,佢話食打邊爐果啲羊肉片就得。

大宅

已經穩定全日泵 ...

不過你有650ml 已好叻,我果陣得450左右

大宅

已經穩定全日泵 ...

我係全泵媽,未一次都未埋過身食。依家我仔一個月,由最初日產得630ml 升到依家1050ml. 最主要定時泵外,每次要泵清,飲勁多水同休息。加油

複式洋房

我發現無論我三,四定五小時泵的奶量都差不多,可能是胸小,不能儲太多唯有泵密d,一日七次,比倒幾多仔仔食就比幾多

大宅

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章

已經穩定全日泵 ...

試下間唔中比bb啜下?可以多d刺激做多d 奶。同埋試下半夜起身pump,都會多奶d 架。我都係全泵。加油!

大宅

Sfive 發表於 18-3-22 09:21
我係全泵媽,未一次都未埋過身食。依家我仔一個月,由最初日產得630ml 升到依家1050ml. 最主要定時泵外, ...

點為知泵清?我泵15分鐘,要幾下先有一滴算唔算清?

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Sfive 發表於 18-3-22 09:21
我係全泵媽,未一次都未埋過身食。依家我仔一個月,由最初日產得630ml 升到依家1050ml. 最主要定時泵外, ...

Wow!

大宅

mamasoon 發表於 18-3-23 03:24
點為知泵清?我泵15分鐘,要幾下先有一滴算唔算清?

基本上係個胸淋晒,好似得皮噤

男爵府

回覆樓主:

每次每邊泵20分鐘 休息十分鐘再泵多10分鐘 keep住咁做睇下有無多奶到
我好懶 一日泵5次 好小飲湯水同飲唔太多水 有間唔中飲下滴雞精 每次泵20分鐘 唔多過30分鐘 到bb滿月有850ml左右一日 泵一次最小150ml

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊