夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

人都巔 發表於 18-3-22 13:17
YOU ARE NOT ALONE
我老公都係秒秒鐘好似幾百萬上落咁, 都係成日要覆EMAIL, 就算去玩, 都係CHECK 住手機.
...

我同你情況好似,佢都係好似你老公咁,嗯嗯,我會用你個方法試下,呢個方法都好,到時雙管齊下,睇下佢會唔會好點

翡翠宮

咩工咁誇張日里萬機成咁

別墅

人都巔 發表於 18-3-22 13:21
有D男人係工作上獲得成功感.
至於夫妻生活. 男人大壓力一定冇乜心機做. 我C6早排都係咁. 呢1年大家傾過, 配 ...

知道,佢唔想我都迫唔到佢既,我會盡量配合佢

水晶宮

LamLamTing 發表於 18-3-22 13:23
我會架啦,今晚會同佢講我感受,希望聽完有改變啦

記住必要時加兩行眼淚呀。。

你可以俾少少提示或約吓佢先, 你知啦, 廢事你俾咗十萬頓勇氣想要講既時候佢突然又話唔得閒呀,聽晚先啦咁一日拖一日都唔係辦法喎。。。就算你知佢唔鐘意同你 whatsapp , 你都可以 whatsapp 佢, 話老公, 我有野想同你傾, 今晚可以抽三分鐘聽吓我講野嗎。。。

加油呀

別墅

mini1204 發表於 18-3-22 13:27
咩工咁誇張日里萬機成咁

緊係唔係咩搵好多錢既工,佢做裝修(唔係做有錢人個點大裝修),呢行可以好得閒又可以好忙,有得做時佢會好比心機做好佢,呢兩年好忙,好多人都搵佢裝修,你知裝修好多野煩,又要見客同佢傾裝修既野,又要同佢地去睇磚揀料,又要親自落場做野,所以我明佢真係好忙架,我想幫佢都幫唔到,我完全唔識呢行同怕一齊做野會嘈交,所以我幫唔到佢同時都唔會佢做,呢行講真唔太穩定,所以我一定要做野

別墅

tammy2008 發表於 18-3-22 13:33
記住必要時加兩行眼淚呀。。

你可以俾少少提示或約吓佢先, 你知啦, 廢事你俾咗十萬頓勇氣想要講既時候 ...

知道,眼淚呢招唔錯唔錯

水晶宮

LamLamTing 發表於 18-3-22 13:37
緊係唔係咩搵好多錢既工,佢做裝修(唔係做有錢人個點大裝修),呢行可以好得閒又可以好忙,有得做時佢會 ...

都唔係架, 大工程起樓起橋就話有完工一日, 小裝修呢啲真係做極唔完長做長有架, 由其有heart 又做得好既師傅更加吃香啦, 識佢咁耐你有冇見佢手停口停先, 不過賺既真係辛苦錢。。

你可以試下係另一方面埋手, 我估你同6299住自己又狂返工應該都少煮飯, 假日可以煲吓湯水話幫佢煲吓筋骨腰膝呢啲, 俾佢知道你關懷佢, 平時睡前可以幫佢按吓腰肩膊頭呢啲大家多d 身體接觸, 無理由你話幫佢按摩佢都推開你架? 一邊按一邊動吓舌功。。。。傾計呀講 俾佢知道錢, 係重要, 但家人更緊要, 賺錢唔係就係想大家生活好d咩? 但佢一直只顧賺錢忽略咗生活, 佢唔係賺錢機器啊做壞咗身體就得不嚐失啦點點點, 慢慢引導佢放番多d 時間係大家身上

別墅

tammy2008 發表於 18-3-22 14:05
都唔係架, 大工程起樓起橋就話有完工一日, 小裝修呢啲真係做極唔完長做長有架, 由其有heart 又做得好既 ...

佢有冇停過手我真係唔知,因為我識佢個陣佢就開始多野做,我地拍拖兩年幾左右就結婚啦,所以識個陣都知佢做野忙

佢真係好上心都好有心做,又冇同我呻過辛苦,雖然冇做地盤咁辛苦,但我好佩服佢吃得苦精神

呢招又好者,幫佢按摩(emoji)(emoji)‍♂️個陣口最得閒啦

大宅

LamLamTing 發表於 18-3-22 13:06
有時我都會咁諗,你又唔係李家誠幾十億上落,洗唔洗咁chur做野法

性,佢真係冇架,有時我想主動行埋時, ...

咁都仲叫做對你好?

瑪瑙宮

LamLamTing 發表於 18-3-22 13:06
有時我都會咁諗,你又唔係李家誠幾十億上落,洗唔洗咁chur做野法

性,佢真係冇架,有時我想主動行埋時, ...
吓, 咁叫對你好?

大宅

樓主加油呀~同老公好好傾下, 一D交流都無真係唔得架!!

幾忙都要留少少時間比你同你傾下計, 有事唔好放係心, 一定要同佢講清楚, 我相信樓主老公都會好開心你肯同佢講, 等佢知道你諗乜的

翡翠宮

Nancy20090615 發表於 18-3-22 14:33
吓, 咁叫對你好?

大宅

試下約佢去旅行啦,完完全全放下工作

複式洋房

回覆樓主

作為一個很忙的男人,做生意好多野唔係自己可以控制。我都好認同你老公,有工作就一定要做。亦都唔係佢可以控制到D客幾時搵佢。既然佢本身都少講嘢,你就不要逼佢。有時客搵到,就一定要回復個客。我諗亦都係因為你老公隨時隨地都復客,先越來越多客。無人揾師父幾日都唔復。 你應該整多d補品,幫佢按摩下,佢放鬆一下,先有心情陪你。成日俾工事煩住,肯定無心幾行埋。唔通你啱啱俾老細鬧完會有心情上床。認真做事的人係會好上心,無時無刻都會諗住做野。遲d等佢賺到可以請人分擔一些工作會好d

大宅

回覆樓主

樓主,我好明白你!
我c6連續五個月只放咗一日假,經常7am-11pm,有時候甚至1am先返,我有個仔4歲,我覺得自己似單親媽媽,個仔也似單親,有時候個仔可以連續幾天連爸爸一面都見唔到,同個仔去公園一個人,同個仔食飯一個人,同個仔出去玩一個人,有時教仔好激氣嗰種心情無人明白我,好辛苦,我有時候諗,有一日我要同佢離婚外面GE人包括家人一定唔會體量我,因為佢其實外人睇落佢其實好好,但實際婚姻中兩個人相處只有自己知,缺乏溝通GE婚姻止會令大家越離越遠,越來越不想溝通!

別墅

檸檬茶葉 發表於 18-3-25 14:31
樓主,我好明白你!
我c6連續五個月只放咗一日假,經常7am-11pm,有時候甚至1am先返,我有個仔4歲,我覺得自 ...

加油呀,我地要一齊加油(emoji)(emoji),
所以我地要主動去解決呢個問題,
溝通同愛兩樣都要有,
感情先可以繼續維持落去,
學jm話齋,搵時間一齊去旅行,
如果好似我老公咁,又唔係搵幾百萬,
一年一次旅行都唔過份既,
我琴晚同佢講,佢都肯放低工作幾日,
應承同我去旅行幾日

不過你老公做野時間咁長既,成十一二點先番到屋

首頁

尾頁